Bezienswaardigheden in Orlando Florida

Bezienswaardigheden in Orlando Florida Als je Orlando hoort denk je onmiddellijk aan Disney World en Universal Studio's, maar er is hier zoveel meer om te bezoeken en vaak goedkoper dan de grote parken. Dit is een alfabetische lijst van de populairste attracties in Orlando. Er zijn er natuurlijk veel meer maar deze zijn allemaal zeer makkelijk te bereiken.

Arabian Nights

Arabian Nights is een dinner show waar meer dan 60 van de mooiste Arabische paarden centraal staan. De show is vol met speciale effecten en ongelooflijke stunts. Er wordt een 3 gangen menu geserveerd en zoveel drank als je wenst is in de prijs inbegrepen.

Cirque du Soleil

Cirque du Soleil is gelegen in Downtown Disney en is een zeer dramatische en spectaculaire show. Het is een mengeling van acrobatische stunts, speciale effecten en wordt uitgevoerd door 70 artiesten uit de ganse wereld. Zeer artistieke show genaamd La Nouba.

Disney MGM Studios

Een van de Disney parken gebaseerd op hun TV shows en het maken van de film. De attracties bestaan uit Twilight zone, the tower of terror, Live on stage, Playhouse Disney, Who wants to be a mIllionaire en veel meer. Hier kan je zien hoe scenes worden gefilmd en de speciale effecten.

Disney's Magic Kingdom

Disney's meest beroemde en tevens grootste Disney park vol met attracties, restaurants en winkels allemaal gebaseerd op Disney thema's. Dit is het eerste Disney Park dat in Disney World Orlando gebouwd is en heeft het grootste Disney kasteel dat ooit in een park gebouwd is. Elke dag is er een parade waarin al de disney figuren deelnemen en meeste avonden is er een groot vuurwerk. Dit is het meest geschikte park voor kleine kinderen.

Disney's Epcot Theme Park

Epcot beschikt over Future World en World Showcase. Future World heeft attracties zoals Spaceship Earth, waarbij u een reis van het begin van de tijdperk tot het heden kunt ervaren. Ondek alles van de Future World waar innovaties en uitvindingen u vermaken. World Showcase biedt de culturen van 11 landen. De architectuur en landschappen veranderen wanneer u van land tot land verder gaat. Dit park bevat verschillende buitenlandse shows genaamd The World Showcase, en internationale restaurants die streek specialiteiten serveren. Dit disney park heeft verschillende indoor activiteiten en dus ook geschikt voor dagen dat het weer minder is.

Holy Land Experience

The Holy Land experience is een park dat de stad Jeruzalem uitbeeldt en de religieuze functie van deze stad van 1450 voor Christus tot 66 na Christus met als thema, inderdaad, het Heilige Land. Hier zie je acteurs die passages uit de bijbel brengen en high tech voorstellingen maar geen rides. Ruim park vlak in het hart van Orlando.

Pleasure Island

Dit is downtown Disney's area met dancings en nightclubs het brengt je 10 verschillende uitgaans gelegenheden. Ruime keuze voor ieders will wat van techno tot disco. Let wel voor toegang in de meeste dancings moet je 21 jaar zijn in de Verenigde Staten. Overdag is de toegang hier gratis maar zijn juist de winkels open, s'avonds is het 1 vaste prijs te betalen

Ripley's believe it or not Museum

Dit museum ziet er aan de buitenzijde uit alsof het in een van de "sinkholes" waar Florida voor bekend is terecht gekomen is. Dat is juist het begin, eenmaal binnen zie je een exclusieve collectie van one of a kind ongelooflijke dingen. Hier zijn echt de meest vreemde zaken uit de hele wereld besproken. Er zijn meer dan 10 Ripley museums wereldwijd.

Seaworld Adventure Park

Prachtig park met de combinatie van rollercoasters en shows met zeehonden, dolfijnen, pinguin's,... Seaworld is ook de plaats waar je de shows van Shamu de killer whale kan bijwonen, de show is genaamd B'elieve" en hier krijg je de gelegenheid om dolfijnen te strelen en te voeden. Park is zeer geschikt voor alle leeftijden met een mooie combinatie tussen attracties en dieren.

Universal STudio's

Universal Studio's neemt zijn bezoekers mee achter de schermen van de wereld van film en televisie. Bekende attracties zijn: Back to the future, Schrek in 4D, Jaws, Twister,Man in Black,...

Universal's Island of adventure

Hier kan de bezoeker de avonturen zelf "beleven" met high tech rides en spannende attracties zoals Jurassic Park, The Incredible Hulk, Amazing Adventures of Spiderman,...Het bestaat uit 6 thema-eilanden. Echt een park voor liefhebbers van rides en roller coasters.

Wet 'n Wild

Orlando's grootste waterpark met een groot aanbod van verschillende water slides, een zwembad met hoge golven, mini golf een miniatuur waterpark voor de allerkleinsten en de bekende water rides zoals The Storm, The Bomb Bay, Blue Niagra, Knee Ski and the Wild one.
© 2009 - 2024 Joie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Attractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USAAttractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USADe staat Florida was tot aan ver over de tweede helft van de vorige eeuw vooral een rustige plek waar rijkelui vakantie…
Voorbeeldreis Florida USADe Verenigde Staten van Amerika zijn een steeds populairdere vakantiebestemming. Het immens grote land heeft vele mooie…
Populaire pretparken in FloridaPopulaire pretparken in FloridaFlorida zou met recht een titel als “pretpark van de wereld” verdienen. De Amerikaanse staat is bekend om zijn grote pre…
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Boa Vista, het zand en duinen eiland van KaapverdiëSamen met enkele andere Kaapverdische eilanden is Boa Vista zeer in trek bij vakantiegangers de laatste jaren. De mix va…
Joie (11 artikelen)
Gepubliceerd: 23-06-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.