Beste Bed & Breakfast adressen in Nederland

Beste Bed & Breakfast adressen in Nederland Nederland barst van de Bed & Breakfast adressen en vele daarvan laten zich kwalificeren. B&Bís kunnen via de Stichting Bed & Breakfast een kwalificatie aanvragen, die wordt verstrekt in de vorm van Tulpen. Bedandbreakfast.nl heeft het grootste online aanbod van B&Bís in Nederland. De website verenigt duizenden adressen door het hele land. Het zijn kleinschalige accommodaties van goede kwaliteit, gewaarborgd door de organisatie.

B&B

De Bed and Breakfast organisatie van Bedandbreakfast.nl verenigt B&Bís waarvan ze zeker is dat de kwaliteit goed is en in verhouding staat tot de prijs. De organisatie werkt met een Tulpenkwalificatie die worden uitgedeeld aan de deelnemende B&Bís en organiseert een verkiezing van beste B&Bís in Nederland.

Beste Bed & Breakfast van Nederland

Er is jaarlijks een verkiezing tot ĎBeste Bed & Breakfast van Nederland.í De verkiezing is een initiatief van Stichting Bed & Breakfast Nederland en levert de organisatie en de in de prijzen gevallen B&Bís mooie persmomenten op. De stichting ontwikkelt en verzorgt tevens de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie en deelt Tulpen uit. Aangesloten B&Bís worden ingedeeld in classes op basis van meetbare normen. De accommodaties worden ingedeeld in kwaliteitsklassen van 1 tot 5 Tulpen.

Classificering

De organisatie deelt de Tulpen uit op basis van objectief meetbare factoren. Om voor de bloem in aanmerking te komen, moet er voldaan worden aan minimale vereisten, de zogenoemde basisnormen. Voor elk onderdeel van de B&B zijn deze basisnormen vastgelegd. Denk daarbij aan de aanwezigheid van rookmelders, slot op de deur en gordijnen voor de ramen tegen de inkijk, er is een toilet, de bedden zijn goed en de B&B is schoon. De basisnormen bestaan uit een hele serie normen op het gebied van:
 • privacy en veiligheid;
 • licht, klimaat en elektra;
 • bed en meubilair;
 • sanitair;
 • ontbijt;
 • netheid en onderhoud;
 • gastvrijheid;
 • niveau.

Tulpen

De B&Bís met één Tulp voldoen minimaal aan de basisnormen. Voor de hogere kwalificaties zijn aanvullende voorzieningen aanwezig. De kwalificatie gaat via een puntensysteem. Er zijn maximaal vijf Tulpen te behalen. De toegekende certificering wordt gecontroleerd. Daartoe reizen ondermeer mystery guests door het land.

1 Tulp

De accommodatie voldoet aan de basisnormen. Gasten kunnen rekenen op een eenvoudige maar goed schoongemaakte en goed onderhouden Bed & Breakfast. De voorzieningen zijn acceptabel en het verblijf is er gegarandeerd prettig.

2 Tulpen

Bij twee Tulpen spreekt de organisatie van een prima middenklasse Bed & Breakfast. Er zijn betere voorzieningen aanwezig dan bij de 1 Tulp categorie en de kwaliteit is hoger dan het basisniveau.

3 Tulpen

Gasten kunnen bij een drie Tulpen B&B rekenen op bovengemiddelde kwaliteit. Het is te omschrijven als comfortabel, gerieflijk en met extra voorzieningen en service. Er is informatie over de omgeving beschikbaar en het ontbijt is met een eitje, vers fruit en zuivel.

4 Tulpen

Bij vier Tulpen spreekt de organisatie over een B&B van uitstekende kwaliteit. Er zijn veel voorzieningen en de service is heel goed. Aan zowel interieur als het exterieur is veel zorg besteed.

5 Tulpen

Bij een classificatie van vijf tulpen wordt er gesproken over uitzonderlijke kwaliteit met een tot in de puntjes verzorgde accommodatie. Alles is uit de kast gehaald om de gast een geweldig verblijf te bezorgen. Het is een B&B van topniveau waarbij het de gast aan niets zal ontbreken.

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is een website waar Bed & Breakfast accommodaties van Nederland op staan gepresenteerd. Het is de grootste website in zijn soort in Nederland. Er staan duizenden kamers en appartementen gegroepeerd in provincie. Het is een aanbod dat gaat van eenvoudig en leuk tot super-de-luxe en heel bijzonder. De informatie op de website is in verschillende talen beschikbaar. Er zijn gedetailleerde overzichtkaarten zodat een B&B in elke streek van het land gemakkelijk te vinden is.
Bedandbreakfast.nl is een website van Bed & Breakfast Europe B.V, de grootste B&B website wereldwijd, te vinden via Bedandbreakfast.eu.

De organisatie

Bedandbreakfast.nl is de spin in het web van B&Bís in Nederland en wereldwijd. De organisatie werkt aan de promotie van B&Bís en onderhoudt contacten met overheden, Bed & Breakfast organisaties, strategische marketing partners, de nationale en internationale media en duizenden B&B eigenaren. Bedandbreakfast.nl staat geregeld op vakantiebeurzen en is regelmatige deelnemer van lokale, regionale en (inter)nationale bijeenkomsten. De Nederlandse organisatie stimuleert tevens tot kwaliteitsverbetering, scholing en onderlinge samenwerking.

