Zwemmen met dolfijnen in Californië en Las Vegas

Zwemmen met dolfijnen in Californië en Las Vegas Met dolfijnen zwemmen is voor veel mensen een droom. Deze fascinerende en intelligente dieren spreken al sinds mensenheugenis tot onze verbeelding. Jammer genoeg zijn er wereldwijd maar weinig plekjes waar het kan. Reis je binnenkort naar het westen van de Verenigde Staten? Dan is er goed nieuws, want ook in de buurt van enkele populaire bezienswaardigheden in Amerika zijn er mogelijkheden om te zwemmen met dolfijnen. 'Let the dream come true' in Six Flags Discovery Kingdom in het noorden van Californië, in Seaworld San Diego in het zuiden of zelfs in het midden van de hete woestijn, in hartje Las Vegas! Maar wat is de beste plek? Elke optie heeft voor- en nadelen. Je keuze zal dus vooral afhangen van je eigen wensen en voorkeuren.
Zwemmen met dolfijnen in Amerika: een unieke ervaring! / Bron: Claudia14, PixabayZwemmen met dolfijnen in Amerika: een unieke ervaring! / Bron: Claudia14, Pixabay

Zwemmen met dolfijnen in Amerika

Velen gingen je al voor en iedereen is het erover eens: met dolfijnen zwemmen is een onvergetelijke ervaring. Is het goedkoop? Zeker niet! Is het de moeite waard? Zeker weten!

Dolfijnen staan bekend om hun hoge intelligentie. Het zijn ook heel sociale dieren. Ze vertoeven graag in grote groepen en hebben zelfs de neiging om met boten mee te zwemmen. Wetenschappelijk onderzoek op basis van MRI-scans van de hersenen aan de Emory University nabij Atlanta (VS) concludeerde in 2010 dat dolfijnen na de mens de intelligenste soort op aarde is.

Kostprijs

Reken op minimum 150 dollar voor een ontmoeting en sessie met dolfijnen. Is dat duur? Ja en neen. Natuurlijk is het niet goedkoop, maar als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt valt het al bij al best mee. Het is nu eenmaal geen alledaagse ervaring. Bedenk ook dat de meeste mensen tijdens hun leven zelfs nooit de kans krijgen om dit mee te maken.

Waar kan het?

Zelfs in een groot land als de VS heb je geen twintig mogelijkheden als je met dolfijnen wil zwemmen. Uniek en exclusief is het zeker. In Californië heb je hooguit twee mogelijkheden, in Las Vegas één. Aan de oostkant van de VS kan het ook op de Florida Keys, de ketting van kleine eilandjes onder de zuidkust van Florida. Je vindt er drie attracties waar men programma's om met dolfijnen te zwemmen aanbiedt.

Dolfijnen in Californië en Las Vegas

Californië

Je kan in Californië op twee plaatsen met dolfijnen zwemmen: Six Flags Discovery Kingdom in het noorden en in Seaworld San Diego in het zuiden.

Las Vegas

In Las Vegas heeft het Mirage hotel een dolfijnenprogramma. Je hoeft hiervoor niet in het hotel te verblijven. Ook 'buitenstaanders' kunnen een sessie boeken, zolang je maar betaalt en tijdig vooraf reserveert natuurlijk.

Six Flags Discovery Kingdom

Het pretpark Six Flags Discovery Kingdom ligt in Vallejo op een uurtje rijden van San Francisco. Het park biedt een interessant ‘Dolphin Discovery’-programma aan.

Hoe werkt het?

Je volgt eerst een korte ‘classroom’-sessie in een bijgebouwtje, waar je een korte theoretische introductie krijgt rond dolfijnen en hun gedrag en zo op korte tijd heel wat leert. Ook legt men uit wat je nu wel of niet mag doen in het water. Zo mag je het gevoelige 'blowhole' van de dolfijn niet aanraken. Dit gat op het hoofd gebruikt de dolfijn immers om te ademen. Deze opening aanraken of met je handen bedekken beangstigt het dier en mag dus echt niet!

Daarna krijg je een ‘wetsuit’. Dit pak trek je aan boven je ondergoed. Er zijn cabines waar je je kan omkleden. Vervolgens loop je samen met de trainer een eindje naar het bassin waar de dolfijnen op je wachten.

Groepen zijn klein en bestaan meestal uit hooguit vijf of zes personen. Je mag onder begeleiding best veel met de dolfijnen doen: ze aaien, hun vinnen strelen, ermee dansen, ze laten ronddraaien en nog veel meer. Hoogtepunt is de ‘dorsal tow’: je houdt je vast aan de rugvin van de dolfijn en het dier voert je een eind mee door het water.

