De buurten van Tokyo en diens bezienswaardigheden

De buurten van Tokyo en diens bezienswaardigheden Tokyo kun je onderverdelen in twaalf buurten met ieder zijn eigen charme. De een is enorm felverlicht met reclameborden en bij de andere kun je juist lekker uitwaaien op een aangelegd strand. Er zijn veel toeristische attracties op te noemen in elke buurt, maar ook de minder toeristische dingen mogen niet gemist worden.

Marunouchi & Nihombashi

Marunouchi wordt ook wel gezien als het zakelijke district van Tokyo. De grootste publiekstrekker is 'The Imperial Palace', dat gezien wordt als Tokyo's symbolische centrum. Het naburige Nihombashi is het geografische centrum van de stad. Dit is een historische wijk met winkels en restaurantjes die nog stammen uit de tijd van de Shogun (794-1185).

Ginza & Tsukiji

Ginza is de wijk in Tokyo met schitterende warenhuizen, kunstgalerijen en exclusieve restaurants. Het wordt ook wel het modecentrum genoemd. Het Kabuki theater van de stad 'Kabuku-za' is hier ook te vinden. Kabuku is een traditionele Japanse vorm van theater. Na een korte wandeling kom je aan bij een heel andere kant van de buurt, namelijk de grootste vismarkt van de wereld: Tsukiji Market.

Roppongi & omgeving

Roppongi staat onder andere bekend om zijn legendarische nachtleven. Je vindt in Roppongi dan ook talloze discotheken en clubs die tot in de vroege uurtjes open zijn. Het lijkt wel alsof Roppongi zichzelf sinds 2006 opnieuw heeft uitgevonden, sinds de toevoeging van de zogeheten 'microcities' Roppongi Hills en Tokyo Midtown. Microcities zijn opzichzelfstaande buurten binnen een stad die gericht zijn op de toekomst. Roppongi is ook de buurt waar een echte kunstliefhebber geweest moet zijn, aangezien Roppongi veruit de meest uiteenlopende kunst musea heeft.

Ebisu, Meguro & omgeving

Ebisu en Meguro zijn niet zo enorm bekend bij het grote publiek, maar daarom zeker niet minder leuk. Deze buurt staat vol met talloze boetiekjes en kunsthandelaren en wanneer je het winkelen zat bent, kun je terecht in een van de tientallen restaurantjes met een prachtig uitzicht over het water.

Shibuya & Shimo-Kitazawa

Shibuya is het hart van Tokyo's jeugdcultuur en je zult versteld staan van de continue stroom aan mensen, de felle reclameborden en de uitbundigheid van de winkeletalages. Na een korte treinreis ben je in Shimo-Kitazawa en dit laat een hele andere kant zien van de buurt. Shimo-Kitazawa is een buurt die vooral geliefd is bij de hipsterscene en je vindt er dan ook veel tweedehands winkeltjes en hippe coffeeshops.

Harajuku & Aoyama

Harajuku is een van de meest bekende buurten van Tokyo dankzij de bekende Meiji tempel, de kleurrijke straatmode en de indrukwekkende architectuur. Je kunt uren winkelen in de nauwe straatjes van Harajuku en eten in traditionele restaurantjes. Een echte aanrader is de 'hyuaku-en shoppu', oftewel 100 yen-shop. Dit is een winkel van wel zes verdiepingen hoog en alles is er voor 100 yen te koop. Ook is het een aanrader om je niet mee te laten voeren met de stroom van toeristen, maar juist de talloze zijstraatjes van Harajuku te verkennen. Aoyama ligt zuidelijker dan Harajuku en is vooral bekend bij de elite van Tokyo. In Oayama zijn veel kledingwinkels te vinden, maar deze zijn allemaal aardig aan de prijs.

