Wat kun je allemaal doen op het Griekse eiland Samos?

Wat kun je allemaal doen op het Griekse eiland Samos? Samos is een van de groenste eilanden van Griekenland en het ligt vlakbij de Turkse kust. Samos kent een groot aantal wandelroutes en vele mensen gaan hier dan ook heen om te wandelen, maar er is nog meer om te zien en te doen. Naast de historische dingen die je kunt vinden op Samos, behandel ik in dit artikel andere dingen zoals wandelen, boottochten e.d. Op Samos komen elk jaar redelijk wat toeristen. Het is nog niet zo bekend als Kreta, je vindt op Samos niet heel erg veel grote hotelketens. De aanwezige hotels zijn populair en de meeste liggen vlak bij het strand, sommige hebben zelfs hun eigen strand. Op Samos vind je ook veel appartementen. Samos is het tegenovergestelde van Kreta. Op Samos vind je nog veel rust, omdat er weinig jongeren komen. En Samos is een van de groenste eilanden van Griekenland met kilometers aan wandelroutes. Dit trekt jaarlijks vele wandelaars.

Uitgaan

Voor jongeren is op Samos niet heel veel te beleven. Er zijn geen grote discotheken. Samos wordt voornamelijk bezocht door mensen die rust zoeken en natuurliefhebbers. In de grotere stadjes vind je natuurlijk wel wat discotheken, bardancings en cafe's, maar niet zoals op Kos of Kreta. Natuurlijk zijn er wel tal van restaurantjes waar je lekker kunt eten. De meeste vind je in de havens. Als je echter wat meer de zijstraatjes opzoekt dan kan je soms op erg leuke, lekkere en goedkopere restaurantjes stuiten. Voor je op reis gaat kun je ook op websites als Zoover en Tripadvisor kijken, hier vind je vaak tips en reviews van andere mensen.

Wandelen

Samos is een waar wandelparadijs. Een wandelkaart is een must als je besluit te gaan wandelen op Samos. De meeste wandelroutes op het eiland zijn wel aangegeven, maar het is altijd verstandig om een wandelkaart bij je te hebben. Vergeet ook een rugtas niet met voldoende eten en drinken en natuurlijk goede wandelschoenen. De natuur van Samos is mooi groen, er is veel water en dit zul je onderweg ook regelmatig tegen komen. Sommige stranden zijn ook alleen bereikbaar per boot of te voet. Deze stranden zijn vaak erg rustig dus een echte aanrader om naartoe te lopen. Een aanrader is om te gaan wandelen in de omgeving van de watervallen van Potami. Het stadje Kokkari is een ideaal startpunt voor vele mooie wandelroutes.


Jeepsafari

Een jeepsafari is een ideale manier om Samos nog beter te leren kennen. De gids brengt je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zou komen. Een echte aanrader dus.

Boottochten

Vanuit Samos kun je diverse boottochten maken. Je kan onder andere naar het Griekse eiland Rhodos of naar het Turkse Kusadasi. Deze boten vertrekken vanuit Samos-Stad. Het is ook mogelijk om een boottocht te maken rond het eiland. Bij de plaatselijke reisbureau's heb je verschillende opties. Het zeker een tip om langs een reisbureau te gaan voor leuke excursies. Je kan ook zelf langs de haven lopen om te kijken welke boten er beschikbaar zijn. Vaak is dit wel wat goedkoper, vooral als je verschillende boten vergelijkt.

Watersport

Watersport is op Samos ook populair. Je kan bijvoorbeeld jetski's huren, parasailen, kanoen, waterfietsen of op een banaan achter een boot hangen. Je moet wel even goed zoeken waar je dit allemaal kunt doen, maar de bevolking kan je daar prima mee helpen. Snorkelen en duiken kun je ook heel goed op Samos. Dit is naast wandelen een van de populairste activiteiten.


Animal Care Samos (dierenasiel)

In Griekenland zijn over het algemeen veel zwerfhonden en -katten. Op Samos valt dat reuze mee, je ziet er heel weinig zwerfhonden. Dat komt mede door het goede asiel op Samos. De dieren die er rondlopen worden door de meeste mensen goed geaccepteerd, want het hoort bij het eiland. Veel mensen zetten dan ook eten en drinken voor de zwerfdieren neer.
Als je op vakantie bent op Samos, dan is het erg leuk om eens een bezoekje te brengen aan het asiel. Neem dan gelijk wat kleine dingen mee uit Nederland zoals botjes, eten, halsbanden, speelgoed e.d. Let er wel op dat het nog in je koffer past in verband met het gewicht.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Griekenland, vakantie op SamosVlak voor de Turkse kust ligt het op drie na grootste eiland van de Egeïsche archipel. Volgens de Grieken zelf een popul…
Vakantie in Turkse Rivièra: Side en excursiesVakantie in Turkse Rivièra: Side en excursiesVoor een zon- en/of cultuurvakantie zit je goed in de Turkse Rivièra. Zon 9 maanden per jaar is het aan de Turkse Rivèr…
Griekenland, vakantie op FourniTussen Ikaria en Samos ligt de Archipel van Fourni, 21 eilandjes waarvan er maar 2 bewoond zijn. Dit nog bijna verborgen…
Griekse eilanden: Vakantie en reizen eilanden GriekenlandGriekse eilanden: Vakantie en reizen eilanden GriekenlandGriekenland is één van de mooiste en meest diverse landen voor een zonnige en originele vakantie. Bijna iedereen die naa…

Vulkaaneifel en Moezelstreek: wat te doen met kinderen?Vulkaaneifel en Moezelstreek: wat te doen met kinderen?Wie Eifel zegt, denkt meestal aan lange wandelingen in de natuur of aan wijn proeven in de Moezelstreek. Niet meteen iet…
De auto vakantieklaar makenDe auto vakantieklaar makenWie op de eigen vier wielen met vakantie gaat, moet zijn auto tijdig daarop voorbereiden. De auto vakantieklaar maken, o…
Bronnen en referenties
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.