Black Mamba (Phantasialand)

Phantasialand heeft in 2006 een mega investering gedaan van 11 miljoen euro aan hardware + 11 miljoen euro aan thematisering! Van dit geld bouwden ze een super omgekeerde achtbaan genaamd 'Black Mamba' met een snelheid van 80 km/h vlieg je door een perfect gethematiseerd landschap van Afrika. Bij deze achtbaan moet je niet snel lang wachten, want het heeft een super hoge capaciteit.

Black Mamba

Black Mamba is een omgedraaide achtbaan van het merk Bolliger & Mabillard. Dit merk staat bekend om zijn soepele, maar vooral heftige achtbanen. Daar zit zeker een flink prijskaartje aan, want als je een goede achtbaan wil is dit heel duur. Phantasialand investeerde 22 miljoen aan deze achtbaan en dat is heel veel voor een achtbaan.

Specificaties

 • Lengte: 768 meter
 • Hoogte: 26 meter
 • Daling: 27 meter
 • Inversies: 4 maal
 • Snelheid: maximaal 80 km/h
 • G-kracht: maximaal 4,5 G
 • Capaciteit: 1500 bezoekers per uur
 • Merk: Bolliger & Mabillard
 • Type: Inverted (omgedraaide) stalen achtbaan
 • Pretpark: Phantasialand (Duitsland)
 • Afmeting achtbaan: 90 x 70 m²

Elementen

 • 20 meter hoge looping
 • Zero-G Roll
 • Jr. Immelmann
 • 2 kurkentrekkers

Een zero-G roll is een element waarin je geen G-kracht ondervindt. Je draait om je eigen as met een hoge snelheid. Een Jr. Immelmann is een verkleinde versie van een normale Immelmann. Een Immelmann is een halve looping gevolgd door een halve barrelrol waarin de baan weer rechtop wordt gedraaid en zijn weg vervolgd in dezelfde richting als hij de halve looping in ging.

Hoogte

Het verschil tussen de hoogte van de baan en de daling is dat de baan 1 meter onder de grond is gebouwd. 2/3 van de baan is onder de grond en de omgeving is gevuld met zand om het geluid te dempen.

Treinen

Black Mamba heeft 2 treinen van 8 karretjes per trein. De bezoekers zitten met 4 naast elkaar, dus één trein is goed voor 4 x 8 = 32 personen.

Extra

Black Mamba is een custom coaster van Bolliger & Mabillard. Dit wil zeggen dat Phantasialand de baan zelf ontworpen heeft en heeft kunnen thematiseren naar hun eigen smaak. Niet custom achtbanen zijn al bestaande designs van Bolliger & Mabillard.
Black Mamba is geopend vanaf 24 mei 2006 en heeft geen naamsveranderingen ondervonden en geen ander thema. Black Mamba bevind zich in het ´deep in Africa´ gedeelte van Phantasialand.
© 2012 - 2024 Richard-vdk, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Phantasialand, Duits pretparkPhantasialand, Duits pretparkPhantasialand ligt niet heel ver van Nederland af en is erg leuk om een keer te bezoeken. Het pretpark is ook geschikt v…
Taron: Achtbaan met 4 wereldrecords in PhantasialandTaron: Achtbaan met 4 wereldrecords in PhantasialandTaron is een achtbaan die sinds 30 juni 2016 geopend is in het nieuwe themagedeelte ‘Klugheim’ in het pretpark Phantasia…
10 originele attracties in Phantasialand10 originele attracties in PhantasialandPhantasialand in Brühl bij Keulen is een van de populairste pretparken van Europa. Dat succes komt niet uit de lucht val…
Pretparken in Nordrhein Westfalen DuitslandPretparken en attractieparken zijn in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Veel van die parken zijn v…

Europa's beste pretpark: Europa-ParkEuropa's beste pretpark: Europa-ParkEuropa-park is niet alleen het grootste pretpark van Duitsland, het is ook het grootste pretpark ter wereld. Het is het…
Een oude stad in Denemarken: Openluchtmuseum 'Den Gamle By''Den Gamle By' betekent letterlijk vertaald vanuit het Deens 'De oude stad'. De bedenker van deze naam slaat hiermee ook…
Bronnen en referenties
 • http://www.rcdb.com/m/3117.htm?
 • www.Phantasialand.de
Richard-vdk (11 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.