Animal Kingdom in Orlando, Florida

Animal Kingdom in Orlando, Florida Animal Kingdom is één van de Disneyparken die deel uitmaken van het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida. Het is het grootste Disney themapark ter wereld: maar liefst tweehonderd hectare. Het is ook één van de jongere parken, aangezien het zijn deuren pas opende op 22 april 1998. Naast attracties gaat het in dit park om dieren en dan met name het behoud van diverse diersoorten.

Het park

Hoewel het park meer gericht is op dieren dan de andere Disneyparken is er van het begin af aan duidelijk gezegd: het is geen dierentuin. Animal Kingdom wil gasten kennis laten maken met dieren die nu bestaan, ooit bestaan hebben en nu uitgestorven zijn en met mythologische, legendarische wezens. De laatste groep dieren zou in het originele ontwerp een eigen gedeelte in het park krijgen, maar door bezuinigingen zijn ze meer naar de achtergrond verdwenen. Zo gaat de attractie Expedition Everest over de legendarische Yeti en heet een gedeelte van de parkeerplaats Unicorn (eenhoorn).

De landen

Animal Kingdom bestaat in totaal uit negen verschillende landen, elk met hun eigen thema en attracties.

Oasis

Dit is waar de gast binnenkomt. Er bevindt zich één attractie in dit land (The Oasis Exhibits), een restaurant met een ingang zowel binnen als buiten het park (Rainforest Café) en er zijn twee winkels (Outpost en Garden Gate Gifts). In The Oasis Exhibits zijn dieren te zien, waaronder een reusachtige miereneter.

Discovery Land

De grootste ‘attractie’ van dit land is de gigantische Tree of Life: een boom van meer dan 44 meter hoog en meer dan 15 meter breed. Op deze boom, die doet denken aan Rafiki’s boom uit de tekenfilm The Lion King, zijn 325 verschillende diersoorten te zien.

Attracties
 • It’s Tough to be a Bug: een 3D show gebaseerd op de film A bug’s life
 • Discovery Island Trails: een wandeling rondom de Tree of Life waarbij ook levende dieren te zien zijn

Restaurants
Safari Coffee, Flame Tree Barbecue, Beastly Kiosk, Pizzafari

Winkels
Beastly Bazaar, Island Mercantile, Disney Outfitters, Creature Comforts

Camp Minnie-Mickey

Dit land is vooral gericht op de jongere bezoekers, aangezien hier veel Disneyfiguren te ontmoeten zijn. Voor de belangrijkste Disneyfiguren (Mickey, Minnie, Donald) zijn junglehutjes gebouwd met een wachtrij ervoor.

Attracties
 • Festival of the Lion King: een show gebaseerd op de personages uit de film The Lion King;
 • Greeting Trails: een wandelroute langs de Disneyfiguren, die speciaal een jungle-outfit aan hebben getrokken.

Restaurants
Campfire Treats, Camp Kiosk.

Africa

Africa is één van de grootste landen van Animal Kingdom, wat te maken heeft met het safarigebied. Het thema is niet te missen door de Afrikaanse namen van de winkels en restaurants en uiteraard de decoraties die te zien zijn.

Attracties
 • Kilimanjaro Safaris: een rit in een safari-auto door een groot gebied waar – als je geluk hebt – volop dieren te zien zijn. Er wordt ook aandacht besteed aan stroperij;
 • Pangani Forest Exploration Trail: een wandelroute langs verschillende dieren, waaronder gorilla’s en nijlpaarden.

Restaurants
Dawa Bar, Tusker House Restaurant met Donald’s Safari Breakfast at Tusker House Restaurant, Kusafiri Coffee Shop & Bakery, Harambe Fruit Market, Tamu Tamu Refreshments.

Winkels
Duka la Filimu, Mombasa Marketplace.

Rafiki’s Planet Watch

Een kleiner land in Animal Kingdom, maar wel het meest leerzame. De gast komt er met een treintje dat vertrekt uit Africa.

Attracties
 • Wildlife Express Train: het treintje dat de gast vanuit Africa naar het land brengt en weer terug;
 • Habitat Habit!: een wandelroute waarbij je tips krijgt om de wereld te delen met dieren;
 • Conservation Station: een attractie met interactieve tentoonstellingen over de leefgebieden van dieren en heel veel informatie over het verzorgen van dieren;
 • Affection Section: een soort kinderboerderij, waar je dieren mag aaien, maar dan met zeldzame diersoorten.

