Het Siampark Tenerife

Het Siampark Tenerife Mocht u ooit in de gelegenheid komen om op vakantie te gaan naar het eiland Tenerife, dan mag een bezoek aan het Siampark niet worden overgeslagen. Het Siampark is het grootste waterpark van Europa en heeft attracties voor jong en oud. Meer informatie over wat het Siampark is, hoe u het bereikt en wat de kosten zijn leest u in dit artikel.

Wat is het Siampark

Zoals in de inleiding staat beschreven is het Siampark het grootste waterpark van Europa. Het Siampark is gelegen op het eiland Tenerife en is ingericht in de stijl van draken. Het park heeft attracties voor jong en oud en daarnaast nog vele eettentjes en plaatsen om te zonnebaden. Alleen het rondlopen door het park is al een beleving op zich. Bij binnenkomst valt uw oog gelijk op enkele zeehonden die van hun luie leventje genieten. Ook loopt u over vele bruggen waaronder vijvers met grote vissen zitten. Het meest speciaal aan het park is waarschijnlijk toch wel het feit dat er echte haaien aanwezig zijn in het park en u hier onderdoor zwemt!

Attracties

Het Siampark heeft vele attracties voor jong en oud. Bij elke attractie staat aangegeven of ze erg eng zijn of niet. Dit is weergegeven met groene, oranje en rode kleuren. Veel attracties zijn bandenglijbanen waar u alleen, met zijn tweeën of met zijn vieren af kunt. In minimaal twee van deze bandenglijbanen waar u met zijn vieren in gaat komt u in een ‘trechter’ terecht. Voor kinderen is er een speelhuis waar water van alle kanten vandaan komt, hier kunnen ze klimmen en klauteren. Ook is er ‘Siambeach’ een mooi zwembad wat lijkt op de standen van de ABC-eilanden. Als de gong gaat komen de golven op gang. Dit zijn golven die meters hoog zijn. De meest enge attractie is toch wel de ‘Tower of Power’ waarbij u van een erg stijle glijbaan af glijdt, onder het aquarium met haaien door. Ook gaat er een langzame bandenbaan onder het aquarium door waardoor u de haaien goed kunt bekijken, en zij jou!

Hoe is het Siampark te bereiken?

Vanaf Playa del las Americas is het Siampark gemakkelijk te bereiken met de taxi, dit kost u vaak minder dan 10 euro. Ook kunt u opgehaald worden met de bus van het Siampark, deze gaat meerdere keren per dag en is gratis. Er staan vele taxi’s op u te wachten dus ook naar huis gaan is geen probleem.

Kosten

Een kaartje voor volwassene kost 33 euro. Voor kinderen kost een dagje Siampark 22 euro. U mag geen eten of drinken meenemen van thuis, uw tassen worden bij de ingang nagekeken. Een kluisje kost 10 euro voor een dag, u krijgt dan een bandje mee waardoor u altijd in uw kluisje kunt. U kunt overal in Tenerife kaartjes kopen voor het park. Op de boulevard van Playa del las Americas staan vele standjes waar u tickets kunt kopen. Ook is er vaak van alles te regelen bij de receptie van uw hotel of uw touroperator.

Combinatieticket

Een aanrader is het combinatieticket van het Siampark en het Loropark. Voor 10 euro kunt u dan ook het Loropark bezoeken. Het Loropark is een dierentuin waar de bekende orka Morgan verblijft. Naast Morgan zijn er veel meer dieren aanwezig zoals apen, haaien en tijgers. In het Siampark wordt veel reclame gemaakt voor het Loropark. Dit park zit wel verder weg waardoor het aan te raden is om met de bus mee te gaan. Met de taxi bent u erg veel geld kwijt.
© 2012 - 2024 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste waterparken ter wereldDe mooiste waterparken ter wereldWat zijn de grootste en mooiste waterparken over de hele wereld? Er zijn talloze mooie waterparken te vinden op de werel…
Het Siam Park, Europa’s grootste waterpark in TenerifeGa het Siam Park binnen en betreed een wereld van glijbanen, spectaculaire scènes en beleef een groot avontuur. Het Siam…
Canarische eilanden: Het vakantie eiland TenerifeBen je nog op zoek naar de ideale vakantieplek? Tenerife is dankzij de vele zonuren, prachtige natuur en het levendige n…

Een oude stad in Denemarken: Openluchtmuseum 'Den Gamle By''Den Gamle By' betekent letterlijk vertaald vanuit het Deens 'De oude stad'. De bedenker van deze naam slaat hiermee ook…
Cultureel Ambachtelijke Dag in Ballum op AmelandCultureel Ambachtelijke Dag in Ballum op AmelandHet kleinste dorp op Ameland heeft eens in het jaar een groots evenement: de Cultureel Ambachtelijke Dag. Deze dag staat…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 31-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.