Goedkope vakantiehuizen in Nederland

Goedkope vakantiehuizen in Nederland Ons land is niet alleen voor veel toeristen een leuke bestemming, maar ook zeker voor Nederlanders die de vakantie graag in eigen land doorbrengen. Nederland is dan ook een land dat per regio een heel andere uitstraling heeft. Zeker in deze tijd moeten we veel besparen. Gelukkig is het in Nederland ook zeker goed mogelijk om goedkoop op vakantie te gaan, in een leuk vakantiehuis.

Vakantieparken

Het kiezen van een vakantiepark in Nederland is nog niet zo makkelijk. Ons land heeft al ontzettend veel vakantieparken en er komen er steeds meer bij. De bekendste aanbieders van vakantiehuisjes in Nederland hebben gemiddeld 15.000 verschillende vakantiehuizen in het assortiment. Het gaat hierbij niet alleen om bungalowparken, maar ook om particuliere vakantiehuizen, villa’s, chalets en blokhutten.

Prijsverschillen

Vakantiehuizen zijn er in vele verschillende soorten. De prijzen lopen dan ook erg uiteen. De hoogte van de huurprijs van een vakantiewoning wordt bepaald door verschillende factoren. De ligging van het huisje beïnvloed de prijs sterk. Daarnaast spelen ook het formaat van de woning, de activiteiten in de nabije omgeving, het soort vakantiehuis en bijvoorbeeld de luxe een grote rol bij het bepalen van de prijs.

Particuliere vakantiehuizen

De prijzen van particuliere vakantiehuisjes lopen erg uiteen. In sommige gevallen kan het een voordeel zijn dat de verhuurder zelf de prijs mag bepalen. In veel gemeenten geldt een maximum bedrag dat een persoon mag bijverdienen met het verhuren van een particulier vakantiehuis. Hierbij gaat het dan voornamelijk om zomerhuizen die in de meeste gevallen in de achtertuin van de verhuurder staat. Deze woningen zijn vaak erg klein, maar bevinden zich in de meeste gevallen ook in de buurt van strand en zee, populaire steden of attractieparken, waardoor de prijs hoger wordt. De gemiddelde prijs van een particuliere vakantiewoning ligt tussen de 300 en de 600 euro per week.

Goedkope vakantieparken

Nederland is rijk aan vakantieparken. Vooral de parken van Landal Greenparcs en Center Parcs zijn erg populair. Toch komen vooral de kleinere vakantieparken steeds meer in de boeken. Dit heeft vooral te maken met de voordeligere prijzen van deze aanbieders. Daarnaast breiden veel grotere vakantieparken het park uit met enkele budgetwoningen, waar vakantiegangers kunnen verblijven tegen een goedkopere prijs.

Gemiddelde prijzen

Voor een verblijf van een week in een leuk vakantiepark betaal je gemiddeld tussen de 400 en 700 euro voor een huisje voor zes personen. De wat kleinere ondernemingen bieden vergelijkbare woningen aan voor een gemiddelde prijs tussen de 250 en 500 euro. Budget vakantiewoningen kun je huren voor een prijs tussen de 90 en 300 euro per week. De goedkoopste vakantiehuizen vind je in kleinere dorpen in het binnenland, gevolgd door de dorpen aan de kust en de grote steden.
Wie extra goedkoop op vakantie wil in eigen land brengt een bezoek aan de last minute sites die steeds meer op het internet verschijnen. Hier boek je al een midweekje in een leuk vakantiehuis in Nederland voor een bedrag van 79 euro per bungalow, vakantiehuisje of zelfs een villa.
© 2012 - 2024 Marensa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantiehuizen aan zeeVakantiehuizen aan zeeNederland kent vele plaatsen die direct aan zee liggen. Het is dan ook niet zo moeilijk een leuk vakantiehuisje aan zee…
Op winter of zomervakantie met BelvillaOp winter of zomervakantie met BelvillaBelvilla is een organisatie die al meer dan 30 jaar bestaat en verhuurt vakantiehuizen van particulieren aan particulier…
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Voor weinig geld op vakantieVoor weinig geld op vakantieGoedkoop op vakantie kan zeker! Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer met de acties op internet. Krijg je…

Soorten vakantieparken in NederlandSoorten vakantieparken in NederlandNederland kent honderden vakantieparken van vele verschillende aanbieders. De laatste jaren is het ook weer een nieuwe t…
Wandelroute Lauwersoog - Pieterburen langs de WaddendijkWandelen van Lauwersoog naar Pieterburen is wandelen van de ene naar de andere topattractie in de regio, en dat via de d…
Bronnen en referenties
  • VakantieInNederland
Marensa (310 artikelen)
Gepubliceerd: 13-02-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.