Bezienswaardigheden: Sydney Australie

Sydney is de oudste, grootste en tevens meest bekende stad van Australië. Sydney is een grote internationale reis bestemming. De ligging aan de oceaan met een prachtige haven en een geweldig klimaat trekt mensen vanuit de hele wereld naar Sydney toe. Sydney is voornamelijk bekend om haar stranden en de twee symbolen van Australie; het Sydney Opera House en de Harbour Bridge. Maar in Sydney bevinden zich veel meer toeristische attracties die u zeker niet mag missen.

Opera House

Het Opera House wordt jaarlijks door miljoenen mensen bezocht. Bij uw reis naar Australie mag u een bezoek aan het Opera House beslist niet overslaan. Het Opera House van Australië is ontworpen door de Deense architect Jørn Utzon, die een internationaal uitgeschreven wedstrijd won. Uiteindelijk heeft het project 102 miljoen dollar gekost. De operazaal, de concertzaal en de theaterzaal hebben gezamenlijk een capaciteit van ongeveer 4700 zitplaatsen. Verder bevat het Opera House bars en restaurants.

In het Bennelong Restaurant in het Sydney Opera House kunt u dineren, met een schitterend uitzicht over de haven van Sydney. Als u van plan bent een voorstelling in de concertzaal (Concert Hall) met 2500 zitplaatsen bij te wonen, doet u er verstandig aan de voorstelling tijdig te reserveren. Een andere mogelijkheid is het volgen van een rondleiding. Een ervaren gids vertelt u van alles over dit indrukwekkende gebouw en geeft u een kijkje achter de schermen.

Het Opera House is dagelijks open tussen 8:30 en 17:00 uur.
Voor meer info: http://www.sydneyoperahouse.com


Royal Botanic Gardens

Botanische tuinen Sydney / Bron: AussGa, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)Botanische tuinen Sydney / Bron: AussGa, Wikimedia Commons (CC BY-SA-2.5)
Dit prachtige park ligt vlak bij het Sydney Opera House. Tijdens uw reis naar Australie is een bezoek aan het Opera House dus goed te combineren met een bezoek aan de botanische tuinen. De Royal Botanic Gardens bestaan uit verschillende aangelegde tuinen, zoals de Sydney Tropical Centre, de Herb Garden en de Palm Grove. Deze tuinen werden in 1816 gesticht en herbergen vele subtropische (inheemse en exotische) bomen en vele varens en orchideeën. In de Royal Botanic Gardens waant u zich in een oase van rust, terwijl u zich midden in een miljoenenstad bevindt.

U kunt hier, net als veel Australiërs in het weekend doen, picknicken of lekker in de zon liggen. Maar u kunt natuurlijk ook een wandeling maken en genieten van het schitterende uitzicht.

De Royal Botanic Gardens zijn open van 7:00 uur tot zonsondergang.
Entree: Gratis
Voor meer info: http://www.rbgsyd.nsw.gov.au


Harbour Bridge

Deze stalen brug is, samen met het Opera House, het symbool van Sydney. U kunt op uw reis naar Australie een bezoek aan de Harbour Bridge ook zeker niet overslaan. Vanaf Ms Macquaries Chair hebt u een prachtig uitzicht op het Opera House en de Harbour Bridge. De brug werd gebouwd om het noordelijk deel van de stad toegankelijker te maken en was tevens een werkverschaffingsproject ten tijde van de economische crisis van begin jaren 30. De Harbour Bridge heeft een lengte van 500 meter is gemaakt uit 60.000 ton staal.

Beklim de Harbour Bridge!

Het is zeker aan te raden een drie uur lange klimtocht over de Sydney Harbour Bridge, een van de symbolen van Australie, te maken. U wordt veilig verankert en klimt vervolgens met een ervaren gids maar een hoogte van 130 meter. Vanaf daar hebt u een spectaculaire uitzicht over de hele haven van Sydney. Om de klim te mogen maken, moet u minstens 10 jaar oud zijn.

Boeken op telefoonnummer: +61 (0)2 8274 7777
Voor meer info: http://www.bridgeclimb.com


Bondi Beach

Bondi Beach is een beroemd strand in Sydney, en staat bekend om de Australische strand- en surfcultuur die hier zo duidelijk aanwezig is. Dit strand is maar ongeveer 1 km groot, maar trekt jaarlijks vele bezoekers. Vanzelfsprekend wemelt het in Bondi Beach van de restaurants. Het is zeker aan te raden een bezoek te brengen aan het met hoge pijnbomen omringde strand van de mondaine badplaats Manly in het noorden van Sydney. In de zomermaanden hangen er haaiennetten om Bondi Beach en verzekeren lifeguards de veiligheid van de badgasten.

Entree: - (gratis)

Government House

Het Government House is sinds 1845 de ambtswoning van de Gouverneur van New South Wales, en bevindt zich vlak bij het Opera House. Tijdens u reis in Australie, is een bezoek aan het Government House goed op een dag te combineren met een bezoek aan het Opera House, Botanische tuinen en de Harbour Bridge.

Op de begane grond bevinden zich de eetkamer, salon en balzaal. Deze bevatten een unieke verzameling van 19e en 20e eeuwse meubels en decoratie die de veranderende stijlen en de verschillende smaken van de Australische presidenten en hun echtgenotes weerspiegelen. De eerste verdieping omvat appartementen die gebruikt werden door de gouverneur, leden van de Koninklijke Familie die op bezoek kwamen en de andere staatshoofden. De kamers die zich boven de begane grond bevinden, waaronder de slaapkamers, zijn niet open voor publiek.

Op bepaalde dagen is het Government House gesloten (voor Vice-Regal functions). Als u van plan bent het Government House te bezoeken, dan kunt u vooraf contact opnemen met het Government House (02 9931 5222) om er zeker van te zijn dat u niet voor een gesloten deur staat.

Rondleidingen op vrijdag tot zondag van 10:00 tot 15:00 uur.
Entree: Gratis
Telefoonnr: +61 (0)2 9931 5222
Voor meer info: http://www.hht.net.au/museums/gh/government_house
© 2009 - 2024 Robert-jan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De top 5 bezienswaardigheden van SydneySydney is de oudste en grootste stad van Australië. Het is echter niet de hoofdstad, zoals veel mensen denken. Het is ee…

Charlois, RotterdamDe Rotterdamse deelgemeente Charlois is een bezoek waard. Naast het landhuis De Oliphant is o.a. er Oud Charlois met de…
Eigen museum voor vader van KuifjeKuifje, Kapitein Haddock, professor Zonnebloem, de snoezige Bobbie. Alleen al bij het noemen van hun naam zien we de gez…
Bronnen en referenties
Robert-jan (5 artikelen)
Laatste update: 27-06-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.