Parijs bezoeken: 10 dingen die je zeker moet doen

Parijs bezoeken: 10 dingen die je zeker moet doen Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en de stad die symbool staat voor de liefde. Naast de wereldbekende Eiffeltoren, zijn er tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten die een bezoek aan deze romantische stad zeker waard maken. Parijs wordt ook vaak de lichtstad genoemd, dit komt met name door de prachtige verlichting in de avond en nacht. Het is er dus niet enkel leuk vertoeven overdag, maar ook in de late uurtjes is er genoeg te zien en te beleven.

Parijs in het kort

De hoofdstad van Frankrijk, met ruim 11 miljoen inwoners is gelijk ook de grootste stad van Frankrijk. Parijs wordt beschouwd als één van de vier grote wereldsteden, naast Londen, Tokio en New York. Precies door het midden van de stad loopt de rivier de Seine. Van vroeger uit was Parijs al het centrum van cultuur en daarna een belangrijke plaats voor het christendom. Tot op de dag van vandaag kun je restanten terugvinden van deze tijd. Prachtige historische gebouwen, mooi aangelegde pleinen en tal van winkeltjes waarbij je terug gaat in de tijd. Naast al dit historisch schoon, is Parijs ook nu nog een koploper op alles wat met cultuur en creativiteit te maken heeft. Erkende kunstenaars, jonge mode ontwerpers en eigentijdse gebouwen vind je dan ook bijna op iedere straathoek.

Goed voorbereid naar Parijs

Naast een aantal klassiekers, zijn er ook een aantal minder voor de hand liggende, maar zeker net zulke indrukwekkende bezienswaardigheden en activiteiten te beleven. Bij een stad met zoveel mogelijkheden is het dan ook handig goed voorbereid op reis te gaan. Bedenk voor jezelf wat je zeker wil zien en/of beleven en maak hiervoor een kort overzicht. Van te voren kun je veel dingen al opzoeken via het internet, informatie over entreegelden, openingstijden en overige zijn je dan niet meer onbekend.

Een dinner cruise op de Seine

Romantisch dineren terwijl je vaart over de Seine. Tegelijkertijd ontdek je Parijs van een heel andere kant. Vanaf het water heb je namelijk goed zicht op al die prachtige en historische gebouwen en monumenten die Parijs bewaart. Overigens is het ook heel handig om je voeten wat rust te geven na een dag sightseeing dwars door Parijs.

Breng een bezoek aan Ladurée en proef van de overheerlijke macarons

Met prachtig versierde etalages, vol met verse macarons (en al het andere wat niet te weerstaan is: brownies, cupcakes en chocolade) in de meest schitterende kleuren en de meest verfijnde afwerking, waan je jezelf in het lekkerste paradijs op aarde. Vaak is het even aanschuiven totdat de beurt aan jou is, maar gezien het prachtige decor van de winkel is ook dat geen straf.

Canal St.-Martin: de hipste picknickplek van Europa

Heb je geen zin in een prijzig diner, wil je een keer wat anders maar toch genieten van de sfeer die Parijs te bieden heeft? Koop dan in één van de talrijk aanwezige lunchzaken een pain et vin en versnaper die aan het rustige water van Canal St.-Martin. Het kanaal is vier kilometer lang en er zijn tal van plekjes aanwezig om heerlijk te zitten. Zit je toch graag te picknicken, maar wil je niet zelf je broodjes halen en/of meenemen? Bestel dan een pizza bij Pink Flamingo. Je krijgt een roze ballon mee, zodat ze weten waar je zit.

De ultieme klassieker: beklim de Eiffeltoren

Eén van de meest bekende gebouwen ter wereld staat midden in Parijs: De Eiffeltoren. Ondanks dat het bij het meest toeristische gebouw van de stad vaak erg druk is, is het zeker de moeite waard om te bezoeken. Het is een hele klim, maar wanneer je je bedenkt dat je aan het eind van de klim een fantastisch uitzicht hebt over de stad, zeker de moeite waard. Helaas is de wachttijd vaak erg lang.

