Heide-Park, een Duits pretpark

Heb jij de Nederlandse pretparken wel gezien? Dan moet je eens afreizen naar Duitsland, daar vind je naast Europa-Park ook het Heide-Park. Het Heide-Park is het twee na grootste pretpark van Duitsland en is zeker een bezoek waard. Het pretpark is geschikt voor het hele gezin. Lees snel verder voor meer informatie over het park. Het Heide-Park is een pretpark gelegen in het Duitse Nedersaksen, in het plaatsje Soltau. Het is na Europa-Park het grootste pretpark van Duitsland. Heide-Park is geopend sinds augustus 1978. Er staan ruim 40 attracties in het pretpark waarvan zeven grote achtbanen. Je hebt de mogelijkheid om te overnachten bij het park en er zijn een aantal keren per dag leuke shows welke je gratis kunt bezoeken.

Voor het hele gezin

Het Heide-Park is geschikt voor het hele gezin. Je vindt er voldoende attracties voor kinderen, maar ook voor volwassenen is genoeg te doen. Vooral de shows zijn erg leuk voor kinderen, maar je vindt er ook een kinderachtbaan, een monorail, een trein die rond het park rijdt, een boot, een breakdance, een draaimolen, een schommelschip, diverse waterattracties en allerlei andere leuke attracties. Natuurlijk kun je ook lekker ontspannen in het park met een hapje en een drankje.

Top attracties

Natuurlijk heeft dit park ook een aantal top attracties die je zeker niet mag missen. De topattracties van het Heide-Park zijn voornamelijk achtbanen, omdat ze verder niet echt hele spectaculaire of bijzondere attracties hebben attracties hebben, in tegenstelling tot andere pretparken.

Colossos

Deze houten achtbaan is toch wel een van pareltjes van het Heide-Park. Het is een prachtige attractie die aan een meer is gelegen, vanaf de waterkant kun je een mooie foto maken van de Colossos met op de voorgrond het (nagemaakte) vrijheidsbeeld. De Colossos is de snelste en hoogste houten achtbaan ter wereld tot nog toe. De hoogte is 60 meter en de topsnelheid is 120 kilometer per uur.

Big Loop

De Big Loop is een stalen achtbaan welke vier inversies maakt. Als je deze achtbaan ziet doet hij je denken aan de Python in de Efteling. Deze achtbaan is een Nederlandse productie, gemaakt door Vekoma, geopend in 1983.

Desert Race

Deze gelanceerde achtbaan lanceert je naar een snelheid van 100 kilometer per uur in 2,4 seconden en is geopend in het jaar 2007. Deze baan is zeker het ritje waard.

Grottenblitz

Deze achtbaan is niet heel spectaculair, maar heeft wel een erg leuk weetje. Deze achtbaan is gebouwd door MACK, die ook heel veel achtbanen heeft gebouwd voor het Europa-Park. Deze achtbaan is dezelfde als de Alpenexpress in het Europa-Park. Een jaar na de aankoop van Europa-Park kocht Heide-Park ook deze baan. Beide achtbanen hadden dezelfde naam, maar Europa-Park heeft die toen veranderd naar de naam Alpenexpress.

Limit

De Limit is een omgekeerde achtbaan en ook deze achtbaan zal er voor veel mensen bekend uitzien. De Limit is namelijk een standaard type achtbaan, genaamd Suspended Looping Coaster. Dit achtbaantype is erg populair en daarom ook veel verkocht. En dat hij bekend voorkomt kan kloppen, want je vind de achtbaan ook in Walibi België onder de naam Vampire, in Walibi Nederland als de El Condor en in Movie Park Germany als de MP-Express. Niet een hele bijzondere baan dus als je al eens in de andere banen hebt gezeten, maar deze achtbaan is zeker een toevoeging aan het Heide-Park.

Krake

Deze achtbaan is naast de Colossos ook een echte parel. De Krake is een duikachtbaan welke is geopend in april 2011. De Krake gaat een deel door het water als een soort splash. De Krake heeft 12 miljoen euro gekost, maar is wel de eerste duikachtbaan van Europa. Een duikachtbaan is een achtbaan waarbij de eerste afdaling vaak verticaal is, dus 90 graden de diepte in. Dit type is ontwikkeld door Bolliger & Mabillard. Om de spanning op te bouwen wordt er vlak voor de afdaling nog enkele seconden afgeremd alvorens neer te storten, dit wordt gedaan om de spanning te verhogen.

Overnachten

Bij een bezoek aan het Heide-Park heb je ook de mogelijkheid om er te overnachten. Je hebt dan twee opties; een hotel en een camping.

Hotel Port Royal

Dit hotel is ingericht in piratenstijl. Erg leuk en sfeervol. Het hotel beschikt over ruime kamers, een vergaderzaal, restaurant, een bar en er is ook regelmatig animatie voor de kinderen.

Camping, Holiday Camp

Als je goedkoop wilt overnachten dan is deze camping zeker een aanrader. Overnachten kun je al vanaf 20,- per persoon. Op deze camping verblijf je in hutten, kleine houten huisjes. Erg gezellig en knus. De Comfort-hutten beschikken over eigen sanitair. De camping beschikt over een restaurant en er is ook regelmatig animatie. De camping is in strand-stijl in gericht met veel zand, rotsen en mooie planten. De hutten zijn geschilderd in vrolijke kleuren.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Moviepark DuitslandWanneer je alle attractieparken in Nederland al bezocht hebt en op zoek bent naar wat nieuws, kan Moviepark in Duitsland…
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Pretparken in Nordrhein Westfalen DuitslandPretparken en attractieparken zijn in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Veel van die parken zijn v…
Linnanmäki: een pretpark in HelsinkiLinnanmäki: een pretpark in HelsinkiOp ongeveer 13 minuten rijden ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki ligt het pretpark Linnanmäki.…

De meest rustgevende plekken ter wereldDe meest rustgevende plekken ter wereldEr zijn verschillende redenen om op reis te gaan. Zo kun je op zakenreis moeten, maar je kunt ook voor je plezier gaan r…
Phantasialand, Duits pretparkPhantasialand, Duits pretparkPhantasialand ligt niet heel ver van Nederland af en is erg leuk om een keer te bezoeken. Het pretpark is ook geschikt v…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl
  • www.heide-park.de
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.