Openluchtmuseum Arnhem, leuk uitje voor jong en oud

Openluchtmuseum Arnhem, leuk uitje voor jong en oud In het openluchtmuseum Arnhem kunt u kennis maken met het leven en tradities van verleden tot niet zo heel lang geleden. In het park vindt u prachtige gebouwen uit geheel Nederland, die hier opnieuw zijn opgebouwd. Met een wandeling over het terrein kom je veel te weten over het leven van vroeger in Nederland. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken met spelen op het kindererf of met de oude fietsen op het Zaanse plein.

Openluchtmuseum Arnhem


Adresgegevens openluchtmuseum Arnhem

Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem

Trekpontje openluchtmuseum ArnhemTrekpontje openluchtmuseum Arnhem

Openingstijden openluchtmuseum Arnhem voor 2016

Het openluchtmuseum is geopend tot 31 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. In november zijn in de weekenden de ijsbaan en het park geopend vanaf 11.00 uur. Kijk voor verdere openingstijden van december t/m maart op de site van het Openluchtmuseum Arnhem.

Prijzen openluchtmuseum 2016

  • Museumjaarkaart en kinderen t/m 3 jaar gratis
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar 12,00 euro
  • Vanaf 13 jaar en ouder 16,00 euro
  • CJP houders/ studenten 12,00 euro
  • Parkeren auto 6,00 euro
  • Museumkaarthouders, Vrienden Openluchtmuseum gratis
  • Begeleiders van een bezoeker met een handicap hebben gratis toegang

De gebouwen van het openluchtmuseum

Tram openluchtmuseum ArnhemTram openluchtmuseum Arnhem
Op het terrein van het openluchtmuseum zijn bijna 100 gebouwen uit het hele land opnieuw opgebouwd. Bij de ingang van elke gebouw is op een bord informatie te lezen, waarna je naar binnen kunt gaan om zelf rond te kijken. In veel gebouwen lopen mensen rond, gekleed in kleding van de betreffende tijd, die zich bezighouden met wat er in de toenmalige tijd gedaan werd. Op het terrein is verder veel groen aanwezig, met her en daar dieren.

Ritje met de tram door het openluchtmuseum

Het grote terrein van het openluchtmuseum Arnhem is lopend te verkennen, maar sinds 1996 kun je ook de tram nemen! Een aantal historische trams uit de Randstad, maar ook een Arnhemse tram uit 1929, de GETA 76 die is nagemaakt, rijden door het park en geven u de mogelijkheid om op zes verschillende stations op het terrein in- en uit te stappen. Op deze manier kunnen mindervaliden en ouderen zich gemakkelijker verplaatsen over het uitgestrekte terrein. Op het terrein is ook een, in het klein nagebouwde, remise te zien met een werkplaats.

Vermaak kinderen openluchtmuseum

Voor kinderen is er van alles te doen bij openluchtmuseum Arnhem. Er is een doolhof van groene hagen, een speeltuin, op het kindererf is van alles te beleven voor jonge kinderen, bij het Zaanse pleintje kun je op allerlei ouderwetse fietsjes rijden en op stelten lopen, vaar naar de overkant met het trekpontje of speel Oudhollandse spelletjes en in de kinderkeuken kun je hapjes maken. Verder mag je soms assisteren bij oude ambachten, bijvoorbeeld bij de touwmakerij.

Openluchtmuseum ArnhemOpenluchtmuseum Arnhem

Dieren in het openluchtmuseum

Leuk voor volwassenen, maar vooral ook voor kleine kinderen, is het kindererf waar je van dichtbij koeien, kippen, konijnen e.a. kunt zien. Maar ook in de rest van het park kom je volop dieren tegen. Er lopen verschillende schapenrassen en koeienrassen rond en er zijn meer dan tien hoenderrassen te vinden in het park. In het bos en de (kruiden)tuinen zie je veel vogels en insecten.

Horeca en winkels

Voor een lekker hapje eten of alleen een drankje zijn er over het hele park zeven gelegenheden te vinden. Voor wie van winkelen houdt, of een leuk souvenir wil meenemen naar huis zijn er meerdere winkels op het park, waar streekproducten en typische Hollandse waren te koop zijn. Verder kunt u producten kopen die in het park zelf gemaakt worden. Bij Zus & Jet koop je ouderwets speelgoed en snoepgoed, maar ook gebruiksartikelen uit vroeger tijden.

Fotosalon openluchtmuseum

Wat is er leuker dan naar huis gaan met een foto van jezelf of het hele gezin, gekleed in de stijl van 1920? Prachtige hoeden, jasjes, blouses en wikkelrokken zijn er te kiezen, waarna de fotograaf zorgt voor een prachtig plaatje.

Mijn mening

Openluchtmuseum ArnhemOpenluchtmuseum Arnhem
Het openluchtmuseum Arnhem is een prachtig museum, waar je gemakkelijk een hele dag kunt rondlopen. Het park ziet er mooi verzorgd uit. Zelfs na een volle dag rondlopen heb je nog niet alles kunnen zien en doen. Voor kinderen zijn er hier en daar leuke dingen te doen, waardoor openluchtmuseum Arnhem een leuk uitje is voor jong en oud. Voor een hapje en drankje kun je goed terecht op het park, maar je mag ook zelf eten meenemen. Het park is ook goed te doen tijdens een regenachtige dag. Omdat je overal naar binnen kunt lopen. Natuurlijk ziet het er met een zonnetje wel leuker uit. In openluchtmuseum Arnhem kun je voor een redelijke toegangsprijs een hele dag vermaak vinden.
© 2011 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in ArnhemArnhem is de hoofdstad van Gelderland en beroemd vanwege de ‘Slag van Arnhem’. Of je nou een dagje uit gaat, een weekend…
Terug in de tijd in het openluchtmuseum van JamtliOude boerderijen, een kaasmakerij, een herberg en heel veel oude huisjes. Waan je terug in de tijd in het openluchtmuseu…
Warffum - pittoresk Gronings dorp met een openluchtmuseumWarffum - pittoresk Gronings dorp met een openluchtmuseumWarffum is een pittoresk dorp met een lange geschiedenis. Het ligt in het noorden van de provincie Groningen. In Warffum…
Bezienswaardigheden in ArnhemArnhem, de hoofdstad van Gelderland. Schitterend gelegen in het groen. De Posbank, de Hoge Veluwe, de stadsparken en de…

Normandië: Parc Naturel Régional des boucles de la SeineNormandië: Parc Naturel Régional des boucles de la SeineZin in rust en kalmte? Genieten van de Seine en van de steeds veranderende luchten? Terwijl je op de oever staat zie je…
Vakantie in Ahaus op een paar kilometer over de Duitse grensVakantie in Ahaus op een paar kilometer over de Duitse grensWanneer je bij Enschede de grens over gaat naar Duitsland dan liggen er verschillende leuke kleine steden zoals Ahaus. E…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Website + informatiefolders van openluchtmuseum Arnhem
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 11-04-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.