Portugal, een prachtig land!

Bem-vindo ao Portugal! Kom meer te weten over dit prachtige land en neem een kijkje in de wereld van Fado-muziek, de Algarve en olijfbomen!
Portugal op de kaart / Bron: WikipediaPortugal op de kaart / Bron: Wikipedia

Geografie

Portugal ligt in Zuid-West Europa samen met buurland Spanje op het Iberisch Schiereiland en heeft een oppervlakte van 92.000 km² en is hiermee bijna 2,5 keer zo groot als Nederland. Aan Portugal behoren ook Madeira en de Azoren toe.

Van Noord naar Zuid zijn zeer verschillende landschappen te vinden, van heuvelachtig gebied tot uitgestrekte bossen en van groene vlaktes tot spectaculair gevormde rotsformaties langs de kust.

In de hoofdstad Lissabon wonen bijna 3 miljoen van de in totaal 10,6 miljoen inwoners. Hoewel de grote steden, zoals Lissabon en Porto druk bevolkt zijn ligt het gemiddeld aantal inwoners slechts op iets meer dan 100 per km².

Het Klimaat

Het grootste deel van Portugal heeft een Mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en de winters zijn mild en regenachtig. In het Noorden van Portugal is het zeer regenachtig en het gebied rond Porto is zelfs 1 van de natste in Europa. Een actueel overzicht van het weer in Portugal vind je hier.

De natuur

Langs de westkust van Portugal vind je eucalyptussen, vijgenbomen, olijfbomen, kurkbomen en pijnbomen. In de Algarve is het klimaat subtropisch, daardoor groeien er veel cactussen en bloeiende planten, zoals oleanders.

De Algarve

Sinds de jaren 60 is de Algarve een favoriet voor vele vakantiegangers. Plaatsjes als Praia de Rocha en Lagos met hun vele terrasjes zijn voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. De hele kust hier is een geheel van uitgestrekte stranden tussen grote rotsen, die door erosie wonderbaarlijke vormen hebben aangenomen.

De keuken

Met een kust van 832 km is het niet vreemd dat de meeste gerechten bereid worden met vis. Cataplana is stoofschotel van diverse zeevruchten dat vooral langs de Algarve-kust gegeten wordt en ook gegrilde sardines ontbreken zelden op de kaart. Wat ook bij haast elk eethuisje te krijgen is is kip piri piri, hierbij wordt de kip enkele uren gemarineerd in zeer scherpe peper, knoflook, citroensap en olie, om daarna gegrilld te worden.

De natuur

Langs de westkust van Portugal vind je eucalyptussen, vijgenbomen, olijfbomen, kurkbomen en pijnbomen. In de Algarve is het klimaat subtropisch, daardoor groeien er veel cactussen en bloeiende planten, zoals oleanders.

De Fado

De Fado is dé muziek van Portugal. Het melacholische er in is karakteriserend voor het Portugese volk. De zangers en zangeressen worden begeleid door een gitaar en zingen over verloren liefde en de dood.

De architectuur

Een paar prachtig voorbeelden van de Portugese architectuur zijn het Rossio Station in Lissabon en de Clérigos kerk in Porto.

© 2008 - 2024 Iris_louise, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Portugal, algemene informatiePortugal, een redelijk geïsoleerd land en tevens het meest westelijk gelegen land van Europa. Het heeft een lange kust,…
Portugal, AlgarveDe Algarve, het westen volgens de Moren, is het meest westelijke uithoek van de destijds door de Moren veroverde gebiede…
Portugal, zon, zee en strandPortugal, zon, zee en strandPortugal is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Een stedentrip naar Lissabon is heel populair, maar het meest geli…
Lissabon, stad met twee lange bruggenVanuit allerlei vakantiebestemmingen aan de Algarve kun je een dagexcursie naar Lissabon boeken. In één zon dag kun je…

Winkelen in SurinameWinkelen in SurinameSuriname heeft als vakantiebestemming veel te bieden: tropisch weer, de heerlijke Surinaamse keuken en mooie natuur in h…
De mooiste stranden aan de Middellandse ZeeEen verlaten baai, daarbij het ruizen van de zee en een luchtmatras voor zn tweeën: Wie droomt daar niet van? Ondanks h…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: Wikipedia
Iris_louise (2 artikelen)
Gepubliceerd: 13-08-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.