Winkels
Out of the Wild

Asia

Het land Asia beslaat een groot gedeelte van Animal Kingdom. De gast kan onmogelijk de Aziatische sfeer missen: zelfs de prullenbakken zijn aangepast aan het thema van het land! In Asia is ook de één van de twee achtbanen van het park te vinden: Expedition Everest.

Attracties
 • Flights of Wonder: een vogelshow;
 • Maharajah Jungle Trek: een wandelroute waarbij ruïnes van een oud paleis te zien zijn en exotische dierensoorten, waaronder tijgers;
 • Kali River Rapids: wildwater varen;
 • Expedition Everest – Legend of the Forbidden Mountain: één van de achtbanen van het park waarin de gast zogenaamd op zoek gaat naar de Verschrikkelijke Sneeuwman – de Yeti.

Restaurants
Mr. Kamal’s, Yak & Yeti Restaurant, Yak & Yeti Local Food Cafes, Anandapur Ice Cream Truck.

Winkels
Mandala Gifts, Serka Zong.

DinoLand U.S.A.

Net als Camp Minnie-Mickey is dit land meer gericht op de jongere gasten van Animal Kingdom. Centraal staan de dieren die ooit bestaan hebben, maar nu uitgestorven zijn: de dinosauriërs.

Attracties
 • The Boneyard: een doolhof met nagemaakte fossielen;
 • Fossil Fun Games: kermisspelletjes;
 • Finding Nemo – the musical: een show gebaseerd op de film Finding Nemo;
 • Primeval Whirl: de tweede achtbaan van het park;
 • TriceraTop Spin: een attractie met vliegende dino’s, speciaal voor de kleintjes;
 • DINOSAUR: de gast gaat zogenaamd met een tijdmachine terug naar de tijd van de dinosauriërs en komt oog in oog met hen te staan. Het introductiefilmpje wordt gedaan door acteur Wallace Langham, bekend als Hodges uit de televisieserie Crime Scene Investigation.

Restaurants
Restaurantosaurus, Trilo-Bites, Dino Bites, Dino Diner.

Winkels
The Dino Institute Shop, Chester & Hester’s Dinosaur Treasures.

Tips en aanraders

Op de plattegrond van het park staat aangegeven waar de gast dieren kan zien. Ook is er terug te vinden bij welke attracties een FastPass gehaald kan worden (een kaartje met een bepaalde tijd waarop de gast terug kan komen bij de attractie om zo minder lang te hoeven wachten). Bij de restaurants staat met één, twee of drie dollartekens aangegeven in welke prijscategorie het valt en welke maaltijden er te verkrijgen zijn.

Naast de attracties en ontmoetingen met Disneyfiguren zal iedere medewerker van het park de gast ook zeker aan te raden om Mickey’s Jammin’ Jungle Parade te bekijken: een parade die elke dag van Africa naar Discovery Island gaat en weer terug. In de parade zijn alle Disneyfiguren uit te park te zien en worden ze begeleid door swingende muziek. Het is aan te raden om op tijd een plekje te zoeken om de parade te bekijken voor het beste zicht.

Het park is te bereiken met de auto (een grote parkeerplaats is onderdeel van het park) en met de Disney Resort bussen.
© 2015 - 2023 Miriammylene, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Attractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USAAttractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USADe staat Florida was tot aan ver over de tweede helft van de vorige eeuw vooral een rustige plek waar rijkelui vakantie…
Bezienswaardigheden in Orlando FloridaBezienswaardigheden in Orlando FloridaAls je Orlando hoort denk je onmiddellijk aan Disney World en Universal Studio's, maar er is hier zoveel meer om te bezo…
Populaire pretparken in FloridaPopulaire pretparken in FloridaFlorida zou met recht een titel als “pretpark van de wereld” verdienen. De Amerikaanse staat is bekend om zijn grote pre…
Voorbeeldreis Florida USADe Verenigde Staten van Amerika zijn een steeds populairdere vakantiebestemming. Het immens grote land heeft vele mooie…

Epcot in Orlando, FloridaEpcot in Orlando, FloridaHet tweede Disneypark dat geopend werd in het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida is Epcot: een themapark besta…
Winkelen in Woodbury CommonWanneer je naar New York gaat om te winkelen, ga je waarschijnlijk winkelen in het centrum van New York. Maar veel mense…
Bronnen en referenties
 • Eigen bezoek aan Animal Kingdom
 • De parkplattegrond van Animal Kingdom
Miriammylene (63 artikelen)
Laatste update: 10-04-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.