Claudius Therme in Keulen, een van de mooiste thermaalbaden

De in het Rheinpark gelegen Claudius Therme is èèn van de mooiste thermaalbaden van Europa. Hier kun je heerlijk ontspannen. De Claudius Therme heeft water uit een natuurlijke bron, dat een heilzame werking heeft. Lees snel verder als je meer wilt weten. De Claudius Therme is gelegen in het Rheinpark in Keulen. Je hebt een uitzicht op de Dom van Keulen, een prachtig uitzicht dus. Daarnaast is de Claudius Therme een van de mooiste kuuroorden van Europa. De verschillende baden die je er vind zijn gevuld met natuurlijk mineraalwater. Het is hier de perfecte plaats om even tot rust te komen en te ontspannen.

Therme

De baden van de Claudius Therme zijn 33 tot 37 graden Celsius, heerlijk warm dus. Je vind er verschillende binnen- en buitenzwembaden, maar ook whirpools, solariums, nekdouches, rustruimtes en zonneterrassen. Er is ook een mogelijkheid om mee te doen met lessen in wateraerobics. Op het buitenterrein vind je een stroomkanaal. Zwem mee met de stroming, want dit is erg goed voor je bloedsomloop. Het stroomkanaal kent een langzame en een wat snellere stand. Er is ook nog een speciaal bad met 15% zout, hierdoor blijf je drijven op het water. Onder water is hele ontspannende muziek wat een extra ontspannen effect geeft.

Sauna

De Claudius Therme kent drie grote saunagebieden op het terrein. Zo vind je er verschillende kruidensauna's en er is een panoramasauna met uitzicht op de Dom. Natuurlijk zijn er ook Finse sauna's met wat speciale extra's, denk aan honing, thee of fruit. In het saunagedeelte vind je ook een exclusief zwembad, dit bad bevat stoom, water en mooie lichteffecten. Het is ook aan te raden om in de kruidensauna te gaan, dit heeft een positief effect op je lichaam en ook aan de buitenkant, want het reinigt je poriën. Er is echt heel veel te doen en je kan er zeker een hele dag vertoeven. Er zijn ook meer dan genoeg plekken waar je kan rusten, relaxen en kan zonnen.


Beauty & Welness

Bij de receptie kun je afspraken maken voor verschillende behandelingen, denk aan exclusieve lichaamsbehandelingen, spa-arrangementen of een speciaal wellness-programma. Je kan er ook afspraken maken voor een uitgebreide massage, ook hierin is heel veel keuze en je hebt ook de mogelijkheid om een schoonheidsbehandeling te krijgen.

Restaurant

Als je een dagje naar de Claudius Therme gaat moet je zeker even wat eten of drinken in het restaurant. Je kan hier heel mooi en leuk binnen zitten, maar er is ook een buitenterras met een prachtig uitzicht waar je heerlijk rustig kunt genieten van alle lekkere en verse dingen die dit restaurant serveert. Er is ook de mogelijk tot een uitgebreid ontbijt of wat dacht je van een cake buffet met heerlijke huisgemaakte desserts?

Algemene info

De Claudius Therme is dagelijks geopend van 9:00 tot 24:00 uur, ook op zon- en feestdagen. Op maandag is het saunagedeelte uitsluitend voor vrouwen bestemd. De entreeprijzen variëren, dat ligt er maar net aan waar je voor kiest en hoe lang je er wilt blijven. Je hebt in ieder geval toegang tot de baden en de sauna, dus je hoeft niet apart kaartjes te kopen.
  • 2 uur: 14,50 € / 16,50 € *
  • 4 uur: 20,50 € / 22,50 € *
  • Dagkaart: 27,50 € / 29,50 € *
* = weekend- en vakantietarief
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: De heerlijke sauna!Beauty: De heerlijke sauna!Althans, de meeste mensen vinden de sauna lekker ontspannend. Maar behalve lekker relaxen in de sauna, doet de sauna nog…
Thermale baden (thermaalbaden) in NederlandThermale baden (thermaalbaden) in NederlandEven helemaal bijkomen en heerlijk ontspannen; dat kan in een van de vele thermaalbaden van Nederland. Bovendien kan een…
Aqualand in Keulen: een reusachtige water- en saunawereldBezoek je graag een sauna of een bijzonder groot en leuk zwembad? Dan moet je wellicht eens Aqualand in Keulen bezoeken.…
Sauna en afvallenSauna en afvallenLekker zweten in de sauna en hierdoor afvallen. Dit is de vraag die bij veel mensen afspeelt. Veel mensen geloven, dat j…

Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 10-11-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.