Griekenland, vakantieland

Griekenland, in de zomer een heerlijk vakantieland gelegen in het zuid-oosten van Europa. Met honderdduizenden toeristen per jaar één van de meest bezochte vakantielanden in Europa. Er bevinden zich in Griekenland dan ook meer toeristische attracties dan je kunt opnoemen. Oftewel; altijd wat te doen!

Griekenland

Sinds 1974 is Griekenland een Republiek. Het spreekt voor zich dat de moedertaal in Griekenland Grieks is. Toch worden er meerdere talen gesproken zoals; Turks, Bulgaars, Albanees, Romani. Natuurlijk kun je jezelf goed wegwijs maken in het Engels. Veel Grieken die werkende zijn in de toeristische omgevingen kunnen prima Engels spreken. Griekenland grenst aan de Middellandse Zee en heeft hierdoor geweldige stranden waar je je ogen bij uitkijkt. Daarnaast is 20% van het landoppervlak verdeelt over talloze eilandjes. Veel van deze eilanden zijn per boot te bereiken, enkele via vliegtuig.

Bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden

Athene

Het is vaak een aanrader om de hoofdstad van een vakantieland te bezoeken. In Griekenland is dit zeker de moeite waard. In het eeuwenoude Athene speelt zich van alles af. Zo zegt men dat Athene de basis was van de westerse beschaving. Je kunt in Athene bijvoorbeeld het nationaal archeologisch museum bezoeken of je kunt langs het thuisfront van het Griekse parlement gaan. Het Griekse parlement vestigt zich in een spectaculair paleis dat werd gebouwd in 1836 waaraan het drukke Syntagmaplein grenst. Wanneer je trek hebt kun je via één van de vele markten richting Athínas gaan. Hier vind je vele winkels en proeverijen.

Kos

Als je een liefhebber van de zon bent is Kos een mooie plek om lekker te ontspannen terwijl je dagelijks van de zon kunt genieten. Op Kos zijn er vele hotels die met de all-inclusive norm werken. Je krijgt hier dus dagelijks eten wat tevens bij de prijs is inbegrepen. Het is toch leuk om hier geen genoegen mee te nemen en eens buiten het hotel te eten. In Griekenland vind je overal culinaire hoogstandjes en zo eet je eens wat anders dan het toch wat eentonige voedsel uit het hotel. Na een goede maaltijd is het leuke en spannende ervaring om een fietstocht op Kos te maken. Er zijn vele aanbieders van huurfietsen te vinden op het Griekse eiland.

Op Kos is het leuk om éénmalig vroeg op te staan en de zonsopkomst te aanschouwen. Het vroege opstaan betaalt zich uit, want je kunt genieten van de sfeer net na zonsopkomst, zo ervaar je het eiland in al zijn schoonheden. Kos stad staat bekend om zijn uitgaansleven. In het zogenaamde Bar street in het centrum kun je bij vele bars en kroegen terecht. Bar street en de straat van de disco's liggen helaas wel zo'n 1,5 kilometer van elkaar af en is daarom wel een stukje lopen.

Zakynthos

Zakynthos kun je een tamelijk "rustig" eiland noemen. Het eiland doet de bijnaam, schildpaddeneiland, eer aan. Op de stranden is het niet toegestaan te dicht bij het water te zitten. Hier leggen de schildpadden namelijk hun eieren. Daarnaast zie je in de meivakantie veel sporen van schildpadden die hun eieren zijn komen leggen. De sleepsporen van de schilpadden zijn goed te zien. Op Zakynthos kun je heerlijke, rustgevende boottochtjes maken in verschillende soorten boten, maar het kan ook wat sneller. Een aanrader is de speedboot, in het warme weer over het water sjezen is een heerlijk gevoel. Naast boottochtjes biedt het eiland verschillende winkelstraten, bars, clubs aan. Het aantal clubs en bars is wel beperkt. Er is daarentegen een overvloed aan restaurantjes waar je van de heerlijke Griekse keuken kunt genieten.

Kreta

De grootste attractie in Griekenland mag zich Kreta noemen. Het grootste eiland van de Grieken waar je in één vakantie zeker nog niet genoeg van hebt gezien. Op Kreta vind je o.a. het Archeologisch Museum van Heraklion, oude binnensteden, kloosters, de grot van Zeus, een palmenbos en nog veel meer bekijks. Kreta heeft niet enkel oude gebouwen, er zijn namelijk zat nieuwe uitgaansgelegenheden.

Chersonissos

Het beruchte Chersonissos vestigt zich ook op Kreta. Chersonissos staat bekent om zijn bruisende uitgaansleven en de vele activiteiten die er overdag te beleven zijn. Zo stuit je in Chersonisso bijvoorbeeld op een waterpark en kun je te allen tijde in de waterski's springen. Daarnaast kun je van één van de vele stranden genieten en een ritje maken op de welbekende "bananaride". Als je liever wat comfortabeler zit dan zo'n banaan zou je eens een boottochtje kunnen maken. Tijdens dit tochtje zit je meestal op een boot met een glazen onderkant. Zo kun je al het leven onder water eens goed bekijken zonder zelf nat te worden. Wanneer je het zitten zat bent en nog veel energie over hebt is het misschien tijd voor een mountainbike tour. Bedenk bij jezelf wel even of je genoeg conditie hebt om dit te doen. Je kunt zo'n tour namelijk ook prima lopen.

Wat valt er nog meer te beleven in Chersonissos?

  • Jetskiën
  • Parasailing
  • Bungeetrampoline
  • Squashbaan/Tennisbaan
  • Windsurfen
  • Kanoën
  • Paardrijden
  • Kartbaan
  • Bungeejumpen
  • Jeepsafari

Lees verder

© 2014 - 2024 Vandenbrink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Op vakantie met de auto en goedkoop tankenOp vakantie met de auto en goedkoop tankenGoedkoop tanken op vakantie. Wie met de auto door Europa rijdt en op de kosten wil besparen, kan nog flink wat pecunia i…
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
Goedkoop op Wintersport in GriekenlandGoedkoop op Wintersport in GriekenlandWintersport in Griekenland? Kan dat wel? Jazeker, en het is nog goedkoop ook. Veel mensen hebben bij Griekenland een bee…

Zanzibar; informatie over de eilandenZanzibar; informatie over de eilandenDe naam van dit eiland klinkt net zo magisch als van de andere Afrikaanse landen; Timboektoe, Casablanca of Kilimanjaro.…
Zuid-Amerika: de mooiste bestemmingen op een rijAan het nadenken over een vakantie of langere reis naar Zuid-Amerika? Hier vind je de mooiste een meest bijzondere reisb…
Bronnen en referenties
  • Reisbijbel.nl
  • Top10bezienswaardigheden.nl
  • Chersonissos.org
  • Chersonissos.info
  • Heteilandkos.nl
  • Eengriekseiland.nl
  • Wikipedia.nl
Vandenbrink (23 artikelen)
Laatste update: 19-02-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.