Shinjuku & West Tokyo

In Shinjuku vind je het drukste treinstation van de wereld, heb je een prachtig uitzicht op de stad vanaf de 'Tokyo Metropolitan Goverment Building' en de grote menigten en neon-verlichte straten geven een geweldige introductie tot Tokyo. Ook kun je in Shinjuku het nachtleven goed verkennen, aangezien er veel clubs en barretjes te vinden zijn. Ten westen van Shinjuku bevinden de luxere wijken zich en bevindt zich ook het Ghibli museum (Ghibli is een grote Japanse filmstudio).

Korakuen & Noordwest Tokyo

In Korakuen bevindt zich de Tokyo Dome, waar het Yomiuri Giants honkbalteam speelt. In het noordwesten ligt Kagurazaka; een voormalige geisha-wijk. Verderop ligt Tokyo's meest traditionele tuin: Rikugien. Helemaal in het noorden van deze buurt ligt Ikebukero. Ikebukero is Tokyo zoals je het op de televisie ziet: kattencafés, Pokémon winkels, grote arcades en heel veel winkels. In het grote winkelcentrum 'Sanshain Shiti', oftewel Sunshine City, kun je uren winkelen en wanneer je met de lift naar de bovenste verdieping gaat, heb je er een prachtig uitzicht over de stad.

Akihabara & omgeving

De buurt Akihabara is bekend om de zogeheten otaku cultuur. Dit houdt in dat deze wijk geliefd is bij de 'nerds'. In Akihabara kun je vooral goed slagen wanneer je op zoek bent naar anime, manga en elektronica. Ook heb je hier seksshops van soms wel zeven verdiepingen hoog. Aan de andere kant van deze buurt ligt Kanda. In Kanda zijn veel heiligdommen, kunstgalerijen en traditionele restaurants.

Ueno & Yanaka

Ueno is het culturele hart van Tokyo. Het park van Ueno heeft de hoogste concentratie aan musea van de gehele stad. Bijvoorbeeld het nationale museum van Tokyo kun je hier bezoeken. Ook is er een dierentuin gelegen in Ueno park, waar je kunt rondwandelen tussen de tijgers en reuzenpanda's. Verderop ligt Yanaka Hills waar het aanvoelt als een schilderachtige dorpje waar de tijd enkele tientallen jaren geleden is gestopt.

Asakusa en de Sumida rivier

Tokyo's oostelijke wijken aan de oever van de Sumidagawa, geven je een gevoel van het oude Tokyo. Dit komt vooral door de traditionele restaurants en prachtige oude tuinen. Je vindt hier ook de boeddhistische tempel Senso-ji en als je geluk hebt, kun je een sumowedstrijd meemaken in het sumostadion van Ryogoku.

Odaiba en de baai van Tokyo

Odaiba is een collectie van kunstmatig aangelegde eilanden in de baai van Tokyo en werd aangelegd om er een familie-georiënteerde plek van te maken. Je vindt er aangelegde stranden, winkelcentra, arcades en de Monogatari Onsen.
© 2017 - 2024 Mikiee13, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tokio: de BezienswaardighedenMet meer dan 38 miljoen heeft de metropool Tokio de meeste inwoners ter wereld. Tokio is nog niet erg populair onder de…
Fast and Furious 7Fast and Furious 7Het opnames voor de zevende deel van de Fast and Furius filmreeks werden opgeschrikt door het overlijden van Paul Walker…
Japan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan is een zeer apart land, maar daarom ontzettend interessant om te bezoeken. Vooral de strenge opvoeding en het gevo…
Japan, een land met cultuur en gebruikenJapan, een land met cultuur en gebruikenJapan is een land in Azië, dat bekend staat om haar oude cultuur en gebruiken. Japan bestaat uit verschillende eilanden,…
Bezienswaardigheden in TokyoBezienswaardigheden in TokyoDe hoofdstad van Japan heeft van alles wat. Van drukke straten met felle reclameborden en extraverte Harajukumeisjes, to…
Bronnen en referenties
Mikiee13 (6 artikelen)
Gepubliceerd: 23-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.