Europa's beste pretpark: Europa-Park

Europa's beste pretpark: Europa-Park Europa-park is niet alleen het grootste pretpark van Duitsland, het is ook het grootste pretpark ter wereld. Het is het twee na best bezochte attractiepark in Europa. Europa-Park heeft 15 verschillende themagebieden. De naam Europa-Park zegt alles over het park, want in de themagebieden zijn 13 Europese landen verwerkt. Ieder gebied vertegenwoordigt zijn eigen land. Het park wordt jaarlijks door ruim 5 miljoen mensen bezocht. Het Europa-Park ligt zo'n 600 kilometer van Nederland af. Dat is best een stuk rijden, je moet wel rekenen op een autoreis van 6 uur. Gelukkig kan je goed overnachten in het de buurt van Europa-Park en zelfs het park heeft eigen hotels, een camping, een gasthuis en een tipidorp. Daarover later meer. Het attractiepark telt ruim 100 attracties.

Geschiedenis

Het Europa-Park is ontstaan in 1975 in het plaatsje Rust in het Zwarte Woud. Sinds 1982 zijn de themagebieden gebouwd, waarvan Italie het eerste themagebied was. Elk jaar komen er nieuwe attracties bij en er wordt constant gezocht naar verbeteringen. Dit alles maakt het park tot een ongelofelijk succes voor jong en oud.

Grootste park

Het Europa-Park heeft een vele malen groter stuk grond dan Disneyland Parijs, dit zorgt ervoor dat Europa-Park tot de grootste parken ter wereld behoort. De oppervlakte van Disneyland Parijs bedraagt 566.000 vierkante meter en die van Europa-Park 850.000 vierkante meter.

Achtbanen

Achtbaanliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Europa-Park. Je vind hier maar liefst 11 achtbanen.

Wodan Timbur Coaster

In 2012 is deze spectaculaire houten achtbaan geopend. Deze achtbaan is 40 meter hoog en heeft een baanlengte van 1.050 meter. De topsnelheid is 100 kilometer per uur. 50 timmerlieden zijn ruim 9 maanden bezig geweest om deze achtbaan in elkaar te zetten en er zijn ruim 20.000 balken gebruikt en 1,6 miljoen spijkers.

Silver Star

Deze achtbaan behoort tot de een na hoogste achtbanen van Europa. Deze achtbaan werd gesponsord door Mercedes en dat vind je niet alleen terug in de achtbaan, maar ook in de wachtrij. De achtbaan is 73 meter hoog en 1.620 meter lang. Deze achtbaan heet ook wel een hypercoaster, omdat hij hoger is dan 200 feet. De topsnelheid van deze achtbaan is 127 kilometer per uur.

Blue Fire

In deze achtbaan wordt je na een paar seconden gelanceerd naar een hogere snelheid. Ook gaat de achtbaan een stuk door het donker, dit heet darkride. In de stoeltjes van de achtbaan heb je redelijk wat vrijheid, waardoor je het gevoel hebt dat je alle kanten op vliegt. In de stoeltjes zit ook een hartslagmeter. De achtbaan is 1.056 meter lang met een topsnelheid van 100 kilometer per uur. Daarnaast maak de Blue Fire ook 4 inversies.

Euro-Mir

De Euro-Mir is een draaiende achtbaan en je gaat hier niet via een optakeling naar boven, maar in een soort lift. Het thema van de achtbaan is ruimtevaart en deze baan vind je in het Rusland-gedeelte van het park. De baanlengte is 984 meter en de topsnelheid 80 kilometer per uur.

Alpenexpress Enzian

Deze achtbaan is gebouwd in 1984 en was de eerste achtbaan van Europa-Park. De achtbaan is een trein die door berglandschap gaat, ook kom je door een kristalgrot. De baan heeft scherpe bochten en verschillende versnellingen. De topsnelheid is 45 kilometer per uur en de baanlengte is 250 meter.

Atlantica SuperSplash

Dit is een waterachtbaan en deze is gebouwd in 2005. De baan is 30 meter hoog en heeft een topsnelheid van 80 kilometer per uur. Veel mensen vinden dit geen achtbaan, maar een wildwaterbaan.

Eurosat

De Eurosat is een indoorachtbaan gebouwd in een 45 meter hoge bol. De Eurosat heeft een spiraallift om tot het hoogste punt te komen. De topsnelheid is 60 kilometer per uur.

Matterhorn Blitz

Dit is een wildemuis-achtbaan gebouwd in 1999. De baan heeft allerlei scherpe bochten. De topsnelheid is 55 kilometer per uur.

Pegasus

De Pegasus is een stalen achtbaan gebouwd in 2006. De baanlengte is 430 meter en de topsnelheid 56 kilometer per uur.

Schweizer Bobbahn

Dit is een bobslee achtbaan welke is gebouwd in 1985. Het is de tweede achtbaan die in Europa-Park werd gebouwd.

