Phantasialand, Duits pretpark

Phantasialand, Duits pretpark Phantasialand ligt niet heel ver van Nederland af en is erg leuk om een keer te bezoeken. Het pretpark is ook geschikt voor kinderen en dit maakt het pretpark tot een echt familiepark. Dus als je een keer ergens anders heen wilt dan de Efteling, ga dan eens naar Phantasialand.

Geschiedenis

Het pretpark Phantasialand vind je in Duitsland, in Brühl. Dit plaatsje ligt vlakbij Keulen. Het pretpark staat in de top 10 van de populairste pretparken van Europa. Het pretpark bestaat sinds 1967 en is gebouwd in een oud mijnbouwgebied. Het park bestond toen alleen nog uit een sprookjesbos, een trein die rond reed en een oldtimerparcours. De grootste attractie was het sprookjesbos. In de jaren die volgden is het park flink uitgebreid met allerlei nieuwe attracties. Tot 1975 waren die attracties gebaseerd op de sprookjes. De laatste jaren is het pretpark aardig uitgebreid door de bouw van vele nieuwe attracties.

Net zoals bij veel parken het geval is, bestaat ook Phantasialand uit verschillende themagebieden. Zo heb je Berlin, China Town, Deep in Africa, Fantasy, Mexico en Mystery.

In 1975 werd de eerste achtbaan gebouwd, de Gebirgsbahn. Sinds de bouw van deze achtbaan begon het park steeds meer op een echt attractiepark te lijken. Jaren later, in 1988, werd de eerste overdekte achtbaan van Europa gebouwd. Het was toen die tijd ook de grootste overdekte achtbaan ter wereld. Phantasialand kwam erachter dat het in het Duitse klimaat noodzakelijk is om overdekte attracties te hebben. Er volgden al snel meer darkrides en overdekte attracties.


In 2006 werd het grootste project van Phantasialand geopend. De Black Mamba, een omgekeerde achtbaan. Met de opening van deze achtbaan werd ook gelijk de aantrekkingskracht van het park vergroot. Heel veel mensen waren en zijn nog steeds benieuwd naar deze achtbaan welke in een geheel Afrikaanse sfeer is gebouwd.

Grote brand in 2001

Heel veel mensen kunnen zich deze ramp vast nog wel herinneren. Door een mogelijke kortsluiting kwam de Gebirgsbahn in brand te staan. Deze achtbaan was van hout gebouwd en het vuur verspreidde zich dan ook razend snel. Bij de brand vielen 70 gewonden, die voornamelijk een rookvergiftiging hadden opgelopen. Daarnaast beschadigde ook de attracties rondom de Gebirgsbahn. De schade bedroeg 30 miljoen Deutsche Mark. Het hele pretpark werd ontruimd en bleef na de brand nog een aantal dagen gesloten.


Overnachten

Het pretpark biedt ook de mogelijkheid om te overnachten in een van de hotels van het park. Op internet vind je ook diverse aanbieders die regelmatig leuke arrangementen aanbieden.

Hotel Ling Bao

Dit hotel is geheel gebouwd in Aziatische sfeer, compleet met een binnen- en buitenzwembad. De hotelkamers zijn ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien in dit 4-sterren complex. Het hotel beschikt ook over een sauna en je kan er verschillende welness behandelingen onder gaan. Ook kan je lekker ontspannen in de uitgebreide tuin.

Hotel Matamba

Dit 3-sterren hotel is gebouwd in een Afrikaans thema en is uitermate geschikt om te verblijven tijdens een bezoek aan Phantasialand. Het hotel is geschikt voor het hele gezin en is gezellig ingericht met allerlei Afrikaanse details, zoals donker hout en veel tropische planten.

Overige

Voor alle overige informatie kun je de website van Phantasialand raadplegen, hier vind je de actuele openingstijden van het park. Daarnaast heeft het park ook verschillende shows die een aantal keren per dag getoond worden, ook erg leuk om mee te maken.

Uitbreiding

Al ruim 10 jaar zijn er plannen om Phantasialand uit te breiden met dertig hectare. Hier moeten echter veel bomen voor verdwijnen, wat tot grote wrijvingen lijdt met natuurliefhebbers. Halverwege 2012 is er een akkoord gekomen voor een uitbreiding van 19 hectare. Later dit jaar zal bekend worden hoe de uitbreiding er ongeveer uit gaat zien en hoe lang de bouw gepland staat.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pretparken in Nordrhein Westfalen DuitslandPretparken en attractieparken zijn in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Veel van die parken zijn v…
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Pretparken in Los AngelesPretparken in Los AngelesOrlando is de hoofdstad van Amerika als het gaat om de hoeveelheid pretparken. Los Angeles mag echter zeker niet vergete…
Linnanmäki: een pretpark in HelsinkiLinnanmäki: een pretpark in HelsinkiOp ongeveer 13 minuten rijden ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki ligt het pretpark Linnanmäki.…

Heide-Park, een Duits pretparkHeb jij de Nederlandse pretparken wel gezien? Dan moet je eens afreizen naar Duitsland, daar vind je naast Europa-Park o…
Binnenspeeltuinen NederlandOveral in Nederland zijn wel speeltuinen te vinden om je kleinste in te laten ravotten. Nu is het wetenschappelijk bewez…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.phantasialand.de
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 10-10-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.