InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Attracties > All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland

All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland

All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland Naar het pretpark of (indoor) speelparadijs met de (klein)kinderen kan, zeker wanneer je ter plekke nog eten en drinken aanschaft, een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig zijn er, zeker voor kinderen tot een jaar of twaalf, in Nederland en net over de grens een aantal gelegenheden die een all-in-entreeprijs hanteren: soms is hierbij alleen het drinken inbegrepen, maar vaak ook het eten. Op die manier hoef je in ieder geval niet (of nauwelijks) op bijkomende kosten te rekenen: een hele zorg minder.

Brabant

Duinoord

Duinoord in Helvoirt is een speelparadijs voor kinderen, met zowel binnen- als buitenattracties, maar waar de focus vooral op de buitenattracties ligt. Je vindt hier een klimbos, laserschietspel, speeltoestellen, doolhof, jeu-de-boulesbaan, bouncetrampoline, zandbak en nog veel meer.

Duinoord hanteert een all-in-concept, waarbij de drankjes en al het eten/snacks zijn inbegrepen. Ze beschikken over een zogenoemde "Mazzelstraat" die bestaat uit verschillende kraampjes, waar onder andere friet, desserts, frisdrank, pizza, koffie/thee en pannenkoeken te verkrijgen zijn. Voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen kun je kijken op www.duinoord.nl.

Drenthe

Drouwenerzand

Het familiepretpark Drouwenerzand in Drouwen (Drenthe) heeft attracties die geschikt zijn voor jong tot oud. De attracties variëren van speeltoestellen en een indoor speelpaleis, tot ponyrijden en spectaculaire attracties als de 'XLR8' en de 'Para Jump'.

Het pretpark is uitermate geschikt voor kinder- en familiefeestjes of schoolreisjes, hier zijn ook arrangementen voor te boeken. In de entreeprijs zijn koffie, thee en fris, friet, snacks, ijs, fruit, etc. standaard inbegrepen. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.drouwenerzand.nl.

Friesland

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is een familiepretpark met attracties als grote glijbanen, botsauto's, draaimolens, een rupsachtbaan en een draaiende bank. Daarnaast is er binnen een klimtoestel en ook buiten zijn diverse speeltoestellen te vinden. Dit pretpark biedt een all-inclusive-arrangement aan waar alles in zit: friet, koffie, thee, frisdrank, snacks, soep, ijs, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.duinenzathe.nl.

Gelderland

Megapret

Familie- en attractiepark Megapret in Lievelde is een binnen- en buitenspeeltuin en heeft daarnaast ook een golfbaan. In het indoorspeelparadijs vindt men springkussens, ballenbakken, trampolines, lachspiegels, een rodelbaan en meer. Buiten zijn glijbanen, een airtrampoline, wipwaps, duikelremmen, schommels, etc. Bij warm weer gaat het fonteinpark open. Voor de volwassenen zijn er een golfbaan, een boerenspeurtocht en snookergolf.

Megapret biedt twee verschillende all-in-arrangementen aan: één voor alleen de speeltuinen, de andere voor een combinatie van de speeltuinen en de golfbaan. Kinderen krijgen met zo'n arrangement onbeperkt ranja, patat met mayo en minisnacks en een ijsje, voor volwassenen is de ranja vervangen door een kop koffie of thee. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.megapret.nl.

Park Tivoli

Park Tivoli in Berg en Dal is een combinatie van een familiepretpark en een speeltuin. Hier vindt men onder andere bananenbootjes, een treintje, een familie-achtbaan, een mini-reuzenrad en trampolines. Het park biedt een "speel-smularrangement" aan. Hierin zitten naast de entree een portie frietjes met mayonaise, een frikandel, limonade en diverse voordeelbonnen voor kortingen op andere snacks tijdens het bezoek. Zie voor meer informatie en de entreeprijzen www.parktivoli.nl.

