Portugal, vakantieland

Portugal is een prachtland om eens naar toe te gaan. Een geweldig mooie vakantiebestemming in de zomertijd. Met veel stranden en veel toeristische attracties is dit niet alleen voor jongeren een leuke bestemming, maar ook ouderen kunnen hier heerlijk genieten van de rust.

Portugal

Met bijna 11 miljoen inwoners op een grondgebied twee maal zo groot als Nederland is Portugal een stuk minder dichtbevolkt dan Nederland. Het land heeft geweldig mooie grote stranden met een helder blauwe zee als uitzicht. Aangezien Portugal volwaardig lid van de Europese Unie is en één van de oprichters van de Eurozone kun je hier gemakkelijk met de euro betalen. De reden dat Portugal een goedkoop vakantieland is, komt omdat het een relatief arm land is. Ook heeft de economische crisis hier veel schade aangericht.

Bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden

Om veel te weten te komen over de bezienswaardigheden in Portugal is het handig om een handvol Portugese woorden op zak te hebben. In Portugal spreken veel volwassenen weliswaar Engels, maar in de meeste gevallen kun je geen volledig conversatie verrichten. Een klein vertaalboekje komt altijd van pas.

Lissabon

Het is altijd een feest om de hoofdstad van je vakantieland te bezoeken. Vaak is dit één van de meest bezochte attracties. De stad Lissabon is een zeer dichtbevolkte stad vergeleken met de rest in Portugal. Er zijn in de hoofdstad verschillende musea te vinden. Ook is er geen gebrek aan kerken, kloosters en prachtige paleizen om te bezichtigen. De wijk Baixa is bekend om zijn Rossio plein en een andere wijk: Bairro Alto om zijn restaurants en uitgaansleven. De wijk Bairro Alto ligt dertig meter hoger en is vanuit het centrum bereikbaar door een speciaal ontworpen lift. De ‘Elevador de Santa Justa’ is ontworpen door Gustave Eiffel.

Albufeira

Albufeira is in Portugal een aandachtstrekker. De Portugese badplaats in de Algarve is vooral bekend om zijn nachtleven. Op "de strip" kun je veel entertainment vinden. Er zitten vele clubs, bars en hotels met zwembaden omheen gekluisterd. Omdat er zoveel te beleven is op zo'n klein stukje grond is het een geweldige plek voor toeristen om uit te gaan en hier zijn medemens te ontmoeten. Uitgaan is niet het enige wat er in Albufeira te vinden is. De, in de gemeente Porto gelegen, stad biedt ook prachtige boottochten aan rond de prachtige stranden van de Algarve. Daarnaast is er valkbij Albufeira nog een oud kasteel te vinden genaamd het Paderne kasteel. Het ligt op zo'n acht kilometer afstand maar het is zeker de moeite waard om de overgebleven stadsmuren te bekijken.

Madeira

Madeira is een vrij prijzig eiland van Portugal. De winkels zijn over het algemeen vrij klein en zijn erg duur. Wel zijn er veel traditionele winkeltjes en kraampjes te vinden. Op Madeira zijn er veel verschillende parken te vinden. D.m.v. een kabelbaan kun je bij deze parken terechtkomen. De meeste liggen hoog en hebben daarom een prachtig uitzicht over het eiland. Madeira staat totaal niet bekend om zijn uitgaansleven, dit komt omdat er geen disco's zijn. Er zijn wel een aantal bars te vinden en als je wilt feesten kan dat altijd in de hotels, waar ook vaak feestjes worden gegeven.

Faro

Veel toeristen komen in Portugal aan op het vliegveld van Faro. In de stad Faro is echter genoeg te beleven. Naast zat bars en clubs zijn er een aantal musea te vinden. Aangezien Faro niet echt een toeristenstad is kun je hier heerlijk genieten van de Portugese sfeer. Daarnaast is Faro is het bezit oneindig veel kleine en grote winkels. Op het strand van Faro, wat zo'n tien kilometer verderop ligt, kun je kijken naar surfers. De golven zijn hier vaak perfect om op te surfen. Voor de surfers ook een echte aanrader!

Praia da luz

Wanneer je zoekt naar avontuur kun je het best terecht in Praia da luz. Hier kun je bijvoorbeeld een klif wandeling doen, waterskiën, tennissen, zeilen, mountainbiken of paragliden. Daarnaast kun je een aantal duikscholen, surfscholen, restaurants of winkels bezoeken in Praia da luz. Zes kilometer verder kun je bij het historische plaatsje Lagos terecht.

Lees verder

© 2014 - 2024 Vandenbrink, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Portugal, een prachtig land!Bem-vindo ao Portugal! Kom meer te weten over dit prachtige land en neem een kijkje in de wereld van Fado-muziek, de Alg…
Bankrekening openen in PortugalBankrekening openen in PortugalVeel Nederlanders wonen in Portugal of hebben er een vakantiewoning. In dat geval kan het verstandig zijn om een bankrek…
Portugal, algemene informatiePortugal, een redelijk geïsoleerd land en tevens het meest westelijk gelegen land van Europa. Het heeft een lange kust,…

Zanzibar; informatie over de eilandenZanzibar; informatie over de eilandenDe naam van dit eiland klinkt net zo magisch als van de andere Afrikaanse landen; Timboektoe, Casablanca of Kilimanjaro.…
Zuid-Amerika: de mooiste bestemmingen op een rijAan het nadenken over een vakantie of langere reis naar Zuid-Amerika? Hier vind je de mooiste een meest bijzondere reisb…
Bronnen en referenties
  • Toptienbezienswaardigheden.nl
  • Alletoptienlijstjes.nl
  • Wikipedia.nl
  • Informatievooropvakantie.nl
Vandenbrink (23 artikelen)
Laatste update: 19-02-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.