Vulkaaneifel: Eifelpark Gondorf, dier- en attractiepark

Vulkaaneifel: Eifelpark Gondorf, dier- en attractiepark In de glooiende heuvels van de Vulkaaneifel vind je het dier-en attractiepark Eifelpark, meer bepaald in Gondorf. Een leuke mix van dieren en gevarieerde attracties voor jong en oud waarbij het park handig gebruik maakt van de natuurlijke heuvels en dalen. Voor wie niet zo goed ter been is, is er de Eifel-Express, een treintje dat je zonder moeite naar boven en naar beneden brengt. Zo kan iedereen genieten van alle attracties, ook van die die helemaal aan de andere kant van het park liggen of op de heuvels.

Waar vind je Eifelpark Gondorf?

Het Eifelpark Gondorf bevindt zich in het zuiden van de Vulkaaneifel, meer bepaald in de Weissstrasse 12 in Gondorf. Het kleine dorpje Gondorf bevindt zich ten oosten van Bitburg, ten noorden van Trier, ten zuiden van Daun en Manderscheid en ten westen van de vele Moezeldorpen. Ook vanuit het Luxemburgse Vianden of het Belgische St. Vith is het niet erg ver. Het park is makkelijk te bereiken via autowegen. Daarna is het nog een kleine 15 kilometer langs kleinere wegen en langs een Amerikaanse militaire basis.

Eifelpark Gondorf

Voor het dier- en attractiepark van Gondorf werd handig gebruik gemaakt van het glooiende landschap. Je begint in het dal en via de vele attracties kom je op de top van de heuvel. Daar zijn ook nog heel wat leuke attracties en dan kan je langs een andere weg en nog meer attracties en dieren terug naar het dal. Het park werd de laatste jaren enorm uitgebreid, vooral met attracties. Was het vroeger meer een park voor kinderen, dan is het anno 2019 een park waar iedereen zijn gading vindt. De prijs steeg wel evenredig met het vernieuwde aanbod. Betaalde je in 2010 nog een kleine 15 euro voor een dagje plezier dan betaal je in 2019 rond de 30 euro voor een dagticket. Maar het is de verhoogde prijs zeker waard.

Mascotte van het park

De mascotte van het park is een beer. Of beter gezegd twee beren: een grote donkerbruine en een kleine lichtbruine. Wanneer je het park binnenkomt, passeer je langs een hele rij levensgrote beren in verschillende thema's en met verschillende outfits. In het logo van het park staat een berenkop.

Eifel-Express

Voor wie niet goed ter been is of het niet ziet zitten om de twee kilometer tussen begin en einde af te leggen, is er de Eifel-Express. Dit leuke treintje rijdt om de drie kwartier van beneden naar boven en van boven naar beneden. De Eifel-Express heeft ook een aanhanger waarin kinderwagens en bolderkarren kunnen staan. Wanneer het rustig is, rijdt de Eifel-Express langs de dieren. Op drukke dagen fungeert hij gewoon als shuttle tussen berg- en dalstation.

De attracties

In Eifelpark Gondorf zijn er anno 2019 attracties voor jong en oud. Je hebt heel wat waterattracties, je hebt een rodelbaan, er zijn botsautootjes en er zijn ook heel wat attracties voor de kleinere bezoekers.

Waterattracties

Een eerste waterattractie vind je links van de ingang. In waterscooters waar je met twee in kan en die ronddobberen op een kleine plas, kan je met water schieten op de andere scooters. Erg leuk wanneer je met een familie of een grote groep bekenden gaat omdat je je dan niet hoeft in te houden. Op vreemden schieten is altijd iets gênanter. Een tweede waterattractie vind je op de top van de berg. Het is een klassieke wildwaterbaan. Naast deze wildwaterbaan zijn er de waterfietsen. Voor wie nog niet nat genoeg is, is er even verder de wildwasserrondell Eifler Wasserjagd en de Gondorfer Piratenschlacht. Ook hier moet je elkaar nat spuiten. Afkoeling genoeg voor op warme dagen dus.

Snelle attracties

Bij de ingang vind je de rodelbaan en verschillende glijbanen met en zonder tapijtjes. Tevens is er een bungee-trampoline. Terwijl je vasthangt in rekkers kan je tuimelen en springen naar hartenlust. Boven op de berg vind je een achtbaan en de Zeerovers kanonnenrit. Ook de botsautootjes zijn erg geliefd bij jong en oud en ook hier kan het er soms heftig aan toe gaan.

Kinderattracties

De kleintjes komen in dit park ook ruimschoots aan hun trekken. In het dalstation is er de Eifelring waar ze zich kunnen uitleven op een circuit in kleine autootjes. Boven op de berg vind je de Bergspielplatz met onder andere een ballenbad, glijbanen, grijpers om mee in het zand te spelen, een ouderwetse kettingmolen en een klimtoren. Even verderop kunnen de kleintjes met water spelen en tussen de fonteinen door lopen. Wanneer je langs rechts terug naar beneden loopt, kom je nog voorbij de Westernplatz. Hier vind je een paardenmolen, trampolines en een pony-express. Naast de dierenboerderij kan je om ter snelste kruiwagens vervoeren en om ter best koeien melken. Aan de rechterkant van het dalstation heb je ook nog een speeltuin en enkele draaimolens.