Duurzaam toerisme

Bedandbreakfast.nl onderstreept de principes van Duurzaam Toerisme of ECO-toerisme. Environment & Cultural Oriented travel wordt een steeds grotere factor van belang.

B&Bís zijn doorgaans duurzaam. Ze worden gerealiseerd in bestaande woningen en zijn daarmee geen belasting voor de ruimtelijke ordening. Er hoeft bovendien niet veel te worden geïnvesteerd om een mooie beleving te creëren. De logies zelf is de beleving.

Verkiezing

Stichting Bed & Breakfast is de initiatiefnemer van de verkiezing van ĎBeste Bed & Breakfast van Nederland.í Dit is ook de stichting die de classificatie regelt. Klanten kunnen via de website hun B&B beoordelen.

Hieronder staan de winnaars van 2014. De Beste Bed & Breakfast van Nederland 2014 is Carpe Diem in Oirschot geworden.

Prijs Naam Plaats Provincie Tulpen
EersteCarpe DiemOirschotNoord-Brabant5
TweedeAan de Aelder EschAaldenDrenthe5
DerdeLife is GoodHeeswijk-DintherNoord-Brabant5
EersteB&B de PaasloërhofPaaslooOverijssel4
TweedeB&B Van ElewoutBergen op ZoomNoord-Brabant4
DerdeDe WroeterEpeGelderland4
EersteDe BokslootRavenswoudFriesland3
TweedeHoeve SophiaSchiedamZuid-Holland3
DerdeDe LochterhofBerg en TerblijtLimburg3
EersteHotel CaliforniaWichmondGelderland2
TweedeEzelgasterij aan de MaasheggenVierlingsbeekNoord-Brabant2
DerdeDe TuinkamerĎs-GravenzandeZuid-Holland2
EersteDe VlinderNijmegenGelderland1
TweedeMotorschip ElisabethLeeuwardenFriesland1
DerdeHuize SonjaHollum AmelandFriesland1

B&B Carpe Diem

B&B Carpe Diem is de winnaar van 2014. Carpe Diem in Oirschot heeft twee ruime, luxueus ingerichte kamers met elk een bubbelbad en douchecabine. In de badkamer staan Rituals producten klaar voor gebruik. Het ontbijt dat op de kamer wordt geserveerd is samengesteld met producten uit eigen moestuin. De B&B ligt op de begane grond in een apart deel van het landhuis van de eigenaren. Carpe Diem biedt alle ruimte en privacy met een eigen opgang, heerlijke tuin met kleine wijngaard en een terras. Bij mooi weer wordt daar het ontbijt geserveerd. De B&B ligt midden in het groen, op vijftien minuten lopen van het historische centrum van Oirschot.

In de buurt zijn vele mooie fiets- en wandelroutes. Er is gratis en snel wifi beschikbaar.
B&B Carpe Diem
Eindhovensedijk 34
Oirschot


Huize Sonja

Huize Sonja valt in 2014 in de categorie 1 Tulp in de prijzen. De B&B in Hollum op Ameland krijgt de derde prijs.Gasten kunnen gebruik maken van een gezellige woonkamer met authentieke schouw en grote eettafel. De koffie en thee staat daar de gehele dag klaar. De B&B ligt in een van de mooiste straten van Hollum op het Waddeneiland Ameland. De gastenbeoordeling toont aan dat Huize Sonja een uitstekende gastvrijheid biedt. De accommodatie en voorzieningen zijn uitstekend in orde, zoals ook de mystery guest kon bevestigen.

B&B Huize Sonja
Oosterlaan 6
Hollum Ameland

Lees verder

© 2014 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een bed en breakfast?Wat is een bed en breakfast?Bed en breakfast betekent ook wel bed en ontbijt. Dit is een kleinschalige accommodatie waar men vaak maar enkele nachte…
Een en al Boerderij - boek van dokter StraatsmarecensieEen en al Boerderij - boek van dokter StraatsmaOense Straatsma, huisarts in ruste op Ameland, schreef 'Een en al boerderij op Ameland.' Het boek is uitgegeven door cul…
Beginnen van een bed en breakfastBeginnen van een bed en breakfastVeel mensen dromen van een eigen bed en breakfast. Zij hebben daar een heel romantisch beeld bij dat deels zal kloppen.…

Urk, dorp met een hartUitwaaien onder de vuurtoren met zicht op de Zuiderzee, genieten van een lekkerbekje in één van de gezellige restaurants…
De Acht Zaligheden: ReuselDe Acht Zaligheden: ReuselReusel is een van de Acht Zaligheden, acht dorpen in de Noord-Brabantse streek De Kempen waarvan de naam op -sel eindigt…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Beste B&B
 • http://www.bedandbreakfast.nl geraadpleegd op 20 juni 2014
 • http://www.bedandbreakfastclassificatie.nl/classification_normlist geraadpleegd op 20 juni 2014
 • http://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/oirschot/carpe-diem/7086/ geraadpleegd op 20 juni 2014
 • http://www.bedandbreakfastnieuws.nl/nieuws/meer-prijzen-voor-beste-bbs-11001/ geraadpleegd op 20 juni 2014
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 16-03-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.