Bezienswaardigheden in Arnhem

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. Schitterend gelegen in het groen. De Posbank, de Hoge Veluwe, de stadsparken en de talloze bezienswaardigheden. Mocht je een dagje, weekendje of langer naar Arnhem gaan, beleef dan de voorpret en krijg informatie met mijn tips.

Arnhem, de hoofdstad van Gelderland. Schitterend gelegen in het groen

De Posbank, de Hoge Veluwe, de stadsparken en de talloze bezienswaardigheden. Mocht je een dagje, weekendje of langer naar Arnhem gaan, beleef dan de voorpret en krijg informatie met mijn tips.

Hoe ver ligt Arnhem vanaf....?

StadAfstand vanaf Arnhem
Amsterdam100 km
Den Haag124 km
Utrecht63 km
Groningen173 km
Leeuwarden160 km
Breda114 km
''s-Hertogenbosch63 km
Maastricht167 km

Bereikbaarheid per auto...

Zodra je met de auto in Arnhem bent moet je op zoek naar een parkeerplaats. Gelukkig zijn die er volop. Er zijn verschillende grote parkeergarages die midden in het centrum van Arnhem liggen. Over het algemeen is hier altijd wel plaats De tarieven verschillen per garage.

Naam gragageLiggingTarief
Parkeergarage CentraalOp ongeveer 5 minuten lopen vanaf het centrum€ 0,36 per 10 min.
Parkeergarage BroerenstraatIn het centrum van Arnhem (Bij de grote Kerk)€ 2,- per 56 min.
Parkeergarage Langstraat In het centrum van Arnhem (Bij de grote Kerk) € 0,36 per 10 min.
Parkeergarage Musis In het centrum van Arnhem (ingang in de V&D)€ 0,36 per 10 min.
Parkeergarage Velperpoort Op ongeveer 5 minuten lopen vanaf het centrum€ 1,90 per 60 min.
Transferium GelredomeOngeveer 10 minuten met de shuttlebusgratis

Bereikbaarheid per trein...

Al jaren is het Centraal Station van Arnhem in het nieuws. Er wordt flink gebouwd maar het heeft al een behoorlijke vertraging opgeleverd. Inmiddels lijkt het einde in zicht te komen en wordt het station weer steeds beter bereikbaar. Vanaf alle grote steden rijden er regelmatig treinen naar Arnhem

Het vervoer binnen Arnhem...

Zodra je in Arnhem bent kun je rondreizen per auto maar je kunt ook de auto laten staan en jezelf met het openbaar vervoer verplaatsen. Je kunt op deze manier zonder extra parkeer- en benzinekosten naar bijvoorbeeld dierenpark Burger's Zoo, naar het Openluchtmuseum of naar één van de overdekte winkelcentra in de stad.

Arnhem staat bekend om haar Trolleybussen. Het is bijzonder om in een bus te zitten die heel andere geluiden maakt dan een stadsbus zoals je gewend bent. Het bussensysteem werkt buitengewoon goed. De bussen rijden af en aan naar alle bezienswaardigheden in het Arnhem en omgeving.. Binnen Arnhem is het mogelijk om met een dalkaartje te reizen. Dit kaartje is voor een enkele reis geldig. Het kaartje wordt in de bus gekocht en heeft een vast tarief. Hoewel het woord 'dalkaartje' anders doet vermoeden is het kaartje tijdens bijna de hele dag geldig.

Wat te doen met mooi weer?

Wanneer je slechts één dag in Arnhem bent is het leuk om de binnenstad te bezoeken. Naast de vele winkels heeft Arnhem een grote markt op een prachtige locatie, direct voor de Grote of Eusebiuskerk. Helaas staat de kerk vaak in de steigers maar het blijft een indrukwekkend bouwwerk in het centrum van de stad. Mocht je na het winkelen willen genieten van de natuur en een heerlijke wandeling willen maken dan is het een aanrader om de middag door te brengen in het Sonsbeek park. Het park is op loopafstand te bereiken vanaf het Arnhemse centrum. Het park ligt aan de Zypendaalseweg. In het park kun je heerlijk wandelen langs het water, genieten van de reusachtige fontein, de schitterende witte Villa middenin het park en ook van de schattige hertjes die vrolijk rondhuppelen op een groot afgesloten terrein.