Zelf foto’s nemen is moeilijk, want toeschouwers mogen alleen plaatsnemen in een afgebakend gedeelte vanwaar het niet makkelijk is om foto’s te nemen. Er lopen immers professionele fotografen rond en zo kunnen zij natuurlijk de mooiste plaatjes van je avontuur maken. Wil je die achteraf hebben (en dat zal bijna altijd zo zijn) moet je ze aankopen. De foto’s zijn wel de moeite waard: zo poseert de dolfijn ook terwijl je gehurkt zit bij de rand van het water.

Kostprijs

De Dolphin Discovery kost in het hoogseizoen ongeveer 150 dollar (prijzen 2016). Daarbij is bovendien je toegang tot het attractiepark van Six Flags inbegrepen. Kortom, geen slechte deal. In het laagseizoen, bijvoorbeeld tijdens de herfst, kost het programma zelfs maar rond de 110 dollar (prijzen 2016). Een redelijke prijs voor een unieke activiteit en als je het goed plant heb je er nog een dagje pretpark bovenop! Wil je als toeschouwer mee moet je 20 dollar betalen.

Adres en gegevens


Voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
persoonlijke benadering en vriendelijke trainerseen (kleine) omweg: het park ligt niet in de buurt van andere grote toeristische trekpleisters
je mag veel doen met de dolfijnen, zelfs een 'dorsal fin tow'willen familieleden of vrienden toekijken? Dan moeten ze 20 dollar bijbetalen
discreet: geen pottenkijkers tijdens je sessielang vooraf reserveren is een noodzaak
toegang tot attractiepark is inbegrepen in je ticketna het aantrekken van het (warme) wetsuit moet je nog een heel eind wandelen tot het bassin
goedkoopste dolfijnenprogramma in het westen van de VSzelf foto's maken is toegelaten maar beperkt en niet makkelijk

Achter de schermen van Seaworld / Bron: Vladimir1973, PixabayAchter de schermen van Seaworld / Bron: Vladimir1973, Pixabay

Seaworld San Diego

Seaworld in San Diego is een van de populairste attractieparken van Californië. Naast de beroemde shows met orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen en populaire attracties als de rollercoaster ‘Manta’ biedt het park ook verschillende dolfijnenprogramma’s aan.

Hoe werkt het?

Seaworld San Diego biedt twee verschillende programma’s aan. Bij de ‘Dolphin Encounter’ mag je de dolfijnen aanraken en voederen. Je leert ook handsignalen om met de dieren te communiceren. Leuk, maar je gaat dus niet in het water. Het hele programma duurt hooguit tien tot vijftien minuten en is zo voorbij.

Uitgebreider is het ‘Dolphin Interaction Program’, waarbij je ook echt in het water staat en dus nauwer contact hebt met de dieren. Je mag ze aaien, knuffelen, hun vinnen vasthouden en je krijgt ook een zoen van de dolfijn. Het programma duurt zo'n twintig tot vijfentwintig minuten.

Kostprijs

De Dolphin Encounter waarbij je niet in het water gaat kost rond de 60 dollar (prijzen 2016). Het Dolphin Interaction Program kost je meestal minstens 215 dollar (prijzen 2016). Prijzen variëren ook tussen hoog- en laagseizoen. Bovendien is je toegang tot het park nog niet inbegrepen. Je parkticket komt er dus nog bovenop.

Adres en gegevens

 • Adres: Sea World San Diego, 500 Sea World Dr, San Diego, CA 92109
 • Telefoonnummer: +1-800-257-4268
 • Website: https://seaworldparks.com

Voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
handig bereikbaar en makkelijk als je Seaworld sowieso al bezoektvrij duur en toegang tot park nog bij te betalen
vlotte en efficiënte organisatieje staat in het water en hebt contact maar mag niet echt heel veel met de dieren doen
vriendelijke trainersweinig discreet: pottenkijkers gluren mee tijdens je sessie

Dolfijnen ontmoeten in het Mirage hotel / Bron: 15299, PixabayDolfijnen ontmoeten in het Mirage hotel / Bron: 15299, Pixabay

Las Vegas

Las Vegas is natuurlijk vooral bekend om zijn 3 g’s: glamour, glitter en gokken. Maar je vindt er ook ontspanning en entertainment voor de hele familie met een aantal attractieparken, dierentuinen, aquariums en nog veel meer.

Met dolfijnen zwemmen is mogelijk in het Mirage Hotel langs de Strip (Las Vegas Boulevard). Dit is de enige plek in Las Vegas om dit te doen en de plaatsen zijn beperkt. Hooguit een viertal personen per dag kunnen deelnemen. Lang vooraf reserveren is dus aan te raden, zeker in het hoogseizoen.

Hoe werkt het?

Je vindt de dolfijnen in Siegfried & Roy's Secret Garden & Dolphin Habitat, helemaal aan de achterkant van het hotel. Er zijn verschillende programma's, van ‘Trainer for a Day’ waarbij je één dag trainer wordt van de dolfijnen tot ‘Painting with the Dolphins’ en zelfs ‘Yoga with the Dolphins’.‘Painting with the Dolphins’ is leuk voor kinderen maar houdt niet echt veel interactie met de dolfijn in. ‘Yoga with the Dolphins’ betekent een uurtje ochtendlijk sporten in het bijzijn van de dolfijnen onder begeleiding van een trainer.

