De stranden van Zeeuws-Vlaanderen

De stranden van Zeeuws-Vlaanderen De stranden van Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de mooiste, schoonste en uitgestrektste stranden van Nederland. Ze zijn groot en voorzien van diverse charmante strandpaviljoens. Een mooie locatie voor vakanties, een feest of bijvoorbeeld voor een bijzondere trouwerij. Waar zijn de strandpaviljoens aan de Zeeuws-Vlaamse kust te vinden en wat kan je er verwachten?

Het strand tussen Nieuwvliet en Breskens

Dit prachtig zandstrand is enorm uitgestrekt en zelfs in het hoogseizoen redelijk rustig. Bij Breskens bestaat de mogelijkheid om met de auto buitendijks te komen. Zo kunnen mindervaliden makkelijk het strand bereiken. Deze weg komt uit bij strandpaviljoen 't Halve Maentje. Honden zijn op het strand aangelijnd toegestaan en op strand is op diverse plaatsen een EHBO-post en reddingsbrigade aanwezig. In 2011 is dit strand onderscheiden met een blauwe vlag. Dit is een milieu-onderscheiding en houdt in dat het strand goed wordt schoongehouden en het water van uitstekende kwaliteit is.

Zeeuws-Vlaamse badplaatsen

Zeeuws-Vlaanderen kent vier echte badplaatsen en dat zijn Breskens, Groede, Cadzand en Nieuwvliet. Aan de zeventien kilometer lange stranden vind je niet alleen mooie schelpen, maar je kan er zelfs haaientanden vinden. Alle vier de badplaatsen hebben een eigen identiteit. Zo zijn de duinen en stranden bij Groede uitermate geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en richt Cadzand zich meer op de sportieveling. Nieuwvliet richt zich op de mensen die gemak zoeken. Er zijn aan het strand naast paviljoens ook badhokjes te vinden, die je kan huren en waar je je om kan kleden en je bezittingen kan achterlaten. Breskens biedt weer heel veel op culinair gebied met zijn vele visrestaurants. Verder trekt dit meer mondaine badgasten door de moderne jachthaven met maar liefst 850 ligplaatsen.

Bron: JaHu89, Flickr (CC BY-2.0)Bron: JaHu89, Flickr (CC BY-2.0)

Strandpaviljoens Zeeuws-Vlaanderen

 • Aan de stranden van Zeeuws-Vlaanderen zijn diverse paviljoens te vinden. Te beginnen met het Paviljoen Breskens aan Zee. Een mooie locatie om de dag te beginnen. Dit paviljoen ligt net voor de uitgestrekte stranden aan de Veerhaven van Breskens. Nuttig eens een ontbijtje met uitzicht op zee en de plezierjachten in de haven. Te vinden in Breskens, aan de Promonade 2.
 • Het bekendste paviljoen in Breskens is zonder meer strandpaviljoen 't Halve Maentje. Dit wordt ook door de plaatselijke bevolking geregeld bezocht. Bovendien is dit één van de weinige strandpaviljoenen van Nederland dat geheel aan het strand ligt en toch te bezoeken is door minder validen. Adres: Nieuwesluisweg 44 te Breskens.
 • Beachhouse 25 is te vinden aan de Walendijk 9 in Breskens. Naast een Strandpaviljoen is dit ook één van de officiële trouwlocaties van de gemeente Sluis.
 • Puur Een locatie met Wifi en ook zeer geschikt voor vergaderingen. Het paviljoen is te vinden in Groede, Duinovergang 22. Parkeren kan onder aan de dijk. Let op: het is hier wel betaald parkeren.
 • In Cadzand vinden we strandpaviljoen Moio Beach aan Duinovergang 9 in Cadzand-Bad. Het is een zeer groot strandpaviljoen aan een druk en sportief strand. Rondom Moio Beach valt altijd wel wat te beleven. Je kan er Blokarten, Golfsurfen, Raften en Powerkiten. Dit maakt deze locatie minder geschikt voor rustzoekers en gezinnen met kleine kinderen, maar des te meer voor de sportieve recreant.
 • Caricole is te vinden aan Boulevard de Wielingen 1A in Cadzand-Bad.
 • De Piraat is een kinderstrandpaviljoen bij uitstek. Aan het strand is ook een Speeltuintje in de vorm van een Vikingschip met vuurtoren te vinden. Het adres is Duinovergang 5 in Cadzand-Bad. Het paviljoen is makkelijk te bereiken. Het ligt immers vlakbij de winkelstraat, net achter de duinen.
 • De Strandloper is te vinden aan de Noordzeestraat in Cadzand-Bad, aan de westkant van het haventje. Je kan er terecht voor de snelle lunchhap en een drankje.
 • In Nieuwvliet vinden we De Boekanier aan Duinovergang 19. Vlakbij het strandpaviljoen vind je de reddingsbrigade. Het paviljoen heeft een zelfbedieningsrestaurant met een uitgebreide menukaart.
 • Strandhut Matour vind je aan Duinovergang 20 in Nieuwvliet. In de zomer geniet je van het strand en de zee, maar ook in de winter kan je er genieten, na een frisse strandwandeling opwarmen bij de sfeervolle houtkachel.

stranden Zeeuws-Vlaanderen

Legenda
A. Breskens
B. Groede
C. Nieuwvliet
D. Cadzand
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tege…
Speeltuinen in Zeeuws-VlaanderenSpeeltuinen in Zeeuws-VlaanderenWanneer de kinderen wat energie kwijt moeten en de ouders wat tijd voor zichzelf willen hebben, is een speeltuin ideaal.…
Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Wat valt er te beleven in Zeeuws-Vlaanderen?Zeeuws-Vlaanderen heeft het mooiste kustgebied van Nederland. Vanaf Breskens tot aan de Belgische grens zie je kilometer…

Kerstvakantie en nieuwjaarsduik op AmelandKerstvakantie en nieuwjaarsduik op AmelandAmeland biedt in de kerstvakantie diverse activiteiten voor jong en oud, voor gast en eilander. Daarnaast zijn de dorpen…
Slecht weer in Zeeuws-Vlaanderen: wat is er te doen?Slecht weer in Zeeuws-Vlaanderen: wat is er te doen?Zeeuws-Vlaanderen wordt vooral bezocht om zijn stranden en duinen, maar helaas, in Nederland is het ook vaak slecht weer…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Sarahbernier3140, Pixabay
 • http://www.strandnederland.nl/strandpaviljoens/Zeeland/
 • VVV Zeeland
 • Afbeelding bron 1: JaHu89, Flickr (CC BY-2.0)
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 20-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.