Onbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New York

Onbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New York Er is al veel geschreven over New York en wat u kunt doen in Manhatten. Veelal worden er dezelfde bezienswaardigheden voor toeristen aangegeven zoals Ground zero, Empire state building, Statue of Liberty enzovoorts. Toch zijn er echter nog veel meer leuke, maar onbekendere dingen te zien in New York. Wat kunt u nou doen of zien in New York wat uniek is?

Grand central

Grand central is een treinstation in het midden van New York. Grand central zit op 42nd Street. Als u naar binnen loopt kunt u bij het informatie raampje eventueel een map halen. Als u verder naar binnen naar binnen gaat en naar boven wordt u verrast door de prachtige schildering op het plafond. Dit is geschilderd door de Franse schilder Paul Helleu. Het is een astronomische schildering met 2500 sterren erin verwerkt. Als u in deze hal staat en rechtsaf de hoek om loopt, loopt u naar beneden. Hier komt u in een gedeelte waar het plafond een koepel is, het is niet al te groot. Op het moment dat één iemand met zijn hoofd naar de muur gaat staan in een hoek en de ander in de tegenovergestelde hoek, kan met elkaar fluisteren heel makkelijk horen. Dit is een veel gebruikte methode om iemand ten huwelijk te vragen.

Shoppen in Macy's

Het warenhuis Macy's zit al sinds 1858 in New York city op 6th avenue en 14th street. In 1902 veranderde ze van locatie, het zit nu op 34th street om de hoek van de Empire state building. In 1924 werd Macy's met 9 verdiepingen uitverkozen tot grootste warenhuis. De roltrappen zijn van hout, deze zitten er al in sinds 1924 en zijn nooit vervangen, maar werken nog net zo goed. Macy's is niet één van de goedkoopste warenhuizen, maar wel betaalbaar. Er is voor ieders wat wils te vinden, ook op het gebied van eten en drinken. Zo beschikt de Macy's onder andere over een Starbucks en McDonald's. Een bezoekje aan Macy's is een uitstapje op zichzelf.

John Lennon

John Lennon is een bekend artiest van de groep the Beatles. In 1970 gaan the Beatles uit elkaar maar John gaat alleen verder. In de jaren 70 besloot John Lennon zich met zijn vrouw in New York te gaan vestigen. Het Dakota gebouw waar hij in woonde ligt aan 72nd street. Helaas is hij 1980 voor zijn appartement doodgeschoten. Ter herinnering is er een monument in Central park gemaakt waar opstaat Imagine.

FAO Schwarz

FAO Schwarz was de eerste speelgoedwinkel in New York. Sinds 1986 zit FAO Schwarz op de hoek van 58th street en 5th avenue. Deze speelgoedwinkel staat bekend om zijn unieke one-of-a-kind assortiment. Samen met de Toys 'R' Us is FAO Schwarz de bekendste speelgoedwinkel. In deze winkel kunt u onder andere een workshop muppets maken volgen en dus uw eigen muppet creëren. Verder worden er veel verschillende soorten snoep verkocht, kunt u er rond de 30 monopoly soorten vinden en nog veel meer. In deze winkel ligt ook de vloerpiano waarop Tom Hanks heeft gespeeld in de film 'Big'.

Bodies the exhibition

Er is ook een reizende versie waardoor u het in Nederland eventueel eens in de zoveel keer kan zien. In New York is er een vaste locatie voor op 11 Fulton street. Het ligt bij de seaport, waardoor u vanaf deze locatie ook een mooie uitkijk heeft op de Brooklyn bridge. In Bodies the exhibition kunt u lichamen bekijken om te leren hoe uw lichaam er van binnen uitziet. Het zijn wel echte lichamen die zich hebben gegeven aan de wetenschap. Diverse lichaamsdelen en sommige ook met ziektes zijn te bezichtigen zodat u kunt leren. Er gaan dus ook veel medische studenten heen om kennis op te doen. Er is ook een zaal waar alle aderen zelfs de kleinste vertakkingen van bepaalde lichaamsdelen te zien zijn wat er erg fascinerend uitziet.

Brooklyn Botanic Gardens

Net buiten de stad maar wel makkelijk te bereiken met de metro ligt Brooklyn Botanic Gardens aan de 1000 Washington Avenue. Op de website www.bbg.org kunt u kijken welke speciale bloemen/planten er in welke maand bloeien zodat u niet teleurgesteld wordt. Het meeste is uiteraard buiten, maar er is ook een binnen gedeelte met tropische planten en bloemen. Buitenom bloemen, planten en bomen zijn er ook wateren met daarin schildpadden en verschillende wegen om te kiezen. Dit is een belevenis vol van rust en natuur.

China town

U bent dan wel in New York, maar u kunt zich ook een in China wanen. In New York wonen er ongeveer net zoveel Chinezen als alle inwoners van Amsterdam. U vindt hier van alles uit China zoals eten, gadgets, traditionele kleding enzovoorts. Zo bent u niet alleen in Amerika geweest maar ook een klein beetje in China. Wilt u liever naar Italië? Dan kunt u er ook nog voor kiezen om Little Italy te bezoeken.
© 2009 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wereldstad New YorkDe ene vind het een drukke, stressvolle stad en de ander vindt het er heerlijk en doet er juist energie bij op. Feit is…
Wat te doen in New York?Wat te doen in New York?Wat te doen in New York? New York, de grootste stad van de Verenigde Staten is altijd erg populair onder toeristen. Gaat…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
Authenticiteit en ToerismeAuthenticiteit is een veelgebruikt maar ook verwarrend begrip binnen het toerisme. Mensen, vooral toeristen, zoeken erna…
Batu Caves in MaleisiëBatu Caves in MaleisiëDe Batu Caves in Maleisië is een grot met een Indische tempel erin. Om bij de tempel te komen moet je eerst 272 treden o…
Bronnen en referenties
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 20-11-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.