Kostprijs

Wil je het water in met de dolfijn moet je het ‘Trainer for a Day’-programma volgen. Het is peperduur: voor het vijf uur durende programma tel je maar liefst ongeveer 495 dollar (prijzen 2016) neer! Ontbijt, lunch en foto’s van je ervaring zijn wel inbegrepen. Wellicht is dit zo duur door het gebrek aan concurrentie: ben je in Las Vegas en wil je iets met dolfijnen doen is het Mirage de enige optie.

Adres en gegevens

 • Adres: Mirage Hotel, 3400 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109
 • Telefoonnummer: +1-702-791-7111
 • Website: https://www.mirage.com

Voordelen en nadelen

VoordelenNadelen
handig bereikbaar in hartje Las Vegaspeperduur
veel extra’s inbegrepen (ontbijt, lunch, foto's)vraagt veel tijd, minstens 5 uur

Waar kan je het beste zwemmen met dolfijnen?

Wat je verkiest hangt af van je persoonlijke voorkeur. Welke ervaring zoek je en wat vind jij belangrijk? Ook de bereikbaarheid en het prijskaartje zullen je keuze beïnvloeden. Een goede tip: kijk niet alleen naar de ligging of de prijs maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt. Plaatsen als Seaworld en Las Vegas zijn door de naamsbekendheid en de goede ligging in erg toeristische gebieden veel duurder, terwijl je er misschien minder waar voor je geld krijgt dan in minder bekende plekjes als Six Flags Discovery Kingdom.

Het Six Flags park in Noord-Californië is voor de meeste toeristen een kleine omweg. Het ligt nu eenmaal niet op de route van of naar grote toeristische trekpleisters als Yosemite, Las Vegas en Death Valley. Maar de interessante prijs en de unieke, persoonlijke ervaring maken een uurtje of twee omrijden misschien wel de moeite waard. Aan jou de keuze!

Lees verder

© 2016 - 2024 Karldelauw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
SeaWorld in de Verenigde StatenEr zijn in Amerika drie SeaWorld pretparken te vinden die vooral bekend staan om hun tuimelaar dolfijnen, beloega’s en o…
Whale Watchen op Tenerife (Spanje)Whale Watchen op Tenerife (Spanje)Op het Canarische Eiland Tenerife is van alles te doen voor toeristen, waaronder een tocht op zee om walvissen en dolfij…
Zwemmen met dolfijnen: niet altijd even diervriendelijkZwemmen met dolfijnen: niet altijd even diervriendelijkVoor velen is het een droom om te zwemmen met dolfijnen. Er komen steeds meer mogelijkheden om deze wens in vervulling t…
Dolfijnen spotten in SurinameDolfijnen zijn lieve, intelligente dieren waarvan het altijd een mooie ervaring is om te zien. Je kunt vanuit Paramaribo…

El Caminito del Rey: (voormalig) levensgevaarlijk wandelpadEl Caminito del Rey: (voormalig) levensgevaarlijk wandelpadDe El Caminito del Rey bevindt zich in Zuid-Spanje. Deze attractie wordt ook wel 'het Koningspad' genoemd. Het pad was i…
Artis - geschiedenis van de oudste dierentuin van NederlandArtis - geschiedenis van de oudste dierentuin van NederlandDierentuin Artis werd opgericht op 1 mei 1838 en is daarmee een van de oudste dierentuinen van Europa en de alleroudste…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mariamichelle, Pixabay
 • Lonely Planet, California, 7th edition, 2015
 • Michelin, De Groene Reisgids, Zuidwest-USA
 • Capitool reisgids, Californië
 • Eigen ervaring
 • Wat&Hoe, Californie, Kosmos, 2015
 • https://www.mirage.com/en/entertainment/siegfried-roys-secret-garden-and-dolphin-habitat.html
 • https://www.sixflags.com/discoverykingdom/attractions/dolphin-discovery
 • http://traveltips.usatoday.com/swimming-dolphins-california-2529.html
 • http://www.traveltipsor.com/best-places-to-swim-with-dolphins-in-california/
 • Afbeelding bron 1: Claudia14, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: Vladimir1973, Pixabay
 • Afbeelding bron 3: 15299, Pixabay
Reactie

Annelies Moolenaar, 05-10-2018
Als ik alle voor- en nadelen zie, mis ik daarbij een ding: het nadeel voor de dolfijnen en andere zoogdieren en vissen die in deze vreselijke parken kunstjes moeten doen om zo eten te krijgen. Na de kunstjes liggen ze weer stil in een klein zwembad. Reactie infoteur, 08-10-2018
Bedankt voor je reactie.

Karldelauw (112 artikelen)
Laatste update: 31-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 13
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.