Backpacken in Hoi an, Vietnam

Backpacken in Hoi an, Vietnam Als er een stad is die je zou moeten bezoeken in Vietnam dan is het zeker Hoi an. Deze kleine maar gezellige stad wordt jaarlijks bezocht door duizenden toeristen en staat bekend om de kledingwinkels die hier zijn. Je kunt er heerlijk eten en ook relaxen aan het strand kan een onderdeel van je bezoek zijn. De stad staat sinds 1999 op de UNESCO werelderfgoedlijst. In deze omgeving kun je op de fiets veel ontdekken, de wegen zijn rustig en de verschillende bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar.

Maatpakken tot cocktailjurkjes

Als je door Vietnam reist dan zul je van veel andere backpackers horen dat ze een pak hebben aangeschaft in Hoi an. Er zijn meerdere winkels waar ze de maatpakken of cocktailjurkjes binnen 24 uur voor jou kunnen maken. De winkeliers weten dat ze meer kunnen vragen omdat de vraag naar maatpakken in deze regio enorm is gestegen. Veel toeristen komen hier speciaal heen om goedkoop een maatpak te kopen. Je kunt bij deze winkels wel onderhandelen.

Klimaat

Hoi an ligt centraal in het land. De temperatuur is hier het gehele jaar door gemiddeld boven de 30 graden. In de zomermaanden kan er veel regen vallen. De beste reismaanden zijn december tot en met februari. Hier heb je de minste kans op regen en de meeste kans op zon.

Restaurants

Hoi an komt als het donker wordt helemaal tot leven. De stad is versierd met lampionnen en overal op straat staan vriendelijke dames te koken. De lokale gemeenschap vindt het gezellig als je bij ze komt zitten op straat en samen met ze eet. In de straten vind je ook westerse restaurants die vaak prachtige binnentuinen hebben. Het eten van streetfood is erg goedkoop en voor 3 euro heb je een heerlijke maaltijd. De restaurants zijn hier wel duurder, voor een hoofdgerecht betaal je rond de 8 euro.

Bereikbaarheid

Hoi an is een stad die niet met de trein te bereiken is. Da Nang ligt naast Hoi an en daar stopt wel een trein. Vanaf daar is het nog ongeveer 45 minuten met de bus naar Hoi an. Da Nang heeft ook een internationale luchthaven en is met het vliegtuig gemakkelijk te bereiken. Er wordt vanaf zowel Ho Chi Minh City als Hanoi gevlogen. De meest gemakkelijke en goedkope manier om in Hoi an te komen is met de bus. Vanaf Hué is het 5 uur en vanaf Nha Trang is het 12 uur rijden. De bussen zijn comfortabel en niet duur. Vanaf Hué kost het 5 euro en vanaf Nha Trang 12 euro.

Tips

  • Bij de stranden zul je zien dat er direct mensen op je af komen om te vragen of je wilt parkeren met je fiets op scooter. De ene vraagt 3 euro per fiets per dag. De ander wilt alleen dat je een fles water koopt van 0,50 cent, daarna mag je de hele dag je fiets parkeren.
  • In de stad worden er tickets verkocht om op speciale plekken te mogen komen. Voor 5 euro mag je 12 plekken bezoeken. Dit zijn musea, tuinen of de Japanse brug. Er zullen mensen op je af komen die zeggen dat je dit ticket zal moeten kopen anders mag je niet in de stad rondlopen. Dit is niet waar, zij zeggen dat alleen om meer tickets te verkopen. Je bent vrij om door de straten van Hoi an te lopen en alle winkels en restaurants te bezoeken.
  • Met de fiets is het vanaf de stad 20 minuten fietsen naar het strand. Veel hostels en hotels hebben leenfietsen.
  • Tijdens het boeken van je bustickets kun je op zoek gaan naar verschillende maatschappijen. Probeer een maatschappij te vinden waarbij je ook vaste plekken kan boeken. Dan weet je van te voren of je samen met je reispartner kunt zitten of niet.
  • Wees kritisch op de prijzen die gevraagd worden. In deze stad weten ze goed dat maatpakken in westerse landen prijzig zijn en dat ze in Hoi an bekend staan om de hoge kwaliteit. Ga niet te snel akkoord maar probeer de beste prijs eruit te halen.
© 2015 - 2024 Ecotravel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stranden nabij LissabonLissabon biedt voor elk wat wils. Cultuur, lekker eten, een historische stad maar ook geweldige stranden nabij de hoofds…
Barcelona - De ultieme stedentripBarcelona - De ultieme stedentripBarcelona is een van 's werelds ultieme stedentrip locaties. Het maakt niet uit in welk seizoen. Barcelona is de op een…
Backpacken in Hué, VietnamBackpacken in Hué, VietnamVietnam heeft over de lengte van het gehele land een aantal plaatsen die zeker het bezichtigen waard zijn. Hué is een va…
De stranden van KosDe stranden van KosKos maakt onderdeel uit van de eilandengroep Dodekanesos en is 290 km² groot. Kos is ongeveer 43 km lang en 9 km breed e…

Vaticaanstad bezoeken - Musea, kerken en tuinenVaticaanstad bezoeken - Musea, kerken en tuinenHet Vaticaan blijft ook in de eenentwintigste eeuw tot de verbeelding spreken. In Vaticaanstad is een instituut van bijn…
Backpacken in Sapa, VietnamBackpacken in Sapa, VietnamVietnam is al jaren een reisbestemming die door vele backpackers wordt bezocht. Een niet te missen onderdeel van zo'n re…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: SorbyPhoto, Pixabay
  • http://www.reisvormen.nl/vietnam/hoi-an.htm
  • Lonely Planet Vietnam
  • Eigen ervaringen
Ecotravel (5 artikelen)
Gepubliceerd: 26-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.