Wat te doen in Arnhem

Arnhem is de hoofdstad van Gelderland en beroemd vanwege de ‘Slag van Arnhem’. Of je nou een dagje uit gaat, een weekend weg bent of woont in deze mooie stad, het is altijd leuk om er op uit te gaan. Arnhem is een grote stad, waar voor jong en oud veel mogelijkheden en bezienswaardigheden zijn. Hieronder een kort lijstje met een paar hoogtepunten van wat de stad te bieden heeft. Er is nog een stuk meer te doen, dit kun je natuurlijk ook uitzoeken bij het VVV-kantoor bij het station. Voor winkelen en of uitgaan kun je in Arnhem ook prima terecht.

Nederlands openluchtmuseum

Al ruim 100 jaar bestaat het Nederlands openluchtmuseum. Dit museum brengt je terug in de tijd met de authentieke gebouwen, oude voorwerpen en echte acteurs de de mensen van vroeger naspelen. Het openluchtmuseum is erg geschikt voor kinderen. Ze kunnen onder andere allerlei karweitjes doen, wat vroeger heel gewoon was maar wat je nu nauwelijks meer ziet. Er is ook een grote speeltuin, een doolhof en een historische tram. Ook in de winter is het museum open. Er kan dan geschaatst worden en er worden spannende verhalen verteld. Ook een leuk idee voor een bedrijfsuitje, familiedag of kinderfeestje!

Grenadiers en Jagers

In het museum Grenadiers en Jagers kom je alles te weten over het Garderegiment, een militaire eenheid met een aparte status. Dit is het oudste militaire museum van Nederland. Het vertelt het verhaal over verschillende onderwerpen, zoals de band met het Koninklijk Huis en de Tiendaagse Veldtocht. Het is een indrukwekkend museum, en zeker de moeite waard. De toegang is tevens gratis, maar neem wel een geldig legitimatiebewijs mee.

Huis Zypendaal

Huis Zypendaal is een achttiende-eeuws kasteel, waar vroeger de belangrijke Arnhemse regentenfamilie Brantsen woonde. Het kasteel staat op een prachtige plek in de natuur, naast het stadspark Sonsbeek. In het park om het kasteel heen kun je wandelen, picknicken, en van de natuur genieten met de versierde gazons en de verschillende beekjes. De inrichting van Huis Zypendaal is nog achttiende-eeuws. Het huis zelf is alleen onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Nederlands Watermuseum

Het Nederlands Watermuseum is erg leuk voor kinderen, omdat het niet alleen kijken is, maar ook doen. Alle aspecten van water komen aan bod. Je komt van alles te weten over drinkwater, watergebruik in Nederland en nog veel meer. Je kan een tochtje maken door het riool en de kinderen kunnen verschillende waterproefjes uitvoeren. Een erg educatieve dag.

Nederlands Wijnmuseum Arhem

Het wijnmuseum is een leuk uitje, vooral voor volwassenen. De geschiedenis en toekomst van wijn wordt uitgebreid aan het licht gebracht. Na het bezoek kan je natuurlijk nagenieten met een wijntje in het wijncafé ‘Le Jardin’.

Burgers’ Zoo

Kom naar de bijzondere dierentuin Burgers’ Zoo. Het is anders dan andere dierentuinen door de zogenaamde ‘ecodisplays’. Dieren en planten leven hierin net als in het echt. Vanuit een houten observatiehut kun je de jachtluipaarden en leeuwenfamilies zien als in een safari. Ook wandel je langs een drinkplaats voor de dieren. Aan de rand van de savanne kun je op een terras genieten van het prachtige uitzicht en lekkere hapjes en drankjes. Er is genoeg te doen en te zien, waardoor jong en oud zich niet snel zullen vervelen!

Nog veel meer

Hierbij is nog lang niet alles opgenoemd wat er in Arnhem te doen is. Er is een groot centrum waar geshopt kan worden. Sinds kort is er een Primark geopend wat veel aandacht trekt. Het Gelredome is gevestigd aan de rand van Arnhem. Dit is de thuishaven van voetbalclub SBV Vitesse. Ook worden hier veel evenementen, beurzen, concerten en buiten rommelmarkten gehouden.
© 2015 - 2024 Rosasb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden in ArnhemArnhem, de hoofdstad van Gelderland. Schitterend gelegen in het groen. De Posbank, de Hoge Veluwe, de stadsparken en de…
Geschiedenis van de trolleybus in ArnhemArnhem is de enige stad in Nederland waar men de trolleybus kan kiezen als men zich met het openbaar vervoer wil verplaa…
Arnhem, hoofdstad van GelderlandArnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland. Gelegen aan de Rijn en aan de rand van de Veluwe, ligt het in een er…
Kattencafés: Drink koffie met katten in hotspots van EuropaKattencafés: Drink koffie met katten in hotspots van EuropaNadat katten het internet hebben overgenomen, lijken ze nu hetzelfde te doen met cafés. Er is een nieuwe cafétrend gaand…
Bronnen en referenties
  • http://www.dagjeweg.nl/dagjeuit/arnhem
Rosasb (19 artikelen)
Laatste update: 16-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.