Vulkaaneifel: dier- en pretpark Klotten

Vulkaaneifel: dier- en pretpark Klotten Wie Vulkaaneifel zegt, denkt vooral aan natuur en wandelen. Toch valt er ook nog wat anders te beleven in deze mooie streek. Je kan er bijvoorbeeld naar het Wild-und Freizeitpark Klotten in de gelijknamige gemeente. Een heel mooi dierenpark met heel wat dieren. Inheemse dieren zoals everzwijnen en reeën, maar ook beren en wapiti's. Naast het dierenpark is er ook een fantastisch attractiepark met heel wat attracties waaronder een spectaculaire wildwaterbaan. Zo wil jong en oud er graag naar toe en beleeft iedereen er een leuke dag!


Wild-en Freizeitpark Klotten: hoe geraak ik er?

Ligging

Het Wild-und Freizeitpark Klotten ligt in de gelijknamige Duitse stad. Je vindt het Wild-und Freizeitpark Klotten meer in het binnenland, in de bergen, op zo'n 10 kilometer van Cochem aan de Moezel en zo'n 20 kilometer van Kaisersesch, meer bepaald in de Hennes Gbr, Wildparkstrasse 1, 56618 Klotten/Cochem.

Bereikbaarheid

Je raakt er heel makkelijk via de snelweg A 48 vanuit Koblenz of Trier. Uitrit Kaisersesch richting Cochem. Het park staat overal prima aangegeven op gele borden met zwarte letters.

Zetellift van en naar Cochem

Wil je niet onmiddellijk naar het park rijden, dan kan je naar Cochem rijden en daar de zetellift naar boven nemen. Voor zo'n 4 euro per persoon heb je een leuke trip naar boven en geniet je van adembenemende vergezichten. Het park ligt op zo'n 15 minuten wandelen van de aankomst van de zetellift. Om terug te gaan kan je de zetellift terug nemen voor eveneens 4 euro per persoon, of je kan te voet naar beneden gaan. De weg naar Cochem staat prima aangegeven en loopt door de natuur. De sportievelingen kunnen natuurlijk ook vanuit Cochem te voet naar boven wandelen! Eens boven moet je vooral niet vergeten te genieten van het prachtige uitzicht op de Moezel. Na het bezoek aan het dierenpark, kan je van een Moezelwijntje gaan genieten in het stadje Klotten, dat wel naast de Moezel ligt.

Wild-und Freizeitpark Klotten: indeling

Zoals de naam het zelf al verklapt, heb je in het park twee delen. Enerzijds is het park een zoo of dierenpark, anderzijds is het een vrijetijdspark met talrijke attracties. Beide delen liggen naast elkaar maar lopen niet echt in mekaar. Je hebt aan de ene kant de dierentuin, aan de andere kant het attractiepark. Dit vonden wij een klein minpuntje. Mensen die niet van attracties houden, houden het na het dierentuingedeelte voor bekeken. En met de dierentuin alleen, vul je geen hele dag. Mensen die verzot zijn op attracties, kunnen gemakkelijk het deel dierentuin overslaan. Een mengeling attracties / dieren zou beter geweest zijn, omdat je dan afwisseling had. Maar natuurlijk is het te begrijpen dat de dieren niet tussen de attracties kunnen staan, anders werden ze na een tijdje wel gek van het gedraai, gezoef, gejoel en gegil! Bij het binnenkomen in het park krijg je een plattegrond met uitleg in drie talen (Duits, Engels en Nederlands) en een foldertje met de uren van de roofvogelshow en met de uren van een poppenkastvoorstelling voor de kleinsten (in het Duits).

Dierentuin Klotten

Vogels en wilde dieren

Wanneer je het park binnenkomt, heb je eerst een aantal volières. Daarna kom je bij de wasbeertjes, die kunnen genieten van een waterpartij en bomen om in te klimmen. Na de hertjes kom je bij de everzwijnen. Heb je geluk dat je op het juiste moment in de zoo komt, dan hebben alle dieren kleintjes. Super schattig! In de dierentuin ook een aantal mooie berenexemplaren en een roedel wolven. Verder ook wapiti's, steenbokken en geiten. Struisvogels en emoe's kan je er ook tegenkomen. Alle dieren zitten in ruime, propere kooien waarin de natuurlijke omgeving zo goed mogelijk is nagemaakt.
Roofvogelshow
In de zoo ook een groot aantal roofvogels, niet altijd moeders mooisten! Met deze roofvogels, die allemaal een naam hebben die je ook terugvindt op de kooien, wordt een aantal maal per dag een show opgevoerd. Je vindt er onder andere adelaars en oehoe's, maar ook gieren en valken. Tijdens de show worden de dieren één voor één uit de kooien gehaald. Telkens wordt er een korte uitleg gegeven over het dier, waarna het dier vrij mag rondvliegen en daarna wordt teruggeroepen. De roofvogels zijn perfect getraind, hoewel de ene toch wat langer van zijn vrijheid wil genieten dan de andere. Het gebeurt wel eens dat er eentje een tijdje gaat vliegen in de nabij gelegen omgeving. Je ziet ze dan prachtig zweven en vliegen tegen de beboste rotswanden en soms zelfs gevechten uitvoeren met andere, kleinere (roof)vogels. De trainers vinden dit niet erg en vaak zie je ze na de show de bergen inrijden met de Klotti-auto's om hun dieren te gaan terughalen. Enig minpuntje: alle uitleg tijdens de roofvogelshow is in het Duits. Dus als je de taal niet echt machtig bent, mis je spijtig genoeg wel heel veel van de interessante uitleg over de leefgewoonten van de roofvogels.