Speulhoeve

De Speulhoeve in Elburg is een bedrijf voor attractieverhuur, maar heeft tevens een indoor speelparadijs. De inrichting hiervan is afhankelijk van wat er op dat moment verhuurd wordt, maar bestaat over het algemeen grotendeels uit springkussens en stormbanen. Speulhoeve biedt twee all-in-arrangementen: in het goedkoopste is de ranja onbeperkt inbegrepen, evenals een patatje, snack en een ijsje. In het andere, wat duurdere arrangement zit daarnaast nog een verrassingszakje. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.speulhoeve.nl.

Limburg

Avonturenpark Valdeludo

Avonturenpark Valdeludo is een familiepretpark dat naast attracties, ook een aantal speeltoestellen heeft die gericht zijn op zelf doen. De speeltoestellen hebben vaak te maken met de bosrijke omgeving waarin het park ligt, denk hierbij aan vlotje varen, huttenbouwbos en boomhutten.

Bij de entreeprijs van het park zijn standaard alle drankjes inbegrepen. Eten is apart te koop in de zogenaamde foodtrucks. Zie voor meer informatie en de entreeprijzen www.avonturenparkvaldeludo.nl/.

Noord-Holland

Spelekids

Spelekids in Loosdrecht is een indoor speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar. Met een klimwand, een groot klimrek inclusief glijbanen, trampolines, ballenbak, Xbox Kinect en vele andere attracties kunnen kinderen zich hier prima vermaken. Voor ouders is er een leeshoek, gratis wifi, een lounge- en laptophoek en een tv-installatie.

Spelekids hanteert twee verschillende entreeprijzen: Basic en All-In. Met All-In zijn naast de toegang ook alle drankjes inbegrepen. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.spelekids.nl.

Twente

Preston Palace

Preston Palace is een hotel, maar biedt ook dagarrangementen aan. Ze beschikt over een spelotheek (met springkussens en klimrekken, voor kinderen tot en met zeven jaar), bowlingbanen, een indoor-kermis (door de grote attracties ook leuk voor oudere kinderen), een tropisch zwemparadijs en animatie.

Ongeacht welk arrangement er gekozen wordt, drankjes en snacks zijn altijd inbegrepen. Dit geldt niet voor maaltijden, welke bij het arrangement Zwemparadijs en Indoor-Kermis niet zijn inbegrepen. Wel is er in het zwembad een snack-automatiek waar men voor een bescheiden bedrag een snack kan krijgen. Een andere mogelijkheid is om het 'Dagje uit'-arrangement te nemen: bij dit arrangement kan er ook gebruik worden gemaakt van het buffetrestaurant, de spelotheek en de andere spelfaciliteiten (bowling, snooker en biljart). Zie voor meer informatie en de prijzen van de arrangementen www.prestonpalace.nl.

Zuid-Holland

Playcity

Playcity in Barendrecht is een indoor speelparadijs ingericht met springkussens, klimrekken, stormbanen, ballenbakken, etc. Het speelparadijs hanteert een all-in-arrangement waar zowel fris, thee en koffie, een munt voor een frietje en een snack, brood, rauwkost, soep en fruit bij inbegrepen zitten. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.playcity.nl.

Net over de grens

Wunderland Kalkar

In Duitsland, maar vlak bij Arnhem ligt Wunderland Kalkar, ook wel Kernie's Familiepark genoemd. Dit park ligt in een voormalige, nooit in werking gestelde kerncentrale. Dit park heeft attracties als een achtbaan, een wildwaterbaan, een reuzenrad, een piratenschip en een verkeerspark. In dit park is alles bij de entreeprijs inbegrepen: koffie, thee en fris, frietjes, ijs, fruit, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.wunderlandkalkar.eu.

