Goedkoop op Wintersport in Griekenland

Goedkoop op Wintersport in Griekenland Wintersport in Griekenland? Kan dat wel? Jazeker, en het is nog goedkoop ook. Veel mensen hebben bij Griekenland een beeld van warme temperaturen en mooie eilandje. In de winter is het echter perfect om je wintersportvakantie door te brengen. Het is vergelijken met de traditionele wintersportlanden erg goedkoop, terwijl het vergelijkbare kwaliteit bied.

Skigebieden

Er zijn veel skigebieden in Griekenland. Hieronder een paar van deze gebieden:
  • Diavolotopos
  • Parnassos
  • Falakro

Diavolotopos

Dit is een van de grotere gebieden in Griekenland. Het gebied ligt op een hoogt van 1800m en ligt aan de berg Timfristos. Het wintersportgebied heeft in totaal 11 pistes. Hiervan zijn er 4 blauw, 5 rood en 2 zwart. Om weer omhoog te komen kun je gebruik maken van een van de zeven liften. In dit gebied is het mogelijk om les te krijgen, zowel voor de beginnende als voor de gevorderde skiër. In de omgeving zijn er veel kleine zaakjes waar je skiís of snowboards kunt huren.

Parnassos

Dit is een van de grootste gebieden die Griekenland te bieden heeft. Het bestaat eigenlijk uit twee delen. Dit skigebied wordt vooral bezocht door veel inwoners van de omliggende steden, zoals Athene. Hierdoor kan het er erg druk worden. Dit is ook niet zo raar als je bedenkt dat dit zoín beetje het beste is wat Griekenland o wintersportniveau te bieden heeft. Het ligt op een hoogte van 1750 tot 2400 meter. In totaal heeft het 20 pistes. Hiervan zijn er 13 blauw waardoor het erg geschikt is voor de beginnende skiër. Daarnaast zijn er nog 4 rode pistes en 3 zwarte pistes. In totaal hebben ze 14 liften om je omhoog te brengen. Je kunt er lessen volgen, maar deze zitten snel vol, dus wees er snel bij.

Falakro

Ook Falakro is een groot skigebied en is vernoemt naar de berg Falakro, waar het skigebied tegenaan ligt. Het skigebied ligt op een hoogte van 1750 meter en beschikt over 22 pistes. Hiervan zijn er 6 blauw, 2 zwart en maarliefst 14 rood. Dit gebied is dus meer geschikt voor de wat gevorderde skiër. Er zijn zeven liften om je weer omhoog te brengen en in de kleine zaakjes in de omgeving van het skigebied kun je voor weinig geld erg goede skiís huren.

Goedkoop skien/snowboarden

Zoals al eerder genoemd kun je vooral in de kleine zaakjes in Griekenland redelijk goedkoop skiís en snowboards huren. Dit is waarschijnlijk niet de kostenpost waar je het meest op zult besparen. De skipassen zijn namelijk erg goedkoop. Als je dit vergelijk met de kwaliteit van de pistes is Griekenland een perfect land om een goedkope wintersportvakantie te hebben. De kosten van het levensonderhoud zijn in Griekenland ook niet heel duur. Als je een beetje rondkijkt kun je voor een mooi prijsje uit eten.

Met de Auto, de Bus, de Trein of het Vliegtuig?

De afstand naar Griekenland is nog niet zo groot dat het niet bereikbaar is met de auto. Toch kiezen veel mensen voor een andere manier van transport. Steeds meer mensen gaan met de bus of trein, zodat ze redelijk uitgerust op de plaats van bestemming aankomen. Wat ook steeds populairder wordt is het vliegen naar de wintersport. Vooral naar wat verdere gebieden (zoals Griekenland) wordt dit vaak gedaan. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op Wintersport in AndorraGoedkoop op Wintersport in AndorraWie goedkoop op wintersport wil kan ervoor kiezen om naar Andorra te gaan. De prijzen zijn in Andorra erg laag, waardoor…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Skiën of snowboarden, welke keuze maken?Skiën of snowboarden, welke keuze maken?Wie voor het eerst op wintersport gaat zal een keuze moeten maken tussen skiën en snowboarden. Het doel is hetzelfde, na…

Goedkoop op Wintersport in SlowakijeGoedkoop op Wintersport in SlowakijeGoedkoop skien of snowboarden? Dit kan in Slowakije. Er zijn veel mooie en goede skigebieden in Slowakije. De kwaliteit…
Goedkoop op Wintersport in BulgarijeGoedkoop op Wintersport in BulgarijeOp wintersport kan tegenwoordig in heel veel landen. Een van deze landen is Bulgarije. Het voordeel van een wintersportv…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.