Backpacken in Hué, Vietnam

Backpacken in Hué, Vietnam Vietnam heeft over de lengte van het gehele land een aantal plaatsen die zeker het bezichtigen waard zijn. Hué is een van die steden. De oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam is daar te bezoeken en hier is dan ook de oude stijl van het land goed terug te zien. De stad heeft veel te lijden gehad onder de oorlog die zich in het land heeft afgespeeld. Ondanks de verwoestingen die de oorlog achterliet is er nog veel te zien in de oude verboden stad.

Hue en de Citadel

De stad Hué is in de periode van 1802 tot 1945 de keizerlijke stad van Vietnam geweest. In het noorden van de stad ligt de citadel. Deze plaats noemt men ook wel de verboden stad. De citadel was namelijk alleen toegankelijk voor de keizerlijke familie die hier meerdere grote paleizen, tempels en musea liet bouwen. De stad ligt midden in het land en is door de oorlog in het land flink getroffen. Gelukkig zijn er een aantal paleizen onbeschadigd gebleven en die worden dagelijks bezocht door toeristen. De entree van de citadel kost 150.000 dong, dat is omgerekend ongeveer 6 euro. Het is erg groot en je hebt toch zeker 4 uur nodig om alleen de citadel te bezoeken.

Keizerlijke graven

In het zuiden van de stad vind je de keizerlijke graven. Hier zijn een aantal tombes gebouwd voor de keizerlijke familie. De Tu Toc tombe is daarvan het grootste. Tombes werden gebouwd door de kinderen van de keizer, alleen had keizer Tu Toc geen kinderen en liet hij de tombe zelf bouwen. De tuinen rondom de verschillende tombes zijn prachtig. De entree van de tombes kost 55.000 dong, dat is ongeveer 2,50 euro.

Klimaat

Hué ligt in het midden van Vietnam en het klimaat is hier gunstig. Het gehele jaar komt de temperatuur niet onder de 20 graden en in de zomer kan deze wel oplopen tot 35 graden. In de zomer is het rondlopen in de citadel het beste om te doen in de ochtend of aan het einde van de middag. De gevoelstemperatuur kan wel 45 graden worden in juli en augustus. In de maanden oktober tot en met december zijn er nog wel eens cyclonen die het gebied teisteren. De beste reistijd is van februari tot oktober.

Bereikbaarheid

De stad is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Er is een vliegveld in de buurt die een connectie heeft met Ho Chi Minh city en Hanoi. Er gaan dagelijks meerdere bussen en er is een treinstation. De meeste bussen zijn sleeperbussen en dat betekent dat je in deze bussen languit kunt liggen. Vanuit Hanoi is het met zo'n bus ruim 14 uur rijden. De treinen doen er ongeveer 12 uur over, deze hebben wel vaker vertraging.

Easy riders

Veel backpackers komen naar Hué om daar op te stappen bij Easy riders. Deze organisatie heeft een groep motorrijders die het land doorrijden samen met backpackers. Zij brengen jou naar plekken waar de bussen niet naar toe gaan. Een route die vaak wordt gereden is de route Hué - Hoi an. De kosten zijn ongeveer 60 euro per persoon per dag.

Tips

 • Er zijn motorrijders die zich voordoen als easy riders. Zij vragen veel geld en rijden minder leuke routes. De easy riders zijn bij de meeste hostels of hotels wel bekend.
 • Het bezoeken van de citadel is een absolute aanrader. Neem hier rustig de tijd voor.
 • Huur een scooter of fiets om de omgeving te verkennen. Hostels en hotels hebben vaak zelf al deze vervoersmiddelen.
 • Als je student bent is het aan te raden om je studentenkaart mee te nemen. Bij veel musea of gebouwen krijg je korting.
 • Plan je busritten minimaal 24 uur van te voren, deze zijn snel volgeboekt.
 • Er rijden veel mannen op brommer die je rond willen brengen naar de bezienswaardigheden. Zorg dat je altijd vraagt om een helm.
 • Eten en drinken bij kraampjes rondom de bezienswaardigheden is erg duur. Je kunt gemakkelijk afdingen en vaak verwachten ze dit ook bij het noemen van hun eerste prijs.
© 2015 - 2024 Ecotravel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Backpacken in Sapa, VietnamBackpacken in Sapa, VietnamVietnam is al jaren een reisbestemming die door vele backpackers wordt bezocht. Een niet te missen onderdeel van zo'n re…
Libanon; Tripoli en de citadelOp een afstand van 85 km van Beiroet ligt de stad Tripoli. Boven de stad op de berg Pelerin ligt de Citadel. Deze dateer…
Hanoi, reizen naar de Vietnamese hoofdstadHanoi, reizen naar de Vietnamese hoofdstadHanoi is de prachtige nostalgische hoofdstad van Vietnam. Wanneer u door Vietnam reist zal deze prachtige stad zonder tw…

Backpacken in Hoi an, VietnamBackpacken in Hoi an, VietnamAls er een stad is die je zou moeten bezoeken in Vietnam dan is het zeker Hoi an. Deze kleine maar gezellige stad wordt…
Marokko: overwinteren met de camper en tips!Marokko: overwinteren met de camper en tips!Een minder voor de hand liggende bestemming om de winter door te brengen is Marokko. Het is een land met mondaine kustpl…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: SorbyPhoto, Pixabay
 • http://www.backpackeninazie.nl/backpacken-vietnam/hue/
 • Lonely planet Vietnam
 • Eigen ervaringen
Ecotravel (5 artikelen)
Gepubliceerd: 24-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.