Moviepark Germany

Iets meer dan een uur rijden vanaf Nijmegen of Arnhem, ligt Moviepark Germany: een pretpark waar bekende figuren van onder andere Nickelodeon als Spongebob, Jimmy Neutron, Timmy Turner (Fairly odd Parents), maar ook andere bekende films en tv-series als Ninja Turtles en Ice Age een centrale rol innemen. Het pretpark heeft zowel attracties voor daredevils, als voor familie, als voor jonge kinderen. Daarnaast heeft het park ook een 4D-bioscoop.

Het park biedt een all-inclusive-arrangement aan, waar al het drinken (uitgezonderd alcoholische dranken, hier krijgt men 50% korting op) bij inbegrepen zitten, evenals eten: pizza, patat, burgers, belegde broodjes, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.movieparkgermany.de/nl.
© 2016 - 2018 Bo1995, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wat doen bij slecht weer? Overzicht indoor-pretparken!Gisteren nog een bezoekje naar een pretpark gepland en dat valt vandaag in het water door het regenweer? Iedereen zal zo…
Preston Palace: arrangementen en uitgaanscentrumPreston Palace: arrangementen en uitgaanscentrumVerblijven bij Preston Palace is een avontuur op zich waarbij het slapen slechts één van de vele belevenissen is. Wie ee…
Preston Palace: all-inclusive hotel AlmeloPreston Palace: all-inclusive hotel AlmeloIn Almelo vind je één van de meest spectaculaire hotels van Nederland, namelijk Preston Palace. Het hotel van Preston Pa…
De leukste indoor speeltuinen van NederlandDe leukste indoor speeltuinen van NederlandIs het vakantietijd, dan is het leuk om met de kinderen een dagje op stap te gaan. Omdat je niet altijd op het weer kunt…
All inclusive op vakantie of toch niet?Vakanties zijn vaak vooral zo lekker omdat alles voor u geregeld kan worden afhankelijk van uw boeking. Kiest u voor all…
Bronnen en referenties
 • http://www.pretpark.co.nl/product/drouwenerzand-attractiepark/
 • http://www.drouwenerzand.nl/
 • http://www.spelekids.nl/over-spelekids/huisregels/
 • http://www.spelekids.nl/over-spelekids/info-voor-ouders/
 • http://www.spelekids.nl/fotogalerij/
 • http://www.spelekids.nl/prijzen/
 • http://www.duinoord.nl/17/contact-route
 • http://www.duinoord.nl/53/veelgestelde-vragen
 • http://www.duinoord.nl/13/over-ons
 • http://www.playcity.nl/doc/adres-en--route
 • http://www.playcity.nl/doc/all-in
 • http://www.speulhoeve.nl/?p=wie%2Bzijn%2Bwij%253f
 • http://www.speulhoeve.nl/?p=tijden%2B%2526%2Btarieven
 • http://www.duinenzathe.nl/over-ons/
 • http://www.duinenzathe.nl/all-inclusive/
 • http://www.megapret.nl/
 • http://www.megapret.nl/binnenpret/
 • http://www.megapret.nl/buitenpret/
 • http://www.megapret.nl/prijzen-2-2/
 • http://www.parktivoli.nl/nl/dagje-uit/pretpark/attracties.html
 • http://www.avonturenparkvaldeludo.nl/avonturenpark-in-limburg/eten-en-drinken
 • http://www.avonturenparkvaldeludo.nl/images/map.png
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nijmegen
 • https://www.wunderlandkalkar.eu/nl/kernies-familiepark
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loosdrecht
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Barendrecht
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Elburg
 • http://www.vinden.nl/?vid=l7725096202I1453920643&template=&asid=1610793238&awc=&de=&nwc=&suggest=1&q=appelscha+wiki
 • http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=kopen
 • http://movieparkgermany.de/nl/all-inclusive-en-meer
 • http://www.alleuitjes.nl/uitjes/speelparadijs-de-ballon/
 • http://movieparkgermany.de/nl/attractiepark/attracties

Reageer op het artikel "All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Bo1995
Gepubliceerd: 29-01-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 32
Schrijf mee!