New York: Wat te zien op Wall Street en in China Town

New York: Wat te zien op Wall Street en in China Town New York is een stad met veel verschillende stadsdelen. In elk van deze stadsdelen zijn er zeer veel verschillende bezienswaardigheden. Een van deze stadsdelen is het gebied rondom Wall Street en China Town. Enkele bezienswaardigheden zijn het Woolworth Building, Little Italy, Doyers Street en het US Custom House.

Castle Clinton

Castle Clinton is gebouwd op een kunstmatig eiland, het moest New York tegen de Engelsen beschermen. Het is voltooid in 1811. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als een theater is het fort later een opvangcentrum geworden. Van 1855 tot 1890 kwamen er meer dan 8 miljoen immigranten aan op deze plaats. Het fort is ook nog een tijd de huisvesting van New York Aquarium geweest. In 1970 is het complete gebouw gerestaureerd. Tegenwoordig doet het dienst als de locatie voor de kaartverkoop voor de boottocht naar het vrijheidsbeeld en Ellis Island, ook bevat het gebouw tegenwoordig een museum.

US Custom House

Het US Custom House staat bijna precies op dezelfde plek als waar in de 17de eeuw Fort Amsterdam stond. Het gebouw staat aan Bowling Green, het beginpunt van Broadway, nabij Battery Park. Het US Custom House is voltooid in 1907, in deze periode was de haven van New York de belangrijkste toegang tot het land. Meer dan 60 procent van alle invoerbelastingen werd in de Verenigde Staten werd op deze locatie betaald. Tegenwoordig kun je op de eerste drie verdiepingen van dit gebouw het National Museum of the American Indian terugvinden, hier worden vaste en tijdelijke tentoonstellingen gehouden over de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten.

Federal Hall National Memorial

Op deze locatie heeft George Washington zijn eed als eerste president van de Verenigde Staten afgelegd in 1789. Het huidige gebouw is het eerdere US Custom House geweest, ooit lag er in de kelder goud en zilver ter waarde van meer dan 200 miljoen dollar. Nu is het een museum geworden waarin onder andere een tentoonstelling is over de persvrijheid en de eedaflegging. Het museum is enkel geopend op doordeweekse dagen.

New York Stock Exchange

De New York Stock Exchange is afkomstig uit 1792. In dit jaar kwamen 24 handelaren bij elkaar en spraken ze af om alleen met elkaar zaken te doen en bij elkaar een vast bedrag aan provisie te berekenen. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 is de NYSE gesloten voor publiek.

Sint Paulís Chapel

Sint Paulís Chapel behoort tot de parochie van de Trinity Church en is een versimpelde versie van de Londense St. Martin-in-the-fields. In de loop der jaren heeft de kerk allerlei rampen doorstaan zoals de Onafhankelijkheidsoorlog en de twee terroristische aanslagen op het World Trade Center.

Woolworth building

Het heeft in 1913 13,5 miljoen dollar gekost om dit gebouw te bouwen, het gebouw staat ook wel bekend als de Cathedral of Commerce. Tot 1930 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Op de 58ste verdieping was tot 1945 een veel bezochte toeristische attractie. Het gebouw is gebouwd in een neogotische stijl met luchtbogen, gewelfde plafonds en torenspitsen.

Municipal Building

Dit gebouw is gebouwd om te zorgen voor meer kantoorruimte voor The City Hall. Het gebouw is zeer indrukwekkend om te zien, op de top van dit gebouw staat een koperen beeld genaamd Civic Fame, dit is een dame met een vijfpuntige kroon in haar hand die allemaal symbool staan voor een stadsdeel van New York.

Kimlau Memorial

Het Kimlau Memorial in het middendeel van China Town herdenkt de Chinees-Amerikaanse soldaten die tijdens de verschillende oorlogen zijn gesneuveld. Naast dit monument bevindt zich een standbeeld van Lin Zexu, dit was een Chinese ambtenaar die tot held is uitgegroeid door zich in de 19de eeuw te verzetten tegen de Britse import van opium naar China. Deze man heeft ervoor gezorgd dat meer dan 1700 opiumhandelaars werden opgepakt.

Doyers Street

Rond de 19de eeuw was Doyers Street het punt waar veel dodelijke gevechten tussen de verschillende Chinese bendes plaatsvonden, op deze plek vonden het meeste moorden plaats van alle plekken in de Verenigde Staten. De straat wordt vaak ook wel de Bloody Angle genoemd. Op deze locatie zit een zeer scherpe bocht in de weg die perfect is voor snelle ontsnappingen en plotselinge hinderlagen.

Little Italy

Van deze wijk is jammer genoeg enkel nog een zeer toeristische straat over. Het deel van de Mulberry straat maakte vroeger deel uit van de grote Italiaanse gemeenschap die daar ooit woonde. De restaurants in dit gebied zijn niet meer 100 procent Italiaans en in de meeste gevallen wordt er veel te veel geld gevraagd. Voor elk restaurant staan obers die je door middel van hun spel naar binnen proberen te lokken. Elk jaar in september is er een grote braderie op de Mulberry Street die elf dagen duurt.

Museum of Chinese in America

China is een land waarvoor de belangstelling in de Verenigde Staten steeds meer toeneemt. In dit museum kun je leren over de geschiedenis van deze mensen in Amerika, ook zijn er zeer regelmatig tentoonstellingen te zien van kunstenaars uit China. Het museum is gesloten op maandag. Tot en met Labour day, de Amerikaanse dag voor de arbeiders, is het museum op elke donderdag gratis. Labour day vindt plaats op de eerste maandag van september.
© 2015 - 2024 Lienepien95, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Onbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New YorkOnbekendere (maar leuke) bezienswaardigheden in New YorkEr is al veel geschreven over New York en wat u kunt doen in Manhatten. Veelal worden er dezelfde bezienswaardigheden vo…
Rondreizen in de Verenigde Staten: New YorkAls je een reis wilt maken naar de Verenigde Staten, kies dan misschien eerst voor New York. Dit is dan ook de hoofdstad…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
Occupy Wall Street, de beweging van de 99%nieuws uitgelichtOccupy Wall Street, de beweging van de 99%De 'Occupy Wall Street-beweging' begint op 17 september 2011 in New York. De protestbeweging weet in korte tijd enkele d…

New York: Wat te zien in Soho, East Village en GreenwichNew York: Wat te zien in Soho, East Village en GreenwichSoho was oorspronkelijk een industriële wijk met allemaal fabrieken en opslagruimtes. Tegenwoordig is Soho een trendsett…
Communistisch Boedapest: Het beeldenpark (Mementopark)Een van de bijzondere bezienswaardigheden in Boedapest is het beeldenpark (Mementopark). In het park zijn de belangrijks…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AlexVan, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Castle_Clinton
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_Hamilton_U.S._Custom_House
  • http://www.stadsverkenner.com/newyork/federalhall
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Little_Italy_(Manhattan)
  • http://www.mocanyc.org/visit/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Lin_Zexu
Lienepien95 (132 artikelen)
Gepubliceerd: 14-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.