All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland

All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in Nederland Naar het pretpark of (indoor) speelparadijs met de (klein)kinderen kan, zeker wanneer je ter plekke nog eten en drinken aanschaft, een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Gelukkig zijn er, zeker voor kinderen tot een jaar of twaalf, in Nederland en net over de grens een aantal gelegenheden die een all-in-entreeprijs hanteren: soms is hierbij alleen het drinken inbegrepen, maar vaak ook het eten. Op die manier hoef je in ieder geval niet (of nauwelijks) op bijkomende kosten te rekenen: een hele zorg minder.

Brabant

Duinoord

Duinoord in Helvoirt is een speelparadijs voor kinderen, met zowel binnen- als buitenattracties, maar waar de focus vooral op de buitenattracties ligt. Je vindt hier een klimbos, laserschietspel, speeltoestellen, doolhof, jeu-de-boulesbaan, bouncetrampoline, zandbak en nog veel meer.

Duinoord hanteert een all-in-concept, waarbij de drankjes en al het eten/snacks zijn inbegrepen. Hieronder vallen onder andere frisdranken, koffie/thee, pizza, friet en soep. Voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen kun je kijken op www.duinoord.nl.

Drenthe

Drouwenerzand

Het familiepretpark Drouwenerzand in Drouwen (Drenthe) heeft attracties die geschikt zijn voor jong tot oud. De attracties variëren van speeltoestellen en een indoor speelpaleis, tot ponyrijden en spectaculaire attracties als de 'XLR8' en de 'Para Jump'.

Het pretpark is uitermate geschikt voor kinder- en familiefeestjes of schoolreisjes, hier zijn ook arrangementen voor te boeken. In de entreeprijs zijn koffie, thee en fris, friet, snacks, ijs, fruit, etc. standaard inbegrepen. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.drouwenerzand.nl.

Friesland

Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha is een familiepretpark met attracties als grote glijbanen, botsauto's, draaimolens, een rupsachtbaan en een draaiende bank. Daarnaast is er binnen een klimtoestel en ook buiten zijn diverse speeltoestellen te vinden. Dit pretpark biedt een all-inclusive-arrangement aan waar alles in zit: friet, koffie, thee, frisdrank, snacks, soep, ijs, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.duinenzathe.nl.

Gelderland

Megapret

Familie- en attractiepark Megapret in Lievelde is een binnen- en buitenspeeltuin en heeft daarnaast ook een golfbaan. In het indoorspeelparadijs vindt men springkussens, ballenbakken, trampolines, lachspiegels, een rodelbaan en meer. Buiten zijn glijbanen, een airtrampoline, wipwaps, duikelremmen, schommels, etc. Bij warm weer gaat het fonteinpark open. Voor de volwassenen zijn er een golfbaan, een boerenspeurtocht en snookergolf.

Megapret biedt twee verschillende all-in-arrangementen aan: één voor alleen de speeltuinen, de andere voor een combinatie van de speeltuinen en de golfbaan. Kinderen krijgen met zo'n arrangement onbeperkt ranja, patat met mayo en minisnacks en een ijsje; voor volwassenen bestaat het uit één kop koffie/thee, minisnacks, en een portie patat met mayo.
Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.megapret.nl.

Limburg

Avonturenpark Valdeludo

Avonturenpark Valdeludo is een familiepretpark dat naast attracties, ook een aantal speeltoestellen heeft die gericht zijn op zelf doen. De speeltoestellen hebben vaak te maken met de bosrijke omgeving waarin het park ligt, denk hierbij aan vlotje varen, huttenbouwbos en boomhutten.

Bij de entreeprijs van het park zijn water, smaakwater, ranja, koffie en thee inbegrepen. Eten is apart te koop in de zogenaamde foodtrucks. Zie voor meer informatie en de entreeprijzen www.avonturenparkvaldeludo.nl/.

Overijssel

Attractiepark de Waarbeek

Attractiepark de Waarbeek is een pretpark dat vooral leuk is voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Naast attracties als een rupsachtbaan, een zweefmolen en botsauto's, vindt men hier ook verschillende klimtoestellen.

Het park biedt een all-inclusive arrangement aan, dat standaard inbegrepen zit bij de entreeprijs. Binnen de all-inclusiveformule vallen fruit, belegde broodjes, friet, soep, koffie, thee, limonade en waterijs. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijs https://www.waarbeek.nl/all-inclusive-2/

Twente

Preston Palace

Preston Palace is een hotel, maar biedt ook dagarrangementen aan. Ze beschikt over een spelotheek (met springkussens en klimrekken, voor kinderen tot en met zeven jaar), bowlingbanen, een indoor-kermis (door de grote attracties ook leuk voor oudere kinderen), een tropisch zwemparadijs en animatie.

Ongeacht welk arrangement er gekozen wordt, drankjes en snacks zijn altijd inbegrepen. Dit geldt niet voor maaltijden, welke bij het arrangement Zwemparadijs en Indoor-Kermis niet zijn inbegrepen. Wel is er in het zwembad een snack-automatiek waar men voor een bescheiden bedrag een snack kan krijgen. Een andere mogelijkheid is om het 'Dagje uit'-arrangement te nemen: bij dit arrangement kan er ook gebruik worden gemaakt van het buffetrestaurant, de spelotheek en de andere spelfaciliteiten (bowling, snooker en biljart). Zie voor meer informatie en de prijzen van de arrangementen www.prestonpalace.nl.

