Slecht weer in Zeeuws-Vlaanderen: wat is er te doen?

Slecht weer in Zeeuws-Vlaanderen: wat is er te doen? Zeeuws-Vlaanderen wordt vooral bezocht om zijn stranden en duinen, maar helaas, in Nederland is het ook vaak slecht weer. Wat valt er in Zeeuws-Vlaanderen te doen wanneer het weer het laat afweten? Een aantal musea, binnenspeeltuinen, skelterbanen, kartbaan en sneeuwhal samengevoegd op één pagina, voor vermaak tijdens slecht weer.

Aardenburg

Archeologisch Museum

Hier zijn allerlei vondsten uit opgravingen te vinden. Van pijlpunt tot vazen. Er is zelfs een compleet Germaans graf uit 275 na Christus te vinden. Het museum is gevestigd in een zeventiende-eeuwse patriciërswoning. Achter de woning vind je een mooie heemtuin.
Adres: Marktstraat 18 te Aardenburg.

Axel

Oorlogsmuseum Gdynia

Overzichtsmuseum over de Tweede Wereldoorlog. Ook voor kinderen interessant om te bezoeken. Dit particuliere initiatief bevindt zich in een boerenschuur.
Adres: Tweede Verkorting 3 in Axel.

Streekmuseum Het Land van Axel

Museum over het boerenleven in Axel door de jaren heen.
Adres: Noordstraat 11 te Axel.

Witte's Museum voor Fotografie en Radio

Dit museum is een particulier initiatief. Ieder jaar trekt het museum ongeveer 1500 bezoekers. Er is van alles te vinden, zoals buizenradio's, James Bond spionagetoestellen en platenspelers. Voor de liefhebbers zijn in dit klein museumpje alle veertig types Minox fototoestellen te vinden.
Adres:Bastionstraat 45 te Axel.

Breskens

Visserijmuseum

In Breskens vind je het Visserijmuseum. In dit museum leer je wat van de geschiedenis van de visserij. Kinderen kunnen er jonge haaien aaien en er is een expositie van opgeviste voorwerpen. Verder vind je er een zeeaquarium.
Adres: Kaai 1 te Breskens.

Binnenspeeltuin de Afslag

Vlak bij de duinen vind je hier restaurant de Afslag. Naast dit restaurant is er een buitenspeeltuin, midgetgolfbaan, treinentuin en binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin is geschikt voor kinderen tot 15 jaar. Er is een ballenbak, draaimolen, doolhof, modelspoortreintafel en een videogamehoek. De klim- en klauterzolder met WII en X-box Kinect is vooral geschikt voor de oudere kinderen.
Adres: Kieweg 2 in Breskens.

Raceland Indoorkarting

Hier kan je terecht voor een sportieve kartwedstrijd. Er zijn ook juniorenkarts en kinderkarts aanwezig. Natuurlijk bestaat er ook een mogelijkheid voor een snelle snack.
Adres: Deltahoek 44 te Breskens

Cadzand-Bad

Bowlingbaan De Schelde

Partycentrum “De Schelde” bevindt zich aan de Scheldestraat 1 in Cadzand-bad. Hier vind je binnenspeelvermaak in de vorm van een bowlingbaan.

Hulst

Museum De Vier Ambachten

In dit museum zijn klederdrachten te vinden en er is materiaal te vinden van archeologisch onderzoek.
Adres: Steenstraat 28 te Hulst.

Binnenspeeltuin Reynaertland

Hier is een een buitenspeeltuin met zwembad te vinden. Binnen vindt je tegen een decor van middeleeuwse huisjes de kids playground met klim- en klautertoestellen en een binnenzwembad. Er is natuurlijk ook volop horeca aanwezig.
Adres: Kreekzoom 2 in Hulst.

