Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen

Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen Fietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tegen en er zijn volop fietsroutes te vinden. Verder zijn er langs de fietspaden de nodige gelegenheden te vinden die zich lenen voor een tussenstop. Zeeuws-Vlaanderen is een geweldige bestemming voor een fietsvakantie. Fietsen is een gezonde, sportieve en ontspannen bezigheid. Het is ook een bezigheid die veel Nederlanders in hun vakantie graag doen en dan vaak alleen of in familieverband. Bovendien ben je op de fiets lekker in de buitenlucht en het is een goedkoop tijdverdrijf. Wie veel fietst tijdens zijn vakantie, zal geen last krijgen van overbodige vakantiekilo's.

Fietsknooppunten

Ook in Zeeuws-Vlaanderen zijn fietsknooppunten te vinden. Zo kan je je eigen route bepalen. Fietsknooppunten hebben een eigen nummer en aan de hand van deze nummers kan je voordat je van huis vertrekt een route uitstippelen. De aanduidingen op de borden die je onderweg tegen komt helpen je dan verder.

Fietsen met je iPad of iPhone

Wanneer je op de fiets een route wil volgen kan je dit ook met je iPad of iPhone doen. Je download de Zeeland Fietsroutes app en hierop vind je talloze fietsroutes. Op de routekaartjes staan ook de fietscafés, fietsreparatiepunten, horecagelegenheden en bezienswaardigheden aangegeven.

Wat zijn fietscafés?

 • Een fietscafé is maximaal 1 kilometer van het fietsknooppuntensysteem verwijderd.
 • Een fietscafé is vanaf de route makkelijk te vinden door verwijsborden.
 • Een fietscafé biedt de mogelijkheid voor het opladen van accu's voor elektrische fietsen.
 • Een fietscafé beschikt over een fietspomp en een fietsreparatieset.

Je vindt in Zeeuws-Vlaanderen fietscafés in Aardenburg, Biervliet, Breskens, Cadzand, Eede,Groede, Hoek, IJzendijke, Nieuwvliet, Oostburg, Philippine, Schoondijke, Sluis en Zuidzande. In een fietscafé kan je dus niet alleen terecht voor een drankje, een hapje en een sanitaire stop. Het fietscafé biedt ook uitkomst bij kleine fietsongemakken.

Het Zeeuwse jaar van de fiets

Het jaar 2010 was het Zeeuwse jaar van de fiets. Het jaar was bedoeld om het fietsen te promoten. Fietsen is goed voor je portemonnee, je gezondheid en het milieu. Bovendien gaat fietsen langzamer dan autorijden en kijk je zo weer heel anders tegen je omgeving aan. In 2010 kwamen de Tour de France en Giro d'Italia naar Zeeland en de landelijke opening van Meimaand Fietsmaand vond in Zeeland plaats. In 2010 zijn fietspaden verbeterd en er zijn nieuwe fietsroutes gecreëerd.

Populaire fietsroutes in Zeeuws-Vlaanderen

 • De route Vlissingen-Breskens-Zwin-Breskens-Vlissingen (48,8 km) In deze route zit een overtocht met de fiets-voet-veer van Vlissingen naar Breskens. Tijdens deze route geniet je van strand en duinen en kom je veel rustpunten tegen.
 • De route Sluis-Cadzand-Breskens-Sluis (50,3 km)
 • De Zwinroute (35,2 km) Langs duinen en zee en vele, vele bankjes om van het uitzicht te genieten. De molen van Nieuwvliet en de verdedigingswallen van Sluis zie je ook tijdens deze fietstocht.
 • De Cadzandroute (34,6 km) Langs zee en duinen, de vuurtoren van Breskens en speelpark Pierewiet.
 • De route Knokke-Breskens (42,3 km)

Waarom fietsen in Zeeuws-Vlaanderen?

Vooral fietsen op de fietspaden langs en door de duinen maken van een fietsen in Zeeuws-Vlaanderen een unieke belevenis. De weidse uitgerekte stranden en hoge duinen kom je verder nergens in Nederland tegen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendZeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendWie denkt dat volksliederen provincie- of landgebonden zijn, heeft het mis. Ook Zeeuws-Vlaanderen heeft een eigen volksl…
Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen is aan het veranderen. De bevolkingssamenstelling tot aan 2030 zal langzaam maar zeker veranderen. Doo…
De stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de mooiste, schoonste en uitgestrektste stranden van Nederland. Ze zijn gr…
Terneuzen (gemeente Zeeland)Terneuzen is door het hoge inwoneraantal de grootste gemeente van Zeeland. Deze gemeente ligt in het hart van Zeeuws-Vla…

Kinderen naar buiten tijdens kerstvakantieKinderen naar buiten tijdens kerstvakantieAls je op vakantie gaat, is een andere omgeving vaak al genoeg om de kinderen bezig te houden. Bovendien wordt er door d…
Gratis parkeren bij vliegveld Eindhoven AirportGratis parkeren bij vliegveld Eindhoven AirportEindhoven Airport is met een kleine 3 miljoen passagiers per jaar een populaire luchthaven geworden. Met relatief goedko…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Peggy Marco, Pixabay
 • http://routes.vvvzeeland.nl/l/nl/library/download/516068
 • http://www.routeyou.com/location/bike/47305941/fietsen-in-nieuwvliet-overzicht-van-alle-fietsroutes.nl
 • http://www.zeeland.nl/toerisme_recreatie/fietsen/
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 21-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.