Aqualand, het waterpark en dolfinarium van Tenerife

Aqualand op Tenerife biedt een heerlijk dagje uit met de kinderen. Gelegen in het zuiden, in de buurt van Playa de las Americas, vermaakt u zich niet alleen met glijbanen, vele buizen en zwembaden, maar ook tijdens de dolfijnenshow! Lekker in de zon helemaal niks doen of een ritje in de Congo River. Een halve kilometer lange rit in een raft.

Attracties in het Aqualand

Tornado
Een ongelofelijke combinatie van een plotselinge afdaling en ‘sneller dan ooit ronddraaien’!
Boomerang
Dit is de favoriet van de meeste bezoekers: Een duizelingwekkende afdaling van de steile glijbaan.

Twister

U zult weten hoe u ín de Twister komt, maar weet u ook hoe u eruit komt…

Mini Park

Voor de kinderen vindt u hier een veilig gebied met allerlei attracties. Veel lol en actie zullen uw kinderen hebben aan boord van het Piraten Schip en in Het Kasteel.

Kamikaze

Houd u van snelheid? Ga van de Kamikaze en laat zien hoe snel ú naar beneden gaat.

Super Slalom
Vijf glijbanen en geweldig veel bochten.

Rapids

In een band hard naar beneden glijden en onderweg whirlpools en stilliggende zwembaden tegenkomen.

Congo River

Een 500 meter lange rivier, welke u betreedt op een 2 persoonsband. Heerlijk even relaxen en genieten van de zon.

Anaconda

Twee spiralen in een attractie wat meer indruk geeft dan u verwacht!

Crazy Race
Met een enorme snelheid één van de vier glijbanen afglijden. Race tegen elkaar en kijk wie het snelste is.

Dolfinarium

De sterren van het park zijn de slimme en lieve dolfijnen. Elke dag wordt een show gegeven met de dolfijnen.

Restaurants

Heeft u van al dat glijden honger gekregen? Aqualand biedt u diverse mogelijkheden aan: een restaurant, een self-service restaurant, vier fast-food restaurants, twee snackstandjes en een ijstent. Ontdek de variëteit van de restaurants bij de buffetten of eet snel iets bij de fast-food, zodat u snel verder kunt genieten van wat het park u biedt. Tijdens de dolfijnenshow heeft u de mogelijkheid frisdrank of ijsjes te kopen.

Vervoer

Er rijdt een gratis shuttle bus van Playa de las Americas en Los Cristianos. Deze bus rijdt de volgende route: Los Gigantes, Playa Paraiso, Callao Salvaje, La Caleta, Ten-Bel, Amarilla Golf, Golf del Sur, El Médano, Puerto de la Cruz en Caletillas.

Openingstijden

Aqualand is gehele het jaar geopend van 10.00 tot 17.00uur.

Entreeprijzen

Niet-residentprijzen

Volwassenen: €24,50
Kinderen: €17,00

Residentprijzen

Volwassenen: €17,00
Kinderen: €12,00

Aqualand heeft speciale prijzen voor groepen. Reservering is gewenst.

Pas op

Brengt u een bezoek aan Aqualand, geef extra aandacht aan uw huid! Een dag in het water onder de zon, kan tot verbranden leiden. Smeer elk uur een hoge factor zonnebrand op om zonnebrand te vermijden.
© 2008 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste waterparken ter wereldDe mooiste waterparken ter wereldWat zijn de grootste en mooiste waterparken over de hele wereld? Er zijn talloze mooie waterparken te vinden op de werel…
Aqualand in Keulen: een reusachtige water- en saunawereldBezoek je graag een sauna of een bijzonder groot en leuk zwembad? Dan moet je wellicht eens Aqualand in Keulen bezoeken.…
Het Siampark TenerifeHet Siampark TenerifeMocht u ooit in de gelegenheid komen om op vakantie te gaan naar het eiland Tenerife, dan mag een bezoek aan het Siampar…
Het Siam Park, Europa’s grootste waterpark in TenerifeGa het Siam Park binnen en betreed een wereld van glijbanen, spectaculaire scènes en beleef een groot avontuur. Het Siam…

Het ijsberenverblijf in Diergaarde BlijdorpHet nieuwe ijsberenverblijf in Blijdorp (Rotterdam) is een geweldige ervaring voor groot en klein. Een paar jaar hebben…
Spetterpret in DuinrellDuinrell is een pretpark in Wassenaar, met als extra in het pretpark het Tikibad, een attractie op zich.
Bronnen en referenties
  • www.aqualand.es
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 14-01-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.