Poseidon

Zoals de naam al doet vermoeden is deze achtbaan in het Griekse gedeelte te vinden en bestaat sinds het jaar 2000. Het is een waterachtbaan. Het eerste gedeelte is een gewone achtbaan, maar aan het einde gaat de baan over in een waterachtbaan die eindigt in het grote meer.

Overnachten Europa-Park

In Europa-Park kun je overnachten in een van de vier themahotels of in het gasthuis Circus Rolando, als je meer van kamperen houdt kun je overnachten op Camp Resort. Op deze camping kan je overnachten in tipi's, huifkarren, blokhutten, een caravan of een camper. De overnachtingsmogelijkheden zijn ook los te boeken van het park. Je kunt ze dus ook prima gebruiken voor als je niet naar het Europa-Park gaat.

Hotel Bell Rock

Sinds het seizoen 2012 is het nieuwe hotel Hotel Bell Rock geopend. Dit is een superior vier-sterren hotel en beschikt over 225 kamers, 35 themasuites, een zwembad, fitness, spa en diverse restaurants. Het gehele hotel is in Engelse stijl ingericht.

Hotel Colosseo

Dit hotel heeft het thema Italië en is gebouwd in Romeinse stijl. Ook dit hotel is een superior vier-sterren hotel en beschikt over zowel gewone kamers als suites. Het hotel heeft naast een cafe en verschillende restaurants ook een zwembad en en sauna.

Hotel Santa Isabel

Dit is een vier-sterren superior hotel in Portugese stijl. Het hotel straalt een Portugees klooster uit. Het hotel heeft een binnen- en een buitenzwembad, een conferentiezaal, een foyer, prachtige hotelkamers en uitgebreide spa-mogelijkheden.

Hotel Castillo Alcazar

Dit hotel lijkt op een kasteel uit de Middeleeuwen. Dit alles vindt je terug in het hele hotel, tot in de detail. Het hotel beschikt over een zwembad, suites, bar, restaurant en een sauna.

Hotel El Andaluz

Dit hotel is gebouwd in Spaanse stijl. Het hotel heeft vier sterren en beschikt over een prachtige patio en een groot zwembad.

Gasthuis Circus Rolando

Dit is ook een hotel, maar een goedkoper alternatief. Het hotel straalt een circus uit, zoals de naam al zegt.

Halloween

In oktober is er in Europa Park ook vaak een Halloween evenement. Het hele park wordt omgetoverd in Halloweensfeer en je vind er maar liefst 160.000 pompoenen en een hele grote pompoen. Er zijn ook meer dan 100.000 herfstplanten, 3.000 balen stro, 6.000 mais planten en natuurlijk heel veel Halloween-versieringen. Zodra het donker wordt komen de enge wezens tevoorschijn.
Het Halloweenevenement in Europa Park wordt elk jaar groter en spectaculairder. Je kan goed merken dat Halloween een steeds populairder feest wordt. Op 31 oktober is er een groot Halloweenfeest in Europa-Park; SWR3 Halloween Party.


Winterwonderland

Sinds het jaar 2000 heeft Europa-Park ook een winteropening, genaamd Winterwonderland. Het park is meestal geopend in december en januari en compleet in winterse sfeer. Naast de normale attracties vind je er ook een kerstmarkt, ijspiste, sneeuwhelling en een reuzenrad van 55 meter hoog. Ook zijn er diverse wintershows, zoals een ijsshow en een wintercircus. In het Spaanse gedeelte vind je ook een ijsbar voor een lekker opwarmertje. Het park heeft in de winter miljoenen lichtjes, zo'n 2.500 dennenbomen en verschillende kampvuren. Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Ze kunnen een rondje rijden op een sneeuwscooter, skiles nemen of van een sneeuwhelling afglijden.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelste achtbanen en Walibi: NederlandIn de wereld een heleboel pretparken, met een enorm aantal achtbanen. Ons kleine landje beschikt ook over een aantal pre…
Heide-Park, een Duits pretparkHeb jij de Nederlandse pretparken wel gezien? Dan moet je eens afreizen naar Duitsland, daar vind je naast Europa-Park o…
Moviepark DuitslandWanneer je alle attractieparken in Nederland al bezocht hebt en op zoek bent naar wat nieuws, kan Moviepark in Duitsland…
Linnanmäki: een pretpark in HelsinkiLinnanmäki: een pretpark in HelsinkiOp ongeveer 13 minuten rijden ten noorden van het centrum van de Finse hoofdstad Helsinki ligt het pretpark Linnanmäki.…

Binnenspeeltuinen NederlandOveral in Nederland zijn wel speeltuinen te vinden om je kleinste in te laten ravotten. Nu is het wetenschappelijk bewez…
Black Mamba (Phantasialand)Phantasialand heeft in 2006 een mega investering gedaan van 11 miljoen euro aan hardware + 11 miljoen euro aan thematise…
Bronnen en referenties
  • www.europapark.de
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 26-09-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.