Aqualand in Keulen: een reusachtige water- en saunawereld

Bezoek je graag een sauna of een bijzonder groot en leuk zwembad? Dan moet je wellicht eens Aqualand in Keulen bezoeken. Je vindt hier een van de grootste saunagebieden, er zijn maar liefst 15 verschillende sauna's. Om dan nog maar niet te spreken over het grote zwembad met bijzondere glijbanen. Aqualand is een groot waterpark, maar ook een groot saunapark. Aqualand is verdeeld in twee werelden, Badewelt en Saunawelt. Aqualand is heel erg groot en je kan je hier heel goed vermaken. Er zijn allerlei bijzondere dingen die je kunt doen en ook een paar bijzondere glijbanen. De Saunawelt bevat heel erg veel soorten sauna's en hier kun je dan ook helemaal tot rust komen. Het fijne aan dit complex is dat er hele ruime openingstijden zijn. Gemiddeld van 10:00 tot 22:00 uur 's avonds. Een dagkaart voor de Badewelt kost 15,90 voor volwassenen en kinderen betalen een lager tarief. Er is ook nog een optie om een ticket te kopen voor 2 of voor 4 uur. Als je Saunawelt wilt bezoeken koop je een ticket voor 21,90 voor een volwassene en dan heb je automatisch toegang tot de Badewelt.

Badewelt

Als je de Badewelt van Aqualand bezoekt, moet je denken aan een heel groot zwembad. De temperatuur is 31 graden celsius, heerlijk warm dus, ook in de winter. Er is ook een apart gebied voor kinderen en natuurlijk zijn er ook een paar bijzondere glijbanen. Met mooi weer kun je nog lekker bruin worden op de grote ligweide.

Glijbaan Boomerang
Dit is de nieuwste glijbaan en het is een heel bijzondere ervaring om van deze glijbaan af te gaan. Je gaat op een band naar beneden en dan weer omhoog om vervolgens (meestal) achteruit weer naar beneden het water in te gaan. Het is een uniek concept wat nog niet eerder in Duitsland was. Deze glijbaan is 46 meter lang.

Raket looping glijbaan

Ook deze glijbaan is erg bijzonder. Je start in de raket, hier kan een persoon per keer in. De raket gaat als een lift omhoog en bovenin wordt er afgeteld, dan verdwijnt de grond onder je voeten en dan glij je weg op de glijbaan. Je stort 10 meter naar beneden en dan maak je een looping. Deze glijbaan is een bijzondere ervaring en je moet ook niet bang zijn.

Crazy River

Wil je wat rustigers? Ga dan drijven op de Crazy River. Je zit hier op een band en dan glij je naar beneden via een heel parcours van stroomversnellingen en bochten. Er zijn twee van deze banen, de ene is 70 meter lang en de andere 80 meter.

Green Shark & Blue Whale

Dit zijn eigenlijk normale glijbanen. De Green Shark is dan wel een glijbaan in het donker, je ziet echt niets, maar dat geeft een spectaculair effect.

Erlebnisgrotte

Ook wel een belevingsgrot als je het vertaald. In deze grot kan je helemaal tot rust komen, de grotten zijn mooi verlicht en je hebt er heel veel stille plekjes waar je lekker kunt ontspannen. Een deel van de grot is zelfs verwarmd en daar kan je echt ontspannen, het ziet er daarnaast ook nog een prachtig uit. In een andere gedeelte van de grot vind je een ruimte met een nevelbad en douches. Deze grot is toegankelijk voor iedereen met een kaartje voor de Badewelt.

Saunawelt

Als je compleet wilt ontspannen moet je zeker de Saunawelt bezoeken, je kijkt hier niet alleen je ogen uit van alle faciliteiten, je ontdekt hier ook wat pure ontspanning is. Je vind hier:
 • 10 verschillende sauna's
 • twee stoombaden
 • nevelgrotten
 • diverse ontspanningsruimtes
 • zoutwaterbassin
 • verwarmd zwembad
 • whirpool
 • een ijsbad

De sauna's die ze onder andere hebben zijn:
 • SAUNA COLONIA (buiten)
 • Zout sauna (droog) 80 ° C
 • Biosauna 60 ° C
 • Pit sauna 70 ° C
 • Bergkristal sauna 80 ° C
 • Hay sauna 80 ° C (AROMA droge sauna OUTDOOR)
 • Citroen-oranje-rood sauna (80 ° C AROMA droge sauna OUTDOOR)
 • Meditatie sauna 90 ° C
 • Rose kwarts sauna 100 ° C.
 • Molen sauna 90 ° C (buiten)
Voor de ontspanning en innerlijke geest kun je ook nog terecht bij de bar, hier kun je relaxen met wat lekkers en er is zelfs een open haard voor nog meer sfeer. Een deel van de Saunawelt is ingericht in Beierse sfeer, je vind hier berghutten waar je kunt ontspannen, een hooisauna, een aardesauna, een biertuin en nog veel meer.

Overig

Naast al deze dingen kun je je ook op laten maken door de specialisten en je kan ook genieten van een Turkse hammam en Aqualand bied ook vele soorten massage aan, waaronder ook hele bijzondere zoals een zeewiermassage, honingmassage en zelfs een hot chocolat massage. Dit alles wordt uitgevoerd door deskundig personeel.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerstmarkt in Keulen is een aanrader!Na elke zomer leven we naar het einde van het jaar toe. In december valt er immers ook weer genoeg te beleven met de ver…
Het bouwen van een zwembad in de tuinHet bouwen van een zwembad in de tuinSteeds meer mensen bouwen hun eigen zwembad in de tuin. Dit kan omdat het voor steeds meer Nederlanders betaalbaar wordt…
Claudius Therme in Keulen, een van de mooiste thermaalbadenDe in het Rheinpark gelegen Claudius Therme is èèn van de mooiste thermaalbaden van Europa. Hier kun je heerlijk ontspan…

Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 04-11-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.