Wintersport in Tsjechië: Reuzengebergte en Ertsgebergte

Wintersport in Tsjechië: Reuzengebergte en Ertsgebergte In Tsjechië vindt u twee bekende wintersport gebieden: het Reuzengebergte en het Ertsgebergte. Deze afzonderlijke gebieden bieden u een geweldige en tevens goedkope mogelijkheid om optimaal van uw skievakantie gebruik te kunnen maken. De skiegebieden in Tsjechië zijn vooral heel geschikt voor beginners, maar ook gevorderden kun hier hun hart ophalen!

Het Reuzengebergte

In het Reuzengebergte vinden we de meeste en ook de bekenste skiegebieden van Tsjechië. Het Reuzengebergte ligt 125 kilometer ten noorden van Praag, tegen de Poolse grens aan. Er bevinden zich in het Reuzengebergte verschillende skiegebieden, de drie belangrijkste zal ik bespreken. Dit zijn: Spindleruv Mlyn, Harrachov en Rokytnice nad Jizerou.

Spindleruv Mlyn is de grootste skiplaats in Tsjechië en trekt jaarlijks ook de meeste bezoekers. Het gebied bestaat uit twee afzonderlijke skigebieden: Svaty Petr en Medvedin. Tussen deze beide pisten bevinden zich tevens kleinere pistes, met elkaar verbonden door sleepliften of andere liften welke in de meeste gevallen in prima conditie verkeren. In Spindleruv Mlyn vindt u zeer veel verschillende facaliteiten. Om te beginnen kunt u er natuurlijk skieën, snowboarden en langlaufen. Er is 25 kilometer aan geprepareerde pistes met daarnaast 85 kilometer aan loipes. Ook is er een speciaal snowboard park met een halfpipe. Voor de liefhebbers is er een sleeafdeling (verlicht) en kan er een arresleetocht worden ondernomen. Ook 's avonds kan er worden gesport, aangezien de meeste grote pistes verlicht zijn. Voor gevorderden is er de Stoh piste! In het gehele Spindleruv Mlyn zijn 11 sleepliften en 5 stoeltjesliften. Een dagkaart (skipas) kost voor volwassenen meestal rond de 30 euro, een weekkaart kost 130 euro.

In Harrachov vindt u drie verschillende skigebieden: Certova Hora, Zakouti en Amalka. Dit schitterende dorpje vindt u op ongeveer vijf kilometer van de Poolse grens aan de westzijde van het Reuzengebergte. Ook in Harrachov kunt u weer skieën, langlaufen en snowboarden en zijn er verschillende soorten pistes, zowel voor beginners als voor gevorderden. In de skiegebieden van Harrachov vindt u ongeveer 9 kilometer aan geprepareerde skiepistes en 110 kilometer aan loipes voor langlaufers. Daarnaast is er een snowboardpark en zijn er voor de niet skieërs voldoende wandel mogelijkheden in de omgeving. In Harrachov vinden wij 8 sleepliften en 2 stoeltjesliften, er is daarnaast vervoer mogelijk van het dorp naar de pistes. Een skipas kost ongeveer 23 euro voor volwassenen, een weekkaart ongeveer 120 euro!

Rokytnice nad Jizerou (verder Rokytnice) ligt net als Harrachov aan de westelijke zijde van het Reuzengebergte. In de omgeving van Rokytnice hebben wij twee verschillende skiegebieden: Horni Domky en Studenov. Het Rokytnice gebied geeft voldoende mogelijkheden voor alle mensen. Zo zijn er vooral veel facaliteiten voor gezinnen met jonge kinderen en beginners. Toch bied Rokytnice ook veel mogelijkheden voor gevorderden: zo zijn er ook rode en zwart pistes. In de skiegebieden van Rokytnice kunt u zowel skieën, als snowboarden en natuurlijk ook langlaufen. Vooral voor de langlaufers is dit een ideale locatie, omdat de 57 kilometer lange loipes is aangesloten op andere routes, samen goed voor meer dan 500 kilometer aan loipes! Het skiegebied is zo'n 16 kilometer lang en geprepareerd. Ook in Rokytnice zijn er veel wandel mogelijkheden voor mensen die niet graag sporten. In dit gebied bevinden zich 16 sleepliften en 2 stoeltjesliften. Een dagkaart (skipas) voor Horny Domky kost ongeveer 23 euro, een kaart voor Studenov kost 15 euro.

Het Ertsgebergte

In het noordwesten van Tsjechië ligt een lange bergketen, het ertsgebergte. De meeste wintersporters moeten dit gebied nog ontdekken, de laatste jaren trekt het gebied echter steeds meer bezoekers. Het bekendste skiegebieden daar is Bozi Dar.

In het Bozi Dar gebied ligt de hoogste berg van het ertsgebergte: de Klinovec. We vinden in het gebied zowel blauwe, rode als zwarte pistes, het gebied biedt dus voor ieder wat wils. Aan pistes vinden we in dit gebied ongeveer 15 kilometer, aan langlaufroutes wel 153 kilometer! Natuurlijk zijn er ook vele mogelijkheden voor snowboarders. Voor de kinderen is er een sleebaan en zelfs een rodelbaan aanwezig! In dit gebied vindt u 16 sleepliften en 2 stoeltjesliften. Een skipas voor een volwassene voor één dag kost ongeveer 15 euro.
© 2010 - 2024 Maria_louise91, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wintersport in Spindleruv Mlyn en HarrachovWintersport in Spindleruv