Geen zin om te wachten op de Eiffeltorenklim? Diner dan in een rooftoprestaurant

Het uitzicht is minstens even indrukwekkend en het is er vaak een stuk minder toeristisch en dus veel minder druk. Daarnaast kun je kiezen om te eten in een rooftoprestaurant met zicht op de prachtige Eiffeltoren. Ook als het donker al gevallen is, is het uitzicht adembenemend. Je begrijpt dan zeker waarom deze stad als bijnaam 'Lichtstad' gekregen heeft.

Stop! Taxi!... en verken Parijs

Een ultieme mogelijkheid om dwars door allerlei straatjes een goed beeld van de stad te krijgen. Met het voordeel uit te stappen waar je wilt en weer in de volgende taxi stappen als je verder wilt. Een extra troef zijn de tips die je vaak meekrijgt van de chauffeurs, zo zie je naast de meest bekende toeristische attracties ook eens wat anders en krijg je een goed beeld van het echte Parijs. Een nadeel zijn de files, en daardoor ook de wat hogere kosten die een taxi met zich meebrengt.

Huur een Vélib en fiets de stad door

Een stuk voordeliger is het huren van een fiets. Wat daarnaast ook de mogelijkheid geeft al die kleine steegjes en kleine locals gelijk te bezoeken. Want waar een auto/taxi niet kan komen, fiets jij zo tussendoor. Nadeel is wel dat je geen handige chauffeur bij je hebt die je kan tippen over alles wat je gezien moet hebben. Ga dus goed voorbereid (met kaart) op stap en vraag geregeld aan de echte Parijzenaar wat je zeker gezien moet hebben.

Bezoek de Notre-Dame en vergeet ook zeker Point Zero niet te fotograferen

Adembenemend mooi, indrukwekkend en kippenvel bezorgend. Een prachtige kathedraal, waar je helaas vaak wel even voor in de rij moet staan. De kathedraal is gratis, maar wil je naar het bijbehorend museum dan zal je hiervoor wel een entree moeten betalen. Ook in het donker is dit monument prachtig om te zien door een mooie verlichting. Point Zero, de ronde steen voor de Notre Dame is ook zeker de moeite waard eens te bekijken. Vanaf dit punt worden namelijk alle afstanden van andere steden tot Parijs berekend.

Laat een portret van je maken bij Place du Tertre

Place du Tertre is een echte ontmoetingsplaats voor schilders en andere kunstenaars. Vele van hen zijn bereidd om tegen betaling een prachtig portret van je te schilderen. Je hebt keus genoeg, of je nu kiest voor een fotografisch portret of liever een cartoon schilderij van jezelf wilt, alles is mogelijk. Het is een korte klim, tot halverwege de heuvel Montmartre, maar dan heb je ook wat. Een prachtig portret en een heel bijzondere sfeer.

Kom tot rust in één van de vele parken die de stad te bieden heeft

Dit kan bijvoorbeeld in een moderne tuin die aangelegd is op het terrein van oude citroënfabrieken. Het park heeft dan ook de heel toepasselijke naam: Parc André Citroën. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan naar een veel bekender, maar ook een stuk drukker park. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Jardin du Luxembourg, de Jardin des Tuilleries en Jardin des Plantes.
© 2015 - 2024 Lica, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een boottocht over de Seine in ParijsTijdens een georganiseerde stedentrip naar Parijs staat er vrijwel altijd een boottocht over de Seine op het programma.…
Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld.…
Eiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijdenEiffeltoren Parijs: adres, tickets en openingstijdenDe Eiffeltoren in Parijs is één van de drukstbezochte en meest tot de verbeelding sprekende gebouwen ter wereld. De Eiff…

Leuke ontbijtadresjes in RomeLeuke ontbijtadresjes in RomeEen citytrip naar Rome gepland? In de eeuwige stad valt er ontzettend veel te beleven. Rome barst van cultuur en geschie…
Leiden: bereikbaarheid, winkelen, bezienswaardigheden, museaLeiden: bereikbaarheid, winkelen, bezienswaardigheden, museaLeiden is een stad waar veel te beleven en te bezichtigen valt. Het is dan ook een geschikte stad voor een dagje uit of…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: EdiNugraha, Pixabay
  • http://nl.parisinfo.com/
Lica (38 artikelen)
Gepubliceerd: 28-10-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.