Goedkoop op Wintersport in Bulgarije

Goedkoop op Wintersport in Bulgarije Op wintersport kan tegenwoordig in heel veel landen. Een van deze landen is Bulgarije. Het voordeel van een wintersportvakantie in Bulgarije is dat hij niet zo veel zal kosten als een wintersportvakantie in bijvoorbeeld Zwitserland. Een ander groot voordeel is de drukte, of eigenlijk het ontbreken daarvan. In Bulgarije is de wintersport nog niet zo massaal als in andere wintersport landen.

Skigebieden

Als je wint wintersporten in Bulgarije kun je kiezen uit de drie volgende skigebieden.
  • Bansko
  • Borovets
  • Pamporovo

Bansko

Het skigebied Bansko ligt aan het Pirin gebergte. De stad Bansko ligt in het zuidweste van Bulgarije. Het gebied wordt gekenmerkt door veel mogelijkheden te bieden aan wintersporters. Er zijn veel verschillende soorten afdalingen en genoeg nevenactiviteiten. Het gebied ligt tussen de 900 en 2580 meter hoog. In totaal is er voor 65 kilometer aan pistes. Deze zijn verzekerd van sneeuw dankzij de sneeuwkanonnen die er sinds kort staan. Hierdoor is het gebied zo goed als sneeuwzeker. Ook een nieuwe toevoeging aan dit gebied is de gondel. Deze achtpersoonsgondel zorgt er samen met de zeven stoeltjes en zes sleepliften voor dat je naar iedere afdaling weer naar boven kunt. Voor de langlaufers is er nog 9 kilometer aan loipes.

Borovets

Het skigebied bij Borovets ligt in het Rila gebergte. Met in totaal 58 kilometer aan pistes is het een redelijk groot gebied. Dit gebied heeft ook veel te bieden aan langlaufers. Zo is er maarliefst 35 kilometer aan loipes. Ook dit gebied heeft een nieuwe gondel gekregen. Deze kan zespersonen naar boven nemen. Naast deze gondel zijn er nog drie stoeltjesliften en tien sleepliften.

Pamporovo

Pamporovo ligt niet zo ver van de grens met Griekenland en in het Rhodopen gebergte. Dit gebied is vooral bekent om zijn populariteit bij wandelaars. In totaal is er dan ook maar 25 kilometer aan piste te vinden. Deze kun je bereiken met een van de vijf stoeltjesliften of een van de vijf sleepliften. Wat een groot nadeel kan zijn aan dit gebied is het feit dat er geen sneeuwkanonnen zijn. Hierdoor ben je niet 100% verzekerd van sneeuw.

Goedkoop (uit)Eten

Het eten is erg goedkoop in Bulgarije. Zowel uit eten of eten op de piste kan voor weinig geld. Het drinken is op sommige plaatsen ook goedkoop, maar op andere plekken is de prijs de laatste jaren wat omhoog gegaan. Dit is waarschijnlijk te danken aan het toerisme.

Goedkoop huren

Omdat de prijzen in het algemeen redelijk laag zijn, zijn ook de prijzen voor het huren van bijvoorbeeld skiís niet hoog. Als je gaat wintersporten in Bulgarije is het erg onverstandig om in Nederland al je spullen te lenen. In Bulgarije kun je voor een lage prijs kwalitatief goed spul krijgen.

Met de Auto, de Bus, de Trein of het Vliegtuig?

Hoewel veel wintersportgangers met de auto vertrekken kan het praktisch zijn om een ander vervoersmiddel te overwegen. Bulgarije is niet dichtbij en een autorit kan erg lang en vermoeiend zijn. Als je met de bus of trein gaat zal de reistijd niet veel afnemen, maar is de reis wel een stuk meer ontspannend. Hierdoor kun je beter genieten van de rest van de vakantie. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen. Je zult dan waarschijnlijk naar Sofia moeten vliegen en vanuit daar vervoer regelen naar je skigebied. Veel mensen hebben het idee dat vliegen altijd duur is en zien er daarom snel vanaf. Tegenwoordig vallen de prijzen van een vlucht mee als je met een low cost airline vliegt.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Goedkoop op Wintersport in RoemeniëGoedkoop op Wintersport in RoemeniëGoedkoop op wintersport dat kan in Roemenië. Roemenië is een van landen waar je echt spotgoedkoop op wintersport kunt. D…
Vlag van BulgarijeVlag van BulgarijeDe Bulgaarse vlag is een horizontale driekleur en bevat de kleuren wit, groen en rood. Deze vlag wordt al gebruikt sinds…
Beleggingskansen in Bulgarijemijn kijk opBeleggingskansen in BulgarijeSinds Bulgarije in 2007 is toegetreden tot de EU, ontwikkelt het land zich gestaag en is het een interessant land geword…

Goedkoop op Wintersport in GriekenlandGoedkoop op Wintersport in GriekenlandWintersport in Griekenland? Kan dat wel? Jazeker, en het is nog goedkoop ook. Veel mensen hebben bij Griekenland een bee…
Goedkoop op Wintersport in AndorraGoedkoop op Wintersport in AndorraWie goedkoop op wintersport wil kan ervoor kiezen om naar Andorra te gaan. De prijzen zijn in Andorra erg laag, waardoor…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.