Batu Caves in Maleisië

Batu Caves in Maleisië De Batu Caves in Maleisië is een grot met een Indische tempel erin. Om bij de tempel te komen moet je eerst 272 treden opklimmen. De tempel is één van de belangrijkste tempels voor de Hindoes, omdat er jaarlijks een belangrijk evenement plaats zal vinden. De indrukwekkende tempel moet echt bezocht worden wanneer je in Maleisië bent!

Hoe kom je bij de Batu Caves?

Batu Caves ligt ongeveer dertien kilometer van het centrum van Kuala Lumpur vandaan. Je kunt vanuit de Golden Triangle in Kuala Lumpur een taxi nemen naar Batu Caves. Per ritje moet je rekening houden met ongeveer 20 tot 25 Ringgit. Dit is tussen de vier en zes euro. Je kunt vanuit Chinatown in Kuala Lumpur ook bij het busstation Pudu een bus nemen naar Batu Caves. Er gaan twee verschillende bussen deze kant op, namelijk bussen met de nummers 70 en 349. Een busrit duurt ongeveer drie kwartier. De Batu Caves is dagelijks geopend van 7.00 tot 21.00 uur.

Bron: CEphoto, Uwe Aranas, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Bron: CEphoto, Uwe Aranas, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Wat is de Batu Caves?

De Batu Caves is een grot die vierhonderd meter lang is en zo’n honderd meter hoog. De ingang van de grot ligt op een behoorlijke hoogte en je kunt hier komen door een trap op te gaan van 272 meter. De grot is een Indische tempel die gebruikt wordt door de Hindoes. De eerste tempel in de grot werd in 1891 gebouwd en de trap met 272 treden kwam in 1920. Het grote beeld dat naast de trappen staat is zo’n 45 meter hoog en werd in 2006 voltooid. Beneden aan de trappen vind je veel souvenirwinkeltjes. Ook zijn er enkele eetgelegenheden. Ook bovenaan de trappen heb je enkele souvenirwinkels. Daarnaast kun je er verschillende dingen doen tegen betaling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op de foto te gaan met een slang tegen betaling van vijf Ringgit, dat is ongeveer een Euro.

Thaipusam feest in de Caves

Jaarlijks is er in de Batu Caves het Thaipusam feest. Het feest heeft te maken met de jongste zoon van Shiva en de eenwording van Pusan en de Brihaspati sterren. Dit feest wordt ieder jaar in januari of februari gehouden. Ieder jaar komen er meer Hindoes naar het Thaipusam feest. In 2006 waren het er meer dan anderhalf miljoen en dit was één van de grootste festiviteiten van Hindoes in de geschiedenis. Op de dag voor het feest zullen de deelnemers vasten en op de dag zelf zijn er spectaculaire optochten en feesten. Het Thaipusam feest is waarschijnlijk vooral bekend, omdat de deelnemers aan zelfkastijding doen. Ze brengen zichzelf in een soort trance en doen daarna allerlei haken en pinnen door hun rug, wang en tong. Soms krijgen ze ook haken in hun rug en worden ze vastgebonden aan een Kavadi, een soort houten frame. Door aan deze zelfkastijding te doen, hopen de deelnemers dat ze gunsten kunnen afdwingen bij de Goden.

Apen bij de Batu Caves

Bij de Batu Caves lopen veel apen rond. Je kunt ze zowel beneden aan de trap als boven in de grot tegenkomen. Het gaat hier om makaken en ze kunnen behoorlijk brutaal zijn. Het is dan ook aan te raden om goed op je spullen te letten. Iets dat een aap te pakken heeft geven ze niet meer terug. Het is vooral verstandig om niet met plastic tassen rond te lopen bij de Batu Caves, aangezien de apen deze maar wat graag willen hebben. Je kunt overal wat voer kopen voor de apen, maar dit wordt niet echt aangeraden omdat je toch met wilde dieren te maken hebt. Sowieso is het verstandig geen pinda’s te kopen en aan de apen te voeren. Deze zijn namelijk erg vet en dus niet goed voor de apen om te eten.

Andere dieren in de Batu Caves

Behalve de Makaken lopen er bij de Batu Caves nog veel meer dieren rond. Zo kun je in de grot regelmatig vleermuizen zien. Ook lopen er hanen en kippen en zie je soms een zwerfkat rondlopen. Daarnaast zijn er diverse vogelsoorten en is de kans op vlinders en vogels ook aanwezig. Tevens vind je een grote diversiteit aan planten in en om de caves.
© 2009 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toerisme Kuala Lumpur: informatie voor de toeristenToerisme Kuala Lumpur: informatie voor de toeristenGa je op reis naar Kuala Lumpur? Dat is een echte aanrader! Het is de hoofdstad van Maleisië en een supermoderne stad. O…
Selangor, het huis van openhartigheidSelangor het huis van openhartigheid vormt zo ongeveer het hart, de stuwende kracht van Maleisië. Hier vormde de tinontg…
Kuala Lumpur en PutrajayaKuala Lumpur, gewoonlijk aangeduid als KL is de hoofdstad van Maleisië. Het kreeg een speciaal statuut en is nu een fede…
Maleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië - zon, strand, cultuur en natuurMaleisië heeft alles te bieden wat de gemiddelde toerist zoekt: een tropisch klimaat, mooi witte zandstranden, een bergg…

Onbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New YorkOnbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New YorkEr is al veel geschreven over New York en wat u kunt doen in Manhatten. Veelal worden er dezelfde bezienswaardigheden vo…
Napoleon Museum (Cap d'Antibes)Het Napoleon-Museum is gevestigd in het Graillon, een oude vesting op de punt van de Cap d'Antibes.
Bronnen en referenties
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.