Nanuya Levu – Fiji eiland van The Blue Lagoon

Nanuya Levu – Fiji eiland van The Blue Lagoon De film The Blue Lagoon met Brooke Shields en Christopher Atkins speelt op een paradijselijk eiland met een blauwe lagune en schitterend snorkelwater. Het eiland bestaat en heet Nanuya Levu en ligt in de zuidelijke Stille Oceaan, ten noorden van Nieuw Zeeland. Het is een prachtig tropisch eiland met witte stranden, palmen en watervallen en is een van de Fili Eilanden. Je kunt er komen via het eiland Viti Levu. Daar ligt een vliegveld en dan kun je de boot nemen naar Nanuya Vtu.

Het eiland met de blauwe lagune


The Blue Lagoon

The Blue Lagoon is een romantische Amerikaanse speelfilm uit 1980 met Brooke Shields en Christopher Atkins in de hoofdrol. Het script is gebaseerd op het boek The Blue Lagoon van Henry De Vere Stacpoole.

Schipbreuk en tropisch eiland

De film gaat over een jongen en een meisje die na een schipbreuk op een tropisch eiland stranden. Samen met de kok van het schip, Paddy, bouwen ze een huis en overleven ze in paradijselijke omstandigheden. Richard en Emmeline zijn nog jonge kinderen als Paddy sterft. Daarna moeten de twee zich zelf redden.

Paddy

Paddy heeft de twee van alles geleerd over jagen, vissen, eetbare gewassen en bereiden van het voedsel.

Romance tussen Richard en Emmeline

Met het opgroeien van de kinderen ontwaken ook de gevoelens van verliefdheid op elkaar en de lustgevoelens. Emmeline raakt zwanger en krijgt een zoontje, die ze Paddy noemen. Jarenlang leven ze in volledige harmonie op het eiland. De ouders dragen de overlevingsvaardigheden over op hun zoontje.

Opgepikt op open zee

Als ze een keer in hun sloep eropuit gaan verliezen ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden beide roeispanen en drijven gedrieën af naar open zee. Ze worden opgepikt door de vader van Richard, die altijd naar zijn zoon is blijven zoeken.

Bron: Blue Lagoon DVDBron: Blue Lagoon DVD

De film The Blue Lagoon

 • Brooke Shields: Emmeline Lestrange
 • Christopher Atkins: Richard Lestrange
 • Leo McKern: Paddy Button
 • William Daniels: Arthur Lestrange
 • Elva Josephson: jonge Emmeline Lestrange
 • Glenn Kohan: jonge Richard Lestrange
 • Alan Hopgood: kapitein
 • Bradley Pryce: kleuter Paddy Lestrange
 • Chad Timmerman:baby Paddy Lestrange
 • Script: Douglas Day Stewart,
 • Muziek Basil: Poledouris

Blue Lagoon eiland

Het Blue Lagoon eiland is een eiland vol witte stranden, palmen, regenwoud en watervallen. Het ligt boven Nieuw Zeeland, is een van de Yasawa eilanden en ligt op een paar uur varen ten westen van het hoofdeiland Fiji. De Yasawa eilanden is een groep vulkanische eilanden met palmen en mangrove. Je vindt er volop lagunes waar je in paradijselijke omstandigheden kunt snorkelen en zwemmen. Op een van deze eilanden, Nanuya Levu, is de film opgenomen.

Helder water en klaterende watervallen

Het zeewater is er helder, in het binnenland klateren de watervallen en het is er rustig. Anders dan in de film, waar de plaatselijke bevolking aan mensenoffers doet, is de bevolking vriendelijk en vrolijk.

Nieuw Zeeland en Fiji

Vanuit Nieuw Zeeland vliegen de meeste reizigers naar Fiji. De stranden zijn er wit, omgeven door palmen en vulkanische heuvels. Het hoofdeiland van de Fiji eilanden is Viti Levu. Vanaf dit eiland gaat er een boot naar de Yasawa eilanden. De reis duurt ongeveer vier uur en onderweg wordt er aangelegd op diverse tropische eilandjes.
Op Nanuya Levu staat tegenwoordig een kleinschalig resort.
Aan bezoekers worden diverse activiteiten aangeboden:
 • kajakken;
 • wandelen met een gids;
 • snorkelen;
 • duiken;
 • bezoek aan Yasawa grotten;
 • bezoek aan Yasawa dorpje.

Vliegveld op Viti Levu

Op Viti Levu ligt het vliegveld van Nadi. Vluchten vanaf Nadi gaan naar Auckland of Los Angeles.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Comino – eiland in de Middellandse ZeeComino – eiland in de Middellandse ZeeComino is een klein eiland in de Middellandse Zee, dat tussen Malta en Gozo in ligt. Het eilandje is beroemd om zijn bla…
Drie lekkere cocktail receptenOnder het motto: ‘Een lekkere cocktail smaakt altijd’ kan je hieronder de recepten terugvinden van enkele ontzettend lek…
Half Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeHalf Moon Cay en the Great Blue Hole bij BelizeVoor de kust van Belize ligt het eilandje Half Moon Cay, een onderzoekseilandje vlakbij de atol met de Great Blue Hole,…
Malta in een korte samenvattingMalta in een korte samenvattingMalta is een klein dwergstaatje gelegen in de Middellandse Zee ten zuiden van Italië welke bestaat uit drie bewoonde eil…

Ecuador, doormidden gesneden door de evenaarEcuador, doormidden gesneden door de evenaarEcuador is een land in Zuid-Amerika, gelegen tegen Colombia, Peru en de Stille Oceaan. Het land is genoemd naar de evena…
Ellis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Island – eiland in de monding van de Hudson rivierEllis Eiland ligt in de monding van de Hudson rivier, in de haven van New York en onder de rook van Manhatten. Ellis Isl…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Isderion, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
 • www.wikipedia.org
 • www.nieuwzeelandonline.nl
 • Mikro Gids
 • Afbeelding bron 1: Blue Lagoon DVD
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 29-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.