De leukste indoor speeltuinen van Nederland

De leukste indoor speeltuinen van Nederland Is het vakantietijd, dan is het leuk om met de kinderen een dagje op stap te gaan. Omdat je niet altijd op het weer kunt vertrouwen is het een leuk idee om een dagje naar een indoor speeltuin te plannen. De kinderen zullen zich prima vermaken en het is bovendien ook nog eens een goedkoop dagje uit. Hier een overzicht van de leukste indoor speeltuinen van Nederland.

Indoor speeltuinen van Ballorig

Ballorig heeft maar liefst 24 vestigingen door heel het land, dat betekent dat er altijd wel een speelparadijs van Ballorig bij jou in de buurt moet zijn. Misschien is Ballorig Almere wel in de buurt of wat dacht je van het Ballorig Speelparadijs in Rotterdam of Zutphen? Andere vestigingen liggen onder andere in Meppel, Lelystad, Emmen en Den Helder. De Ballorig speelparadijzen zijn over het algemeen geschikt voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er zijn attracties en speeltoestellen als een ballenbak, luchtkussens, klimtoestellen, glijbanen en nog veel meer.
De toegangsprijs voor kinderen van 0 t/m 13 jaar is € 7. Volwassenen gratis.

Chimpie Champ in Aalsmeer en Oosterhout

Een echte aanrader zijn ook de spectaculaire binnenspeeltuinen van Chimpie Champ in Aalsmeer en Oosterhout die volledig in het teken staan van de jungle. Voor de allerkleinsten zijn er veilige speelmogelijkheden zoals een ballenbak, een mat met soft play dieren en kleine glijbaantjes. De oudere kinderen leven zich uit op de grote glijbanen, het springkussen of op de klimbrug. In de Chimpie Champ in Aalsmeer vind je zelfs een 5 meter hoge berg: de Mount Chimpie. Bij Chimpie Champ in Oosterhout kun je leuk bowlen op de kinderbowlingbaan in junglestijl.
De toegangsprijs voor kinderen van 1 t/m 12 jaar is € 7,50 (incl. een glas limonade) en voor volwassenen € 2,50.

KidZcity Utrecht

KidZcity is een prachtig en ruim opgezet speelparadijs in Utrecht, geschikt voor kinderen tot en met 12 jaar. Dit indoor speelparadijs beschikt naast de bekende speelfaciliteiten als een ballenbak en een klimdoolhof ook over spetterende indoor attracties als een safaritrein, familieglijbaan en botsauto’s. Hier kunnen gezinnen met kinderen tot 12 jaar zich een hele dag uitstekend vermaken. Wie weet wordt er wel een leuke voorstelling opgevoerd in het kindertheater.
De toegangsprijs voor kinderen t/m 3 jaar is gratis. Kinderen vanaf 4 jaar en volwassenen betalen € 10,50.

Lolland Tilburg

Het speelparadijs Lolland in Tilburg is zo uitgebreid en creatief opgezet, dat je nauwelijks nog in de gaten hebt dat je binnen aan het spelen bent. Zo is er bijvoorbeeld een grote speelwoestijn, een zand- en kruipdoolhof en een leuk spartelnet. Voor de muziekliefhebbers is er een slagwerktoren, een keyboardhoek en een ware kinderdisco. Het is een ideale bestemming voor een dagje voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.
De toegangsprijs voor kinderen van 2 t/m 16 is € 4,50. Vanaf 16 jaar betaal je € 2,50. Kinderen onder de 2 jaar gratis.

Speelcircus Bambini

Met een bezoekje aan het Speelcircus Bambini in Vlissingen waan je je een dagje in het circus. Het is een wereld vol plezier voor kinderen van 0 tot en met 16 jaar. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een aparte speelpiste met ballenbak, hobbeldieren, glijbanen en een snoezelspeelhoek. Voor de oudere kinderen zijn er attracties als een freefall glijbaan, rodelbaan, trampolines, een klauterkooi en nog veel meer. Een bijzonder weetje is dat Speelcircus Bambini gehuisvest is in een voormalig zwembad. Het is tevens de grootste indoor speeltuin van Zeeland.
De toegangsprijs voor baby’s van 0 tot 1 jaar is gratis. Peuters van 1 tot 2 jaar betalen € 3,25. Kinderen van 2 t/m 16 jaar betalen € 6,50 en vanaf 17 jaar betaal je € 2,50.
© 2011 - 2024 Faffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Indoor speeltuinen omgeving Eindhoven/HelmondIndoor speeltuinen omgeving Eindhoven/HelmondNederland is een mooi land waar veel te doen is, maar helaas zit het weer niet altijd mee. Voor de kids is er tegenwoord…
WK Indoor Atletiek, live op tv en livestreamWK Indoor Atletiek, live op tv en livestreamDe wereldkampioenschappen indoor atletiek worden doorgaans eens in de twee jaar gehouden. Dit indoor atletiekkampioensch…
All-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in NederlandAll-inclusive-pretparken en -speelparadijzen in NederlandNaar het pretpark of (indoor) speelparadijs met de (klein)kinderen kan, zeker wanneer je ter plekke nog eten en drinken…
Snowboardlessen volgen: thuis of op vakantie?Stel je gaat dit jaar voor het eerst op wintersport. Of je wilt eens een jaartje gaan snowboarden in plaats van skiën. H…

Actief dagje uit in LimburgActief dagje uit in LimburgZin om er eens een dagje tussenuit te gaan en iets actiefs te ondernemen. Limburg met zijn diversiteit aan landschappen,…
Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…
Faffie (113 artikelen)
Gepubliceerd: 15-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.