Koewacht

Vlasmuseum 't Vlasschuurken

In het museum vind je oude werktuigen en machines die vroeger gebruikt werden bij de vlasbewerking. Verder vind je er een klein linnenwinkeltje en een tearoom.
Adres: Eikenlaan 45 te Koewacht

Oostburg

Oorlogsmuseum Switchback

Dit oorlogsmuseum is een particulier initiatief. Het museum is vernoemd naar de codenaam van de Canadese militaire operatie ter bevrijding van West-Zeeuws-Vlaanderen in oktober 1944: “Operatie Switch Back”.
Adres: Oudestad 16 te Oostburg.

Sas van Gent

Industrieel Museum

Het museum herinnert aan het verleden van Sas van Gent als industriestadje. Je vindt er machines en werktuigen uit verschillende perioden en kinderen kunnen er proefjes doen met elektriciteit.
Adres: Kerkhoflaan in Sas van Gent.

Sluis

Toversluis

Toversluis is een overdekt recreatiecentrum, waarin allerlei vermaak te vinden is. Je kan er bowlen en lasergamen, voor kinderen tot 13 jaar is er een indoor speelpaleis met klimtoestellen, luchtkussens, trampolines, ballenbak, glijbanen en een skelterbaan. Volwassenen kunnen zich vermaken in de casino en verder is er natuurlijk volop eetgelegenheid in het wokrestaurant.
Het adres is Nieuwstraat 83A te Sluis.

Terneuzen

Skidome

In deze overdekte sneeuwhal kan je skiën, snowboarden, naar beneden glijden in de tube en nog veel meer sneeuwpret beleven.
Het adres is Zeelandlaan 3 te Terneuzen.

Schoolmuseum

In dit museumpje komt de school van vroeger weer tot leven met zijn ouderwetse leermiddelen, schoolbanken en wandplaten en natuurlijk vind je hier ook het leesplankje.
Het adres is Nieuwstraat 2-4 in Terneuzen.

Westdorpe

Museum Oud Westdorpe

In dit museum is van alles te vinden over de geschiedenis van Westdorpe. Het museum herbergt stukken uit het kerkelijk verleden vanaf de Middeleeuwen, huisraad en stukken die herinneren aan het verleden van Westdorpe als bierbrouwerij. Het dorp was in het verleden wel drie bierbrouwerijen rijk.
Adres: Graafjansdijk B 50 te Westdorpe.

Zaamslag

Schelpenmuseum

In dit museum zijn duizenden schelpen, gesteenten, mineralen en bodemvondsten te vinden.
Het adres is Plein 3 in Zaamslag

IJzendijke

Museum Het bolwerk

Dit is het museum voor de Staats-Spaanse Linies. Aan de hand van video's en presentaties komt het verleden weer tot leven. Verder zijn er manquettes, kaarten en voorwerpen te vinden.
Adres: Markt 28 te IJzendijke.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-VlaanderenFietsen in Zeeuws-Vlaanderen is heerlijk. Er zijn veel fietspaden en het verkeer is rustig. Een snelweg kom je niet tege…
Zeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendZeeuws-Vlaams volkslied, nog steeds springlevendWie denkt dat volksliederen provincie- of landgebonden zijn, heeft het mis. Ook Zeeuws-Vlaanderen heeft een eigen volksl…
Speeltuinen in Zeeuws-VlaanderenSpeeltuinen in Zeeuws-VlaanderenWanneer de kinderen wat energie kwijt moeten en de ouders wat tijd voor zichzelf willen hebben, is een speeltuin ideaal.…
Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen (Viva el pensionado's)Zeeuws Vlaanderen is aan het veranderen. De bevolkingssamenstelling tot aan 2030 zal langzaam maar zeker veranderen. Doo…

De stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-VlaanderenDe stranden van Zeeuws-Vlaanderen behoren tot de mooiste, schoonste en uitgestrektste stranden van Nederland. Ze zijn gr…
Kinderen naar buiten tijdens kerstvakantieKinderen naar buiten tijdens kerstvakantieAls je op vakantie gaat, is een andere omgeving vaak al genoeg om de kinderen bezig te houden. Bovendien wordt er door d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Giuliamar, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Categorie:Museum_in_Zeeland
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 10-12-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.