Hoogtepunten van Gambia

Elke uithoek van Gambia is de moeite waard: de kuststreek, de Gambia rivier, de natuurreservaten met de mooie tropische plantengroei... Daardoor wordt het soms moeilijk te weten wat je er precies moet bezoeken. Hieronder is de TOP 5 van hoogtepunten in Gambia!

Krokokdillenvijver Katchikally

Als je Gambia bezoekt, moet je zeker even halt houden aan Katchikally. In deze krokodillenvijver met nationale faam wonen 70 krokodillen die je kunt aanraken en fotograferen. Het water van de Katchikally krokodillenvijver zou een gezondheidsbevorderende werking hebben.

Hoofdstad Banjul

Hoewel Banjul de hoofdstad van Gambia is, wonen er slechts 50.000 mensen. Door deze kleinschaligheid is het er extra gezellig vertoeven. Als je door de levendige straten wandelt, krijg je onmiddellijk de indruk je in een klein Engels stadje te bevinden, maar dan wel veel kleurrijker. Vooral op de Albert Markt krijg je te maken met een bonte mengeling van geuren en kleuren. Zo goed als alles wordt er te koop aangeboden en je vindt er de meest originele souvenirs voor je familie en vrienden.

Veel monumenten in Banjul doen denken aan de periode dat de Britten de baas waren over Gambia. Uit andere periodes uit de geschiedenis zijn er interessante monumenten te bezoeken, waaronder de Arch22.

Natuurreservaten

Dankzij het tropische klimaat van Gambia, wordt het land gekenmerkt door een prachtige fauna en flora die door de overheid wordt beschermd in grote natuurreservaten.

Eén van de bekendste natuurreservaten van Gambia is het Makasutu Cultural Forest, een goed voorbeeld van hoe toerisme en milieubescherming hand in hand gaan. Je kan er net zoals de palmwijntappers in een palmboom klimmen, de sterke Jungle Juice proeven, al wandelend grote vlinders bewonderen, een bezoekje aan een Maraboe (een traditionele genezer) brengen of een kanotocht door de mangrove bossen maken.

Vissersdorp Tanji

Gambia ligt aan de Atlantische Oceaan. Daardoor leven er veel mensen van het vissen. Zin om de lokale vissers van Gambia aan het werk te zien en te ontdekken hoe de vis aan land wordt gebracht en op de markt wordt verkocht? Dan moet je in het vissersdorp Tanji zijn. Vergeet in Tanji wel niet over de juiste prijs van de vis en groenten te onderhandelen, want dat is hier de normaalste zaak van de wereld.

Wie geïnteresseerd is in de lokale kookkunst en traditionele kookles wil volgen, kan eveneens in Tanji terecht en dan meer bepaald bij het Yooye Bouy Home Cooking Center. Daarnaast heeft Tanji ook nog een interessant museum dat de bezoekers onderdompelt in de geschiedenis en de cultuur van Gambia.

Gambia rivier

Gambia wordt volledig omringd door Senegal en de Gambia rivier snijdt het land middendoor. Een opmerkelijke geografie dus. Eén van de beste manier om Gambia te ontdekken is daardoor het maken van een tocht met een traditionele Gambiaanse boot. Op deze manier kan je kennis maken met de talrijke Gambiaanse vogels, de groepjes dolfijnen en de prachtige tropische plantengroei die langs de oevers groeit. Bovendien is zo'n boottoch op de Gambia rivier comfortabel, want aan boord worden er drankjes en hapjes aangeboden. Af en toe wordt er halt gehouden om een uurtje van de zon te kunnen genieten of een frisse duik te nemen in de Gambia rivier.
© 2013 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gambia, een tropisch vakantielandGambia, een tropisch vakantielandGambia, één van de kleinste landen van Afrika. Een voordelige bestemming wat druk bezocht wordt door toeristen. Met veel…
Duurzaam toerisme in GambiaHet mooiste kleine land van Afrika, The Gambia, ziet het aantal toeristen van jaar tot jaar groeien. Door het aangename…
De rivier The Gambia overstekenDe rivier The Gambia overstekenHet noordelijk deel en het zuidelijk deel van het kleine land Gambia in West-Afrika worden door de rivier The Gambia van…
Gambia: telefoneren en Cleaning DayWie vaker in Gambia verblijft, merkt dat er heel veel aparte dingen opvallend. Zo is er in het land eens per maand een C…

De Dolomieten als vakantieparadijs in zomer en winterDe Dolomieten in Noord-Italië behoren tot de mooiste berggebieden van de Alpen. De vormen van de kalksteenrotsen zijn un…
Nationale parken Noord-Amerika: BadlandsNationale parken Noord-Amerika: BadlandsBadlands nationaal park is bijna 1000 vierkante kilometer groot en gelegen in het zuid-westen van Zuid-Dakota. Gevormd d…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 26-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.