Net over de grens

Wunderland Kalkar

In Duitsland, maar vlak bij Arnhem ligt Wunderland Kalkar, ook wel Kernie's Familiepark genoemd. Dit park ligt in een voormalige, nooit in werking gestelde kerncentrale. Dit park heeft attracties als een achtbaan, een wildwaterbaan, een reuzenrad, een piratenschip en een verkeerspark. In dit park is alles bij de entreeprijs inbegrepen: koffie, thee en fris, frietjes, ijs, fruit, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen www.wunderlandkalkar.eu.

Moviepark Germany

Iets meer dan een uur rijden vanaf Nijmegen of Arnhem, ligt Moviepark Germany: een pretpark waar bekende figuren van onder andere Nickelodeon als Spongebob, Jimmy Neutron, Timmy Turner (Fairly odd Parents), maar ook andere bekende films en tv-series als Ninja Turtles en Ice Age een centrale rol innemen. Het pretpark heeft zowel attracties voor daredevils, als voor familie, als voor jonge kinderen. Daarnaast heeft het park ook een 4D-bioscoop.

Het park biedt een all-inclusive-arrangement aan, waar al het drinken (uitgezonderd alcoholische dranken, hier krijgt men 50% korting op) bij inbegrepen zitten, evenals eten: pizza, patat, burgers, belegde broodjes, etc. Zie voor meer informatie, waaronder de entreeprijzen https://www.movieparkholidays.de/nld/allInclusive.html
© 2016 - 2024 Bo1995, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Preston Palace: tropisch zwembad en wellnessPreston Palace: tropisch zwembad en wellnessHet hotel Preston Palace is meer dan een gewoon hotel. Dankzij het all-inclusive principe kan er optimaal gebruik worden…
De leukste indoor speeltuinen van NederlandDe leukste indoor speeltuinen van NederlandIs het vakantietijd, dan is het leuk om met de kinderen een dagje op stap te gaan. Omdat je niet altijd op het weer kunt…
Goedkoop naar een pretparkDe prijzen van pretparken lopen de spuigaten uit. Voor 20 euro komt u niet meer binnen bij de grotere pretparken. Allee…
Preston Palace: all-inclusive hotel AlmeloPreston Palace: all-inclusive hotel AlmeloIn Almelo vind je één van de meest spectaculaire hotels van Nederland, namelijk Preston Palace. Het hotel van Preston Pa…

Treinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressTreinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressDe treinreis van de Glacier Express is net zoals die van de Bernina Express wereldberoemd. Er zijn dan ook verschillende…
Pairi Daiza bezoeken, een unieke dierentuin en parkPairi Daiza bezoeken, een unieke dierentuin en parkPairi Daiza is een dierentuin in de Belgische provincie Henegouwen en een populaire trekpleister voor jong en oud. In sl…
Bronnen en referenties
 • http://www.pretpark.co.nl/product/drouwenerzand-attractiepark/
 • http://www.drouwenerzand.nl/
 • http://www.spelekids.nl/over-spelekids/huisregels/
 • http://www.spelekids.nl/over-spelekids/info-voor-ouders/
 • http://www.spelekids.nl/fotogalerij/
 • http://www.spelekids.nl/prijzen/
 • http://www.duinoord.nl/17/contact-route
 • http://www.duinoord.nl/53/veelgestelde-vragen
 • http://www.duinoord.nl/13/over-ons
 • http://www.playcity.nl/doc/adres-en--route
 • http://www.playcity.nl/doc/all-in
 • http://www.speulhoeve.nl/?p=wie%2Bzijn%2Bwij%253f
 • http://www.speulhoeve.nl/?p=tijden%2B%2526%2Btarieven
 • http://www.duinenzathe.nl/over-ons/
 • http://www.duinenzathe.nl/all-inclusive/
 • http://www.megapret.nl/
 • http://www.megapret.nl/binnenpret/
 • http://www.megapret.nl/buitenpret/
 • http://www.megapret.nl/prijzen-2-2/
 • http://www.parktivoli.nl/nl/dagje-uit/pretpark/attracties.html
 • http://www.avonturenparkvaldeludo.nl/avonturenpark-in-limburg/eten-en-drinken
 • http://www.avonturenparkvaldeludo.nl/images/map.png
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nijmegen
 • https://www.wunderlandkalkar.eu/nl/kernies-familiepark
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Loosdrecht
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Barendrecht
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Elburg
 • http://www.vinden.nl/?vid=l7725096202I1453920643&template=&asid=1610793238&awc=&de=&nwc=&suggest=1&q=appelscha+wiki
 • http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=kopen
 • http://movieparkgermany.de/nl/all-inclusive-en-meer
 • http://www.alleuitjes.nl/uitjes/speelparadijs-de-ballon/
 • http://movieparkgermany.de/nl/attractiepark/attracties
 • https://www.waarbeek.nl/schoolreisje/
 • https://www.waarbeek.nl/attracties/
 • https://www.waarbeek.nl/all-inclusive-2/
Bo1995 (51 artikelen)
Laatste update: 31-07-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 35
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.