Japan, een land met cultuur en gebruiken

Japan, een land met cultuur en gebruiken Japan is een land in Azië, dat bekend staat om haar oude cultuur en gebruiken. Japan bestaat uit verschillende eilanden, waarvan vier grote en ongeveer duizend kleine. Er zijn in Japan twee belangrijke godsdiensten, namelijk Shinto en Boeddhisme.

Algemene informatie

  • Continent: Azië
  • Originele naam: Nihon-koku
  • Taal: Japans
  • Valuta: Yen

Japanse steden

Tokyo is de hoofdstad van Japan. Tokyo betekent letterlijk oostelijke hoofdstad. Tokyo is een echte metropool en één van de drukste steden ter wereld. De stad heeft 23 speciale wijken die ieder apart bestuurd worden. Het internationale luchtverkeer wordt geregeld op Luchthaven Narita. Er zijn ook enkele luchthavens voor binnenlandse vluchten. Binnen Tokyo kun je gebruik maken van bijvoorbeeld de metro’s, taxi’s en bussen.

In Tokyo kun je veel gebouwen vinden, waaronder bijvoorbeeld de Sensojitempel. Ook heb je in de stad het Amusementenpark Hanayashiki. Tevens kent Tokyo mooie tuinen, zoals bijvoorbeeld Shinjuku Gyien, met ook een theehuis waar je een traditionele theeceremonie kunt bijwonen. Tokyo is tevens een echte winkelstad, met veel moderne winkels. Je kunt ook op veel plaatsen goed uit eten gaan. Tevens heb je er Disneyland Tokyo Resort.

De grootste stad in Japan is Tokyo, een levendige stad met veel diversiteit. Er zijn vrijwel geen supermarkten, maar bijna alleen maar kleine speciaalzaken. Kyoto is een bijzondere stad, met veel historie. Kyoto wordt ook wel de stad van de tempels genoemd. Je kunt hier de mooiste tempels van Japan bezichtigen. In Osaka kun je veel oude gebouwen bekijken. Nagasaki is een kleurrijke stad en niet ver van deze stad vandaan vind je Huis ten Bosch, waar een reconstructie van een Nederlandse stad te zien is; compleet met molens en tulpen.

Natuur

Japan heeft een grote veelzijdigheid aan natuur. Er zijn vulkanen, meren, bossen en bergen. De hoogste berg is Fuiji, met vijf meren er omheen. Ook zijn er in Japan meer dan 2500 plantensoorten aanwezig. Er leven meer dan 400 verschillende soorten vogels, zoals de Indische pitta en de Japanse kraanvogel. Ook kun je in Japan bijzondere dieren vinden, die nergens anders voorkomen, zoals het Japanse shikahert en de Japanse slaapmuis. Rond de kust zijn dolfijnen en walvissen.

Beste reisperiode

De temperatuur is in Japan in het voor- en najaar het aangenaamst. In het voorjaar kun je tevens de natuur zien ontwaken, waarbij alles behoorlijk groen is. In het najaar zijn er doorgaans veel mooie herfstkleuren te zien. In juli en augustus kan het erg warm worden in Japan. De luchtvochtigheid is erg hoor, waardoor de warmte erg drukkend is. Toch kan de zomer ook zeer geschikt zijn om naar Japan te gaan, vanwege de vele zomerfestivals die plaatsvinden.

Temperaturen in Japan

De temperaturen van Japan kunnen vooral in de zomerperiode hoog oplopen. Een gemiddelde temperatuur is dan rond de 28 graden Celsius. De luchtvochtigheid is erg hoog, waardoor het meteen erg drukkend warm is in deze periode. In de winter kan het ook nog erg aangenaam zijn, met zo’n 15 graden. De temperatuur is wel afhankelijk van het gebied waar je bent. In de bergen is het doorgaans koeler dan in andere gebieden.

Reisdocumenten voor Japan

Als je naar Japan gaat heb je een geldig Nederlands paspoort nodig. Let erop dat het paspoort na vertrek uit Japan nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Ben je niet in het bezit van een Nederlands paspoort? Dan kun je het beste contact opnemen met de ambassade. Daar kun je informatie krijgen over de stappen die je kunt ondernemen. Een visum is niet nodig voor Japan, als je er korter dan 90 dagen blijft.

Gezondheid in Japan

Vaccinaties zijn niet nodig voor een bezoek aan Japan. De gezondheid is in het land erg goed en te vergelijken met dat in Nederland. Huisartsen kennen ze niet in Japan. Voor hulp gaat men naar specialisten of een ziekenhuis. Zorg voor een goede reisverzekering die eventuele medische kosten dekt. De kosten van medische hulp kunnen namelijk erg oplopen in Japan.

Japanse Yen

In Japan wordt er betaald met de Japanse Yen. In Japan kun je doorgaans alleen in de luchthavens pinnen. Er zijn wel veel geldautomaten aanwezig, maar deze accepteren meestal geen bakpasjes uit Europa. De creditcard wordt vooral in restaurants, grote winkels en hotels geaccepteerd. Euro’s kun je wisselen in hotels en dit gaat meestal sneller en makkelijker dan bij de bank. In Japan hoef je geen fooien te geven voor verleende diensten.

Japans

In Japan wordt Japans gesproken en iedereen in de bevolking is deze taal machtig. Engels wordt alleen gesproken in toeristische gebieden en zelfs daar is niet iedereen even goed in het Engels. Het is daarom aan te raden enkele Japanse zinnen en woorden te kennen. Iemand begroeten doe je met ‘konnichi wa’ en iemand bedanken kan met ‘rigato’. Als je ja wilt zeggen, zeg je ‘hai’ en met ‘ne’ wordt nee bedoeld.

Cultuur in Japan

Er gelden in Japan veel strenge gedragsregels, die alleen gelden voor de bevolking. Japanners hebben er geen problemen mee als toeristen zich hier niet aan houden. Op vrije dagen en feestdagen dragen Japanners graag westerse kleding. Ook zijn er Japanners – vooral jongeren – die zich tegen alle gedragsregels zetten, door zich op een opvallende manier te kleden. Deze kledingstijl wordt ook wel Harajuku genoemd. Volgens veel modeontwerpers zijn de Japanners trendsetters als het gaat om kleding.
© 2013 - 2024 Reisliefhebber, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tokio: de BezienswaardighedenMet meer dan 38 miljoen heeft de metropool Tokio de meeste inwoners ter wereld. Tokio is nog niet erg populair onder de…
Japan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan, meer dan geisha's en vechtsportenJapan is een zeer apart land, maar daarom ontzettend interessant om te bezoeken. Vooral de strenge opvoeding en het gevo…
Hoe Aum Shinrikyo zenuwgas produceerdeOp 20 maart 1995 heeft de Aum Shinrikyo (hoogste waarheid) sekte onder leiding van haar leider Shoko Asahara een terrori…
WO II - 20. VS bombardeert TokyoDe Tweede wereldoorlog. Na het bombardement op Pearl Harbour willen de Amerikanen een wraak actie op Japan om zo het mor…

Zweden, het land van de merenZweden, het land van de merenZweden is het grootste land van Scandinavië. Het land grenst aan Noorwegen en Finland. Zweden staat bekend als het land…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Boyfriendback, Wikimedia Commons (Publiek domein)
  • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Akihabara_as_seen_from_Mansei_bridge,_Tokyo,_Japan.jpg
Reisliefhebber (60 artikelen)
Gepubliceerd: 25-03-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.