Op winter of zomervakantie met Belvilla

Op winter of zomervakantie met Belvilla Belvilla is een organisatie die al meer dan 30 jaar bestaat en verhuurt vakantiehuizen van particulieren aan particulieren. Ze bieden vakantiehuizen aan van over geheel Europa, in totaal 19 landen en meer dan 20.000 vakantiehuizen. Ging het vorige jaren nog via een catalogus die je thuis bezorgt kreeg, gaat het nu vooral via het internet, maar je kunt een vakantiehuis ook boeken via de telefoon.

Wat voor vakantiehuizen biedt Belvilla aan?

Belvilla heeft een ruim aanbod van vakantiehuizen voor geheel Europa, waar aan je kunt denken aan een boerderij tot aan een appartement midden in de stad. Met ruim 20.000 vakantiehuizen verdeelt over de volgende categorieën heb je kans dat jouw vakantiehuis hier tussen zit:

Wintersport

Je kunt voor je wintersport bij Belvilla terecht waarbij je een chalet kunt huren in onder andere de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Ze hebben meer dan 2000 wintersport huizen waarbij je deze keuze hebt om alleen te gaan of zelfs met meer dan dertig personen. Je kunt hiervoor een selectie maken op de website met betrekking tot de huizen aan de hand met hoeveel personen je gaat.

Aan zee

Als je op zoek bent naar een vakantiehuis aan zee dan kun je ook bij Belvilla terecht. Ze hebben meer dan 1800 vakantiehuizen verdeelt over 12 verschillende landen, waaronder Italië en Spanje. Boek je een vakantiehuis aan zee dan betekend dat deze niet verder dan 5 kilometer van de zee ligt.

Vakantiepark

Met meer dan 1300 vakantiehuizen verdeelt over 400 vakantieparken, landgoederen en residences heeft Belvilla een ruim aanbod van vakantiehuizen. Deze vakantieparken zijn verdeelt over geheel Europa in landen als Nederland en Frankrijk.

Stedentrips

Belvilla biedt niet meer alleen de traditionele vakantiehuizen, maar richt zich inmiddels ook op de stedentrips. Van Rome tot aan Londen kun je een appartement zoeken om in te verblijven. Ook hier geldt dat je alleen of met meerdere personen kunt gaan.

Lastminutes

Belvilla biedt ook lastminutes aan waarbij je binnen nu en twee weken op vakantie dient te gaan. Het gaat hier om verschillende soorten lastminutes als vakantie in de Ardennen tot aan een vakantie in Frankrijk.

Hoe te boeken?

Het boeken van een vakantiehuisje gaat via het internet of via de telefoon waarbij je een huisje reserveert. Belvilla kan op dat moment contact opnemen met de verhuurder van het huisje voor de bevestiging dat het inderdaad beschikbaar is. Indien het beschikbaar is dien je binnen 7 dagen na het boeken minimaal 30% betalen van de reissom en zes weken voor aankomst het resterende bedrag. Je kunt bij Belvilla betalen met Ideal, Creditcard, bankoverschrijving of contant. Waar je nog wel rekening mee moet houden is dat je vaak de huurprijs betaald met daarbij de boekingskosten en een schadeverzekering. Vaak moet nog ter plekke betaald worden voor het gebruik van de elektriciteit en gas, moet een borgsom betaald worden en voor de schoonmaak. Dit wordt ter plekke met de eigenaar van het huisje geregeld. Deze is ook degene die je ontvangt bij aankomst en de sleutels overhandigd van het huis. Deze zal vaak ook weer aanwezig zijn bij vertrek.

Problemen en/of klachten

Indien er problemen zijn of klachten na het verblijf treedt Belvilla op als bemiddelaar tussen huurder en verhuurder. Belangrijk is na einde van het verblijf om alles goed door te nemen met de eigenaar van het huis en de berekening van de bovengenoemde kosten goed op papier te zetten, zodat beide partijen het hier over eens zijn.
© 2011 - 2024 Misterlak, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een particulier vakantiehuis hurenEen particulier vakantiehuis hurenEr zijn diverse manieren waarop je vakantie kan vieren. Zo kan je bijvoorbeeld een keuze maken tussen verblijven in een…
Vakantiehuis in Frankrijk kopenVakantiehuis in Frankrijk kopenFrankrijk. We gaan er graag heen op vakantie vanwege de mooie bezienswaardigheden, het lekkere eten en de ontspannen sfe…
De staycation, vakantie in eigen huisDe staycation, vakantie in eigen huisDe staycation is in opkomst om verschillende redenen. De één besluit de vakanties thuis door te brengen uit geldgebrek o…

Op reis en reisziek: wat is er te doen aan reisziekte?Op reis en reisziek: wat is er te doen aan reisziekte?De meeste mensen hebben er wel eens last van gehad: reisziekte. Vooral kinderen kunnen er gevoelig voor zijn, al wordt h…
Misterlak (90 artikelen)
Laatste update: 13-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.