Bezienswaardigheden in Tokyo

Bezienswaardigheden in Tokyo De hoofdstad van Japan heeft van alles wat. Van drukke straten met felle reclameborden en extraverte Harajukumeisjes, tot rustgevende tuinen en ingetogen werknemers. Om een beter beeld te krijgen van wat er in Tokyo allemaal te doen en te zien is, is een handig lijstje met plekken waar je geweest moet zijn een uitkomst!

Tsujiki Market

De Tsujikimarkt is de grootste vismarkt van de wereld en daarom ook een plek die je niet mag vergeten tijdens je reis in Tokyo. Er gaat meer dan 2000 ton aan zeedieren over de toonbank per dag. Het grootste spektakel is de blauwvintonijn die met zijn enorme omvang een echte blikkenvanger is. Deze tonijnen liggen op de grond en kun je voor een mooi prijsje opkopen. Wanneer je vroeg in de ochtend naar deze markt gaat, heb je de kans om een echte veiling mee te maken, waarbij de blauwvintonijn aan degene met het hoogste bod wordt verkocht. Naast dat de Tsujikimarkt een leuke ervaring is, geeft het je ook een exclusief kijkje in het leven van de hardwerkende Japanners die bijna 14 uur per dag op de markt te vinden zijn.

Meiji tempel

Vanuit het metrostation van Harajuku kun je er haast niet omheen: de grote houten poort die aangeeft waar de ingang van de Meijji tempel zicht bevindt. De Meiji tempel is in feite een groot stuk grond dat ongeveer 700.000 vierkante meter beslaat en staat vol met allerlei vijver, altaars en gebouwen. Om bij het hoofdgebouw te komen loop je onder de houten toegangspoort door, waarna je een lang stuk door een groot bos loopt. Onderweg zie je bomen en planten die je nooit eerder gezien zult hebben en raven zullen over je hoofd heen vliegen. Onderweg kun je terecht bij een souvenirkraampje en kun je kersenbloesemijs proberen bij het ijswinkeltje. Ook is er een winkeltje te vinden waar je Japanse sushistokjes kunt kopen en deze kun je laten graveren met jouw Japanse naam (Tokyo.nl, z.d.).

Monogatari Onsen

Een onsen kunnen wij in het westen het meest vergelijken met een sauna of kuuroord. Er zijn verschillende ruimtes met hoge of juist zeer lage temperaturen. Ook zijn er zwembaden te vinden en kun je op je gemak een filmpje kijken in de bioscoop die er ook te vinden is. Het grote verschil met Nederland is dat veel faciliteiten voor man en vrouw gescheiden zijn. Ook zijn er een aantal sauna’s voor man en vrouw samen, maar om daar te komen moet je een speciale outfit aan. Ook kun je niet bepaald spreken van rust, aangezien er ook gamehallen en karaokeruimtes te vinden zijn in dit ‘kuuroord’. Ook al is het een heel stuk anders dan in Nederland, is het een grote aanrader om wel een keer naar Monogatari Onsen te gaan.

Sensotempel

De Sensotempel is een Boeddhistische tempel die je het best kunt bereiken via het metrostation van Asakusa. Wanneer je het metrostation uitloopt, kom je al snel in een mensenstroom terecht die je richting de tempel leidt. Wanneer je eenmaal de tempel in de verte ziet, moet je nog eerst langs een drukke straat vol met souvenirwinkels. Ook kun je onderweg heerlijke Japanse hapjes en zoetigheden proberen. Om bij de tempel te komen moet je allereerst onder een gigantische lampion door lopen. Men zegt dat wanneer iemand de lampion aanraakt er een goede dag te wachten staat. Het grappige is dat het voor de gemiddelde Nederlander geen enkele moeite kost om de lampion aan te kunnen raken, terwijl tientallen Japanners zo hoog mogelijk proberen te springen om er bij te kunnen. Eenmaal onder de lampion door kun je je handen reinigen bij het fonteintje in de vorm van een draak en kun je bij de tempel een gebed doen of wat geld doneren. Wanneer je weer terug wilt, moet je langs de andere kant van de drukke winkelstraat en kun je eventueel een authentieke Japanse kimono aan de haak slaan.

Kersenbloesem spotten in Yoyogi park

Wanneer je in het voorjaar naar Japan gaat, is het een grote aanrader om de kersenbloesem te bekijken. In Yoyogi park heb je een van de mooiste uitzichten om deze mooie roze bloesem te bewonderen. Je kunt in Yoyogi park heerlijk wandelen en picknicken, maar er is ook de mogelijkheid om een bootje te huren en te genieten van de rust die er in het park heerst. Je kunt je bezoek aan Yoyogi park het beste combineren met een bezoekje aan de Meiji tempel die eerder beschreven is. Deze twee bezienswaardigheden grenzen namelijk aan elkaar. Wanneer je klaar bent met de rust van het park en de tempel hoef je maar 100 meter te lopen om het kleurrijke Harajuku in te komen. Harajuku is vooral bekend om de kleurrijk geklede meisjes, die een beetje doen lijken op een pop.

Disney Sea

Een enorme aanrader is Disney Sea. Disney Sea is een onderdeel van Disney, maar heeft een aantal gave attracties voor degenen die van spanning en sensatie houden. Bekende attracties als The Tower of Terror en Journey to the center of the earth zijn hier te vinden. Het mooiste om te zien is dat het gehele park schoon is, er nergens kauwgum, graffiti of andere troep te vinden is en dat iedereen even vriendelijk is. Wanneer je in een karretje zit om bijvoorbeeld je ritje te beginnen, zullen andere mensen die in de rij staan je uitzwaaien en je een fijne trip wensen. Wanneer je het zonde vindt om de gehele dag kwijt te zijn in een attractiepark, kun je er voor kiezen om voor sterk gereduceerd tarief een avondpas te nemen, waardoor je van 17:00 tot 22:00 in het park mag rondlopen.
© 2017 - 2024 Mikiee13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Japan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan is een zeer apart land, maar daarom ontzettend interessant om te bezoeken. Vooral de strenge opvoeding en het gevo…
De buurten van Tokyo en diens bezienswaardighedenDe buurten van Tokyo en diens bezienswaardighedenTokyo kun je onderverdelen in twaalf buurten met ieder zijn eigen charme. De een is enorm felverlicht met reclameborden…
Japan, een land met cultuur en gebruikenJapan, een land met cultuur en gebruikenJapan is een land in Azië, dat bekend staat om haar oude cultuur en gebruiken. Japan bestaat uit verschillende eilanden,…
Tokio: de BezienswaardighedenMet meer dan 38 miljoen heeft de metropool Tokio de meeste inwoners ter wereld. Tokio is nog niet erg populair onder de…
Big Ben, St. Elizabeth Tower en Great Clock of WestminsterBig Ben, St. Elizabeth Tower en Great Clock of WestminsterDenk je aan Londen, dan denk je aan Big Ben. De imposante toren met het gigantische uurwerk is vanaf veel plekken in Lon…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipart-Vectors, Pixabay
  • Tokyo.nl. (z.j.). Meiji shrine. Geraadpleegd van http://tokyo.nl/bezienswaardigheden/meiji-shrine/
Mikiee13 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 20-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.