Attractiepark Klotten

Hoogste wildwaterbaan van Duitsland

De topper in het attractiepark is de hoogste wildwaterbaan van Duitsland, de "Zum Rittersturz". Gebouwd in 2012 en 25 meter hoog. Je neemt plaats in een soort Vikingbootje waar je met zes in kan. Je wordt dan omhooggetrokken langs een hoge toren. Daarna begint een wilde rit recht naar beneden, met soms snelheden van 75 kilometer per uur. De rit eindigt met een enorme splash. Let vooral ook op de speren boven je hoofd. Soms lijkt het wel of je zo gespiest gaat worden! Met je natte pak kan je daarna nog een ritje maken in een achtbaan met als uitsmijter een hobbelig einde. De achtbaan kronkelt achter en onder de wildwaterbaan door. Na deze twee wilde attracties is het tijd voor de kleintjes en minder kleintjes.

Overige attracties en springkussen

Je hebt een baan met matten waar je met zes naast elkaar kan en je hebt een baan met rubberen bootjes waar je met twee maal twee naast elkaar kan. Groot voordeel: de rubberen bootjes worden mechanisch naar boven getrokken. Je moet dus niet zelf met je bootje sleuren. Beide attracties zijn leuk om met familie of vrienden wedstrijdjes te houden. Op de Klotti-toren kan je met twee plaatsnemen in een bakje en moet je jezelf naar boven hijsen. In de gele maanbakjes kan je over kop gaan, naar voor of naar achter. Maar je hebt het wel zelf in de hand, want jij bestuurt zelf het bakje. Nog zin in een nat pak? Probeer dan het bootje! Je neemt plaats en gaat achteruit een toren op. Eenmaal boven wordt het bootje gelost en kom je met een plons in het water terecht! Van deze boot bestaat er ook een mini versie voor de allerkleinsten. Naast de grote bootjes een kleine deathride. Verder ook een draairad dat je zelf in gang moet draaien en het watermolentje voor de allerkleinsten. Hier moeten zij met een gietertje proberen de beertjes te raken. Nog even springen op de trampolines of op het enorme luchtkussen en dan heb je ongeveer alles gehad.

Parkfaciliteiten

Naast het park is er een enorme parking. In het park heb je een restaurantje met lekker eten aan democratische prijzen. Je mag ook je eigen picknick meebrengen om in het park op te eten. Er zijn voldoende toiletten aanwezig. Op het einde van het park is er een winkeltje, maar je moet er niet door om het park te verlaten. In het winkeltje vind je T-shirts, armbandjes en heel wat pluchen dieren. Weinig postkaarten. Honden zijn toegelaten, ook in het dierenpark, mits aangelijnd. In de attracties mogen ze natuurlijk niet mee. Prijzen voor een ganse dag in het park zijn behoorlijk schappelijk. Het park is gesloten in de winter.

Klotti versus andere parken in de Vulkaaneifel

Even verderop, in Daun heb je een ander dierenpark: het Wild-und Erlebnispark Daun. In dit park alleen maar dieren. Voor mensen die niet van attracties houden. Het grootste deel van het park leg je met de auto af. Daarna kan je nog te voet door de apenkloof. Meer naar het zuiden van de Vulkaaneifel vind je Eifelpark Gondorf. Dit park is flink uitgebreid, onder meer met een aantal attracties. Het park werd gebouwd op een heuvel. Je vindt er dieren en attracties door elkaar en een treintje brengt je van dal naar top.
© 2013 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Moezel: wijndorp Klotten met het Wild-und FreizeitparkMoezel: wijndorp Klotten met het Wild-und FreizeitparkKlotten. Een wijndorpje naast de Moezel zoals er tientallen zijn. En toch weer eens iets anders. Het zicht van het dorp…
Vulkaaneifel: Landkern, uitgangspunt van vele wandelingenVulkaaneifel: Landkern, uitgangspunt van vele wandelingenLandkern in de Vulkaaneifel is nu niet meteen een plaats waarvan je zegt "ah ja, dat weet ik liggen". Het is dan ook nie…
Vulkaaneifel: de MoselschieferstrasseVulkaaneifel: de MoselschieferstrasseDe Moselschieferstrasse is een lusvormige route van zo'n 110 kilometer door de Vulkaaneifel en naast de Moezel. Je kan d…
Vulkaaneifel: specifieke fauna en flora in de zomerVulkaaneifel: specifieke fauna en flora in de zomerDe Duitse Vulkaaneifel staat garant voor een bijzondere fauna en flora mede door het specifieke vulkaanlandschap. Denken…

Vliegveld Teuge, nabij ApeldoornVliegveld Teuge, nabij ApeldoornVliegveld Teuge is een centraal gelegen vliegveld voor parachutespringen, zweefvliegen en rondvluchten. Ook kan je op vl…
Lancering van een achtbaanLancering van een achtbaanVeel achtbanen worden met behulp van een ketting naar het hoogste punt van de achtbaan gebracht. Naast deze standaard ac…
Bronnen en referenties
  • Foldertje park
  • Eigen bezoek
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 05-07-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.