Duinrell, een attractiepark voor jong en oud

Het attractiepark Duinrell begon als een landschap met een speeltuin, maar is inmiddels al heel wat jaren een attractiepark voor jong en oud. In 1984 werd het park nog verder uitgebreid met het zwembad het Tikibad. Duinrell is een park voor iedereen en vooral voor mensen die van water houden. Er zijn veel attracties waarbij u nat zou kunnen worden. U kunt een bezoek aan het attractiepark combineren met het zwembad. Zo heeft er een volle dag vermaak en als u daar niet genoeg aan heeft kunt er ook blijven slapen.

Het attractiepark

U kon Duinrell al bezoeken in 1935, echter was er toen alleen nog maar een landschap te zien. Wat begon met een park en wat speeltoestellen is uitgebreid tot een attractiepark en glijbanenparadijs. Het attractiepark is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Er zijn zowel attracties voor de kleinsten als voor volwassenen. Zo is er bijvoorbeeld een achtbaan voor kinderen genaamd de Kikkerbaan en een monorail, maar er is ook onder andere een achtbaan met een looping genaamd de Falcon en een topspin (een bank die aan twee kanten vast zit ertussen die over de kop gaat). Ook zijn er verschillende speeltuinattributen verdeelt over het park zodat u even rustig kunt eten en de kinderen kunnen spelen binnen uw zicht.

Het Tikibad

Het Tikibad werd gebouwd in 1984 en is anno 2020 met 21 glijbanen het grootste glijbanenpark van de Benelux. De Moonlight en Starfight zijn de langste glijbanen met een lengte van 150 meter, hier gaat u vanaf met een soort opblaasband met twee gaten zodat u er met zijn tweeën vanaf kunt. Deze glijbaan was de eerste donkere glijbaan met lichteffecten in Europa. Er zijn verschillende glijbanen waarbij u een snelheid van 60 km p/u kan halen. In de zomer kunt u ook gebruik maken van het buitenbad. Mocht u honger krijgen van al dat zwemmen kunt u bij de La Place wat eten of drinken halen. Vanaf de La Place heeft u ook een mooi overzicht over het zwembad.

De openingstijden

Het attractiepark heeft een aantal verschillende openingstijden. Het park is vaak geopend van 10:00 tot 16:00, 10:00 tot 17:00 of 10:00 tot 18:00, de exacte openingstijden kunt u terugvinden op de website van Duinrell. Het kan zijn dat in het winterseizoen van niet alle attracties geopend zijn in het attractiepark. Het Tikibad is in het hoogseizoen eigenlijk altijd open van 10:00 tot 22:00.

Prijzen anno 2020

Via de website kunt u kaartjes kopen voor Duinrell, de prijzen van de kaartjes kunnen verschillen. In het hoogseizoen, vakanties en weekenden kan het duurder zijn. Tickets met een datum zijn te koop vanaf 17,95 tot 24,95. U kunt ook een kaartje kiezen zonder datum, een kaartje voor het attractiepark kost dan 26,-. Deze prijzen zijn echt voor het attractiepark, de kaartjes voor het zwembad kunt u er los bijkopen. Kiest u op internet bijvoorbeeld voor een dag waarop de toegang 24,95 is dan kunt u voor 30,45 ook nog twee uur gebruik maken van het Tikibad. Het parkeren van de auto bij het attractiepark kost u 10,-.

Eén dag Duinrell of langer?

U kunt kiezen om Duinrell één dag te bezoeken, u kunt dan bijvoorbeeld op de dag gebruik maken van het attractiepark en in de avond als het park gesloten is gaan zwemmen in het Tikibad. Een dag naar Duinrell betekent dus een hele dag vermaak. Als u denkt dat u aan een dag niet genoeg heeft dan kunt u ook overnachten. U kunt hierbij kiezen uit de volgende mogelijkheden:
  • een duinbungalow
  • de camping
  • lodgetenten
  • duinhostel

Als u in Duinrell op de camping in de zomerperiode verblijft kunt u gratis het attractiepark betreden en betaalt u slechts een klein bedrag om het Tikibad in te gaan. Als u kiest om te verblijven in een bungalow kunt u twee uur gratis zwemmen tussen 10:00 en 14:00. Ook worden er diverse activiteiten georganiseerd zoals bingo en lampion-optochten, zo is er altijd wat te beleven.

Tips voor in de omgeving

Duinrell ligt in de plaats Wassenaar, dicht aan de kust. In de nabije omgeving is er genoeg te beleven. Vanaf Duinrell kunt u in principe te voet naar het strand en in de nabije omgeving zijn genoeg eetgelegenheden. U bent ook in de buurt van Scheveningen, neem bijvoorbeeld de fiets en ga lekker een hapje eten met uitzicht op de zee. Met kinderen kunt u bijvoorbeeld naar Sealife, Madurodam of bijvoorbeeld het grootbeeldfilmtheater Omniversum. Als u meerdere dagen op het park bent hoeft u zich dus in de omgeving ook absoluut niet te vervelen.
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Spetterpret in DuinrellDuinrell is een pretpark in Wassenaar, met als extra in het pretpark het Tikibad, een attractie op zich.
Leuke zwembaden in NederlandLeuke zwembaden in NederlandEen dag naar een zwembad is een dag vermaak voor zowel jong als oud. Daarbij is zwemmen ook een goede vorm van lichaamsb…
Waterparken in Nederland en net over de grensWaterparken in Nederland en net over de grensEen waterpark is een pretpark met op water gebaseerde attracties. Denk hierbij aan waterglijbanen, stroomversnellingen e…

Plopsa Coo, pretpark bij StavelotPlopsa Coo, pretpark bij StavelotWie twintig of dertig jaar geleden op schoolreis ging naar Telecoo bij Stavelot, trof niet veel meer aan dan de Cascade…
The Deep in Hull - Beste gezinsattractie van YorkshireThe Deep is de beste attractie van het in het oosten van Engeland gelegen Hull. Het is een museum dat gekoppeld is aan e…
Bronnen en referenties
  • http://www.duinrell.nl/
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 30-03-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.