Theaterhotel Almelo

Theaterhotel Almelo In het Twentse Almelo staat middenin het dorp het theaterhotel van de Van der Valk –keten. Theaterhotel Almelo is een vier sterrenhotel met een theater, hotel, diverse restaurants, zalen en congresaccommodaties. Er zijn theatervoorstellingen, beurzen, bijeenkomsten en voorstellingen van verenigingen. Het is ook een gewoon hotel met een gewoon restaurant.

Theaterhotel Almelo

Het is een komen en gaan van meisjes met het haar strak op het hoofd en een knoetje op de kruin. Er is een balletvoorstelling van de plaatselijke balletschool en de meisjes hebben er zin in. Vaders en moeders rijden af en aan om hun kroost te brengen. De meisjes stappen via de rode loper op de trap de foyer binnen. Enkele uren later komen ze er met bloemen in de hand weer uit. Voorstelling geslaagd, aan de koppies te zien.

Theater

Het is een van de onderdelen van het theaterprogramma in de schouwburgzaal van het theater. Amateurvoorstellingen zoals dit ballet wisselen af met professionele programmering. Om een indruk te geven wat er zoal in Almelo speelt, sommen we hier een paar onderdelen uit de kalender van 2013 op:
Bron: Theaterhotel.nlBron: Theaterhotel.nl
 • Daniël Lohuus;
 • Yentl;
 • Thomas Berge;
 • Opdra Familia;
 • Jochum Myjer;
 • Grant & Forsyth;
 • 50 tinten …. De Musical;
 • Baantjer!;
 • Racoon;
 • Van Velzen.
Het inpandige theater bevat ruim 800 zitplaatsen. Jaarlijks staan er meer dan honderd voorstellingen van muziek, cabaret, musical, toneel, opera en dans op het programma.

Piano

In de foyer staat een piano en bij het ontbijt speelt een pianist loungemuziek. Het is een van de extra’s die het theaterhotel tot een buitengewoon hotel maken. De ambiance is stijlvol. De omringende restaurants bieden een keur aan specialiteiten en hebben elk hun eigen stijl.
 • Restaurant De Sociëteit
 • Tapasrestaurant Solero
 • Dock 19
De terrassen grenzen aan elkaar en voor de kinderen staat er een groot springkussen.

De Sociëteit

De Sociëteit werkt veel met streekproducten. Topper van dit restaurant is het drie-gangen à la carte keuzemenu. Voor een bescheiden prijs tovert de chef-kok een heerlijk menu op tafel. De Sociëteit is alle dagen van het jaar open van 17.00 tot 22.00 uur.

Tapasrestaurant Solera

Dit restaurant noemt zich het zonnigste restaurant van Twente. De kaart biedt een keuze uit meer dan honderd mediterrane gerechtjes. Het restaurant heeft een bovenzaal die apart afgehuurd kan worden voor feesten en partijen.

Dock 19

Dock 19 ligt op 5 minuten afstand van het hotel en biedt een wereldse kaart.

Hotel

Het hotel ligt vlakbij de A1/A35 en is na een meanderroute door Almelo uitstekend te bereiken. Onder het hotel ligt een parkeergarage die gratis is voor hotelbezoekers.
Een bezoek aan Almelo en het karakteristieke Twentse coulisselandschap wordt door het hotelmanagement van harte aanbevolen. Het gebied kent weilanden, glooiende akkers, essen, afgewisseld met houtwallen, slootjes, beekjes en kronkelende weggetjes. Almelo is ook de waterstad van Twente en biedt velerlei watersport en nat vertier.

Kamers

Het Theaterhotel beschikt over 196 kamers van verschillende maat en prijs:
 • royale hotelkamers;
 • business suites;
 • familiekamers.
De gasten kunnen teven gebruik maken van het zwembad, sauna, Turkse stoomcabine en fitnessfaciliteiten.
Het hotel prijst zichzelf ook aan als zakenhotel. De wifi-voorziening is daar niet op berekend. Waar in overige hotels van de Van de Valk-keten eindeloos wifi werkt als een trein, hapert het in Theaterhotel Almelo, zeker als de hotelbezoeker op de kamer wil internetten. Hoe verder verwijderd van de foyer hoe slechter de verbinding. Het hotel heeft er wat op bedacht. Wie gebruik wil maken van sneller Internet, vraagt aan de receptie medewerkers één van de business accounts, waarvoor een wachtwoord nodig is.

Lees verder

© 2013 - 2024 Piejet, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van der Valk hotels, vakanties en toursVan der Valk hotels, vakanties en toursVan der Valk is het grootste horecaconcern van heel Nederland met zijn vele restaurants en hotels. Het concern bestaat i…
Kinderboekenrecensie: De Gorgels - Jochem MyjerrecensieKinderboekenrecensie: De Gorgels - Jochem MyjerDe Gorgels is een fantasierijk, avontuurlijk en spannend boek. Het boek is geschreven door Jochem Myjer. Jochem Myjer, b…

Heerlijk op vakantie naar TexelHeerlijk op vakantie naar TexelWaarom zou je ver weg gaan, als we in Nederland zelf een prachtige plek hebben om op vakantie te gaan? Texel is een van…
Tips en adviezen voor een vakantie op TerschellingTerschelling is een populaire vakantiebestemming voor jong en oud; in het hoogseizoen vermaakt de jeugd en gezinnen zich…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Theater Hotel logo
 • Persbureau Ameland
 • Theaterhotel Magazine
 • www.theaterhotelalmelo.nl
 • Afbeelding bron 1: Theaterhotel.nl
Piejet (1.232 artikelen)
Laatste update: 10-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.