Wat de doen met minder mooi weer?

Wanneer het minder mooi weer is kun je in Arnhem nog steeds genoeg doen. Wanneer je wil winkelen kun je naar het overdekte winkelcentrum Kronenburg; een groot winkelcentrum in het zuiden van Arnhem. Dit winkelcentrum is zowel met de bus als met de auto prima te bereiken. Er zijn volop gratis parkeerplaatsen maar ook stoppen er meerdere bussen direct voor het winkelcentrum.

Een ander overdekt winkelcentrum is op Presikhaaf. Het winkelcentrum is minder uitgebreid dan Kronenburg maar ook hier vind je vele winkels om wat tijd door te brengen.

Verder zijn er verschillende musea in Arnhem waar je prima naar toe kunt met minder mooi weer.

Musea in Arnhem

Dat Arnhem een historische stad is wordt snel duidelijk. Niet alleen aan het straatbeeld zijn de invloeden van vervlogen tijden goed terug te zien maar ook in de verschillende musea en bezienswaardigheden.

Hieronder een aantal bekende musea in Arnhem

 • Airborne Museum Hartenstein
 • Arnhems Oorlogsmuseum 40-45
 • Gelders Geologisch, Museum
 • Grenadiers en Jagers, Historisch Museum
 • Historisch Museum Arnhem
 • Kasteel Zijpendaal
 • Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek
 • Kröller-Müller Museum, Stichting
 • Museum Trolleybus
 • Museum Vliegbasis Deelen
 • Museum voor Moderne Kunst Arnhem
 • Nederlands Jachtmuseum
 • Nederlands Openluchtmuseum
 • Nederlands Watermuseum
 • Nederlands Wijnmuseum, Arnhem
 • Regiment van Heutsz Museum

Houd je van winkelen?

Arnhem is een gezellige winkelstad. Bij lekker weer is het de moeite waard om door het centrum van Arnhem te wandelen, te winkelen en te genieten van de vele terrassen. Wanneer het minder mooi weer is zijn er 2 grote overdekte winkelcentra in Arnhem. Deze winkelcentra bieden gratis parkeergelegenheid

 • Winkelcentrum Kronenburg (Arnhem-Zuid)
 • Winkelcentrum presikhaaf (Arnhem-Oost)

Houd je van de dierentuin?

Bij Arnhem denken veel mensen aan de dierentuin. In het noorden van Arnhem ligt het alom bekende Burger's Zoo. Deze dierentuin is zowel per auto als per bus goed bereikbaar.

Wil je meer van de omgeving zien?

Door de ligging van Arnhem vinden veel mensen het de moeite waard om de omgeving van Arnhem te bekijken. Verschillende natuurparken omringen de stad.

 • Posbank (richting Rheden)
 • Park Hoge Veluwe (richting Apeldoorn)
© 2014 - 2024 Erolus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip Austin, AmerikaStedentrip Austin, AmerikaAustin is een stad in Texas, Amerika die zeer de moeite waard is om eens te bezoeken. De stad heeft een aantal prachtige…
Wat te doen in ArnhemArnhem is de hoofdstad van Gelderland en beroemd vanwege de ‘Slag van Arnhem’. Of je nou een dagje uit gaat, een weekend…
Stedentrip Albuquerque, AmerikaStedentrip Albuquerque, AmerikaAlbuquerque is een Amerikaanse stad in New Mexico. De stad is zeer interessant voor toeristen, omdat er veel bezienswaar…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…

Hierden, een dorp op de VeluweHierden, een dorp op de VeluweHierden is een dorp in de gemeente Harderwijk in de provincie Gelderland. Het ligt in het noorden van de Veluwe en telt…
Oud-Valkenburg, een kerkdorp in Valkenburg aan de GeulOud-Valkenburg, een kerkdorp in Valkenburg aan de GeulHet Zuid-Limburgse massatoeristische dorp Valkenburg is zowel binnen als buiten Nederland enorm bekend. Wie kent er bijv…
Bronnen en referenties
 • http://www.arnhem.nl/content.jsp?objectid=arnhemintern:63520
Erolus (6 artikelen)
Gepubliceerd: 17-05-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.