Speeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen

Speeltuinen in Zeeuws-Vlaanderen Wanneer de kinderen wat energie kwijt moeten en de ouders wat tijd voor zichzelf willen hebben, is een speeltuin ideaal. Zeker wanneer de speeltuin gevestigd is bij een restaurant. Na even samen gespeeld te hebben, vermaken de kinderen zich verder wel alleen, terwijl de ouders op het terras toezicht houden, onder het genot van een hapje en een drankje. Speeltuinen met restaurant of picknickplaatsen zijn ook in Zeeuws-Vlaanderen aanwezig. Je moet ze alleen wel even weten te vinden. Hieronder staan er een aantal op een rij.

Familie Paradijs Eede

In dit Familie Paradijs vind je diverse doolhoven, zowel voor de kleintjes als voor de volwassenen. Je vindt er het Victoriadoolhof, het waterdoolhof, het avonturendoolhof en het panelendoolhof. Daarnaast vind je in dit Familie Paradijs een kinderboerderij en een speeltuin. Wanneer het weer slecht is kunnen de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin. Voor een hapje en een drankje kan je terecht in het restaurant. Er wordt hier wel een toegangsprijs berekend. Adres: Valeiskreek 12 in Eede.

Speeltuin Oranjekwartier in Terneuzen

Aan de Leeuwenlaan in Terneuzen vind je speeltuin Oranjekwartier. Voor deze speeltuin wordt een kleine toegangsprijs berekend. De speeltuin is 5000 vierkante meter groot en er valt van alles te beleven. Je vindt er een zandbak, kabelbaan, schommels, glijbanen en speelforten. Er is drinken, snoep en ijs te koop.

Natuurspeeltuin De Boomhut in Terneuzen

Aan de Evertsenlaan 88 in Terneuzen vind je natuurspeeltuin De Boomhut. In deze speeltuin geen schommels of glijbaan, maar water, bomen, takken, kruiptunnels en een vuurplaats. Er zijn bankjes en picknicktafels voor de toezichthoudende ouders. Oude kleding is hier een must.

Speelbos de Braakman in Biervliet

Nog een natuurspeeltuin is Speelbos de Braakman. De auto kan je kwijt op de parkeerplaats aan de Oostzeedijk in Biervliet. Ook hier kan je klimmen, klauteren, kliederen met water en modder en hutten bouwen. De speeltuin is van Staatsbosbeheer.

Het Podium in Groede

Het Podium in Groede is meer dan alleen een natuurspeeltuin met klimtorens, speelkubussen en waterspeelplaats. Je vindt hier een hertenkamp, loslopende pauwen, een doolhof, het vlonderbos en tien bunkers. Deze tien bunkers zijn het uitgangspunt geweest van het ontwerp. Je vindt het Podium aan de Gerard de Moorsweg 4 in Groede.

Lindeland in Sluis

Aan de Beestenmarkt 4 in Sluis vind je restaurant De Lindenhoeve. Heel bijzonder is de bijbehorende themaspeeltuin. De speeltuin draait om kabouters en trollen en is prachtig vormgegeven. Er is zelfs een stripboek uitgegeven over de figuren uit De Lindenhoeve. De strip heet: “De avonturen van Jacob en Gnork: De Jacht op het pinkelkruid.”

Restaurant “De Vijf Weeghen” in Nieuwvliet

Dit is een voormalige boerderij aan de voet van de duinen. Het adres is Lampsinsdijk 2 in Nieuwvliet. In de speeltuin vind je schommels, een klimtoestel, trampoline en meerdere glijbanen.

Strandpaviljoen “De Piraat” in Cadzand-Bad

Bij dit strandpaviljoen vind je op het strand een leuk speeltuintje in de vorm van een Vikingschip en Vuurtoren. Het paviljoen is makkelijk te bereiken, handig met hele kleine kinderen. Adres: Duinovergang 5 in Cadzand-Bad.

Kijk voor overdekte speeltuinen en andere slecht weer attracties op: Slecht weer in Zeeuws-Vlaanderen. Daar vind je onder andere meer informatie over de binnen- en buitenspeeltuin bij restaurant “De Afslag” in Breskens, speeltuin en zwembad Reynaertland in Hulst en Toversluis in Sluis.
© 2013 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tege…
Zeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendZeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendWie denkt dat volksliederen provincie- of landgebonden zijn, heeft het mis. Ook Zeeuws-Vlaanderen heeft een eigen volksl…
De stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de mooiste, schoonste en uitgestrektste stranden van Nederland. Ze zijn gr…
Zeeuws-Vlaanderen, een eigen landje maar deel van NederlandEén van de mooiste gebieden van Nederland, dat desondanks geen grote bekendheid heeft in de rest van het land is Zeeuws-…

Tjipetir – het mysterie van de tegels op het strandTjipetir – het mysterie van de tegels op het strandOp verschillende Waddeneilanden spelen regelmatig hard rubberen tegels aan waar de naam Tjipetir in is gedrukt. Een Enge…
Het Ubud op Bali van Liz Gilbert in Eat, Pray and LoveDoor de jaren heen heeft Bali van alles overleefd: kolonisaties, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en bomaanslagen. Maa…
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 02-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.