Dieren in overvloed

In Eifelpark Gondorf vind je naast de attracties ook heel wat dieren. De dieren bevinden zich grotendeels aan de linkerkant van het park. Aan de ingang van het park heb je damherten en reeën alsook emoes. Naarmate je de berg opgaat, te voet of op kalme dagen met de Eifel-Express, kom je heel wat dieren tegen. Wolven en beren, lynxen, stokstaartjes, steenbokken, damherten, reeën en everzwijnen. Natuurlijk zijn al deze dieren netjes van elkaar gescheiden. Op de top van de berg heb je een chill-out-zone waar je even kan uitrusten en genieten van de dieren in hangmatten of op de typische Eifelstoelen. Aan de andere kant van de berg heb je dan ook nog de kleine kinderboerderij.

Shows en ander vermaak

Alsof je hiermee je dag nog niet vol genoeg krijgt, zijn er ook nog enkele shows en andere attracties.

De hondenshowDe hondenshow
Hondenshow van trainer Sandro
Je kan in het park een leuke hondenshow meemaken. Hondentrainer Sandro mag dan Cesar Milan niet zijn, hij doet toch ook leuke dingen met zijn hondenroedel. Hij laat ze door een hoepel springen die vastgehouden wordt door een andere hond en laat ze haasje over springen over elkaar. Hij legt je uit hoe je je eigen hond iets kan aanleren in kleine stapjes en laat de honden trucjes uitvoeren met enkele kinderen uit het publiek. Na de show is er tijd voor een fotoshoot met de honden en indien u dit wenst ook nog voor een klein woordje persoonlijke uitleg.

Comedy en magieshow

Een interactieve voorstelling voor jong en oud met een olijk duo. Een leuke mix tussen clowns en tovenaars. Ook hier wordt regelmatig beroep gedaan op mensen uit het publiek.

Poppentheater

Driemaal per dag kunnen groot en klein genieten van een leuk poppentheater.

Het voederen van de dieren

Eenmaal per dag kan je kijken hoe de beren, de lynxen en de wolven gevoederd worden. Je krijgt ook nog wat interessante weetjes mee over deze drie diersoorten.

Bomenleerpad en stenenleerpad

Op leerpaden zijn Duitsers gek want je vindt ze overal. Tijdens zo'n leerpad leer je, zoals de naam het zelf zegt, meer over een bepaald thema aan de hand van quizvragen, voeldozen en leuke weetjes. In Eifelpark Gondorf leer je meer over bomen op het ene pad en over allerlei gesteenten op het andere pad. Erg leuk om met kinderen te doen omdat het ze op een speelse manier toch wat bijleert.

Blotevoetenpad

Hierbij moet je geen grote verwachtingen koesteren. Het blotevoetenpad is piepklein maar wel leuk en mooi aangelegd. Het bevindt zich naast de beren- en wolvenkloof.

Praktische informatie

Voor alle praktische info kan je terecht op eifelpark.de. In het park zijn er heel wat Imbissen waar je iets kan eten en drinken. Er is een ruime, gratis parkeerplaats in de nabijgelegen velden. Honden mogen mee maar moeten aan de leiband. Het spreekt vanzelf dat ze niet mee in de attracties mogen. Denk er ook aan dat er in Duitsland voor sommige hondenrassen een muilkorfplicht is. Je kan in het park bolderkarren huren en er zijn lockers voor als je te veel spulletjes bij je hebt. Aan de uitgang zijn er enkele souvenirshops waar je postkaarten, prullaria en knuffels kan kopen.

Andere dier- en attractieparken in de Vulkaaneifel

Eifelpark Gondorf is niet het enige dier- en attractiepark van de Vulkaaneifel. In Klotten aan de Moezel vind je dier- en attractiepark Klotti. Een leuk park met heel wat attracties en een gevarieerd dierenaanbod. Wil je enkel dieren zien, dan moet je naar Daun. In het dierenpark van Daun het Wild- und Erlebnispark, kan je niet alleen wandelen tussen loslopende herten en reeën maar ook tussen apen en lama's.
© 2019 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kan je allemaal doen in de Duitse Sudeifel?Wat kan je allemaal doen in de Duitse Sudeifel?De Sudeifel is een klein stukje Eifel, geprangd tussen België, Luxemburg en de Vulkaaneifel. Het Naturpark Sudeifel is e…
Stadtkyll: een mooie vakantiebestemming in DuitslandStadtkyll: een mooie vakantiebestemming in DuitslandJe wilt naar het buitenland op vakantie naar een andere omgeving, maar je wilt niet ver reizen en urenlang in de auto zi…
Eifel: wandelen op de Traumpfaden aan de MoezelEifel: wandelen op de Traumpfaden aan de MoezelTraumpfaden zijn bewegwijzerde wandelwegen in de oostelijke Eifelstreek. Ze ontstonden in 2006 uit protest, omdat deze s…
Vulkaaneifel: dier- en pretpark KlottenVulkaaneifel: dier- en pretpark KlottenWie Vulkaaneifel zegt, denkt vooral aan natuur en wandelen. Toch valt er ook nog wat anders te beleven in deze mooie str…

De zes Zwanen: sprookje in de EftelingDe zes Zwanen: sprookje in de EftelingOp zaterdag 28 september 2019 ging het nieuwe sprookje in het Sprookjesbos van de Efteling open, de Zes Zwanen. Het Spro…
Wachtrijen in pretparken vermijden: 7 eenvoudige tipsWachtrijen in pretparken vermijden: 7 eenvoudige tipsSoms lukt het gewoon niet om een dagje pretpark te plannen in het laagseizoen en in sommige pretparken is het eigenlijk…
Bronnen en referenties
  • Foldertje Eifelpark Gondorf (2019)
  • Eigen bezoek (2019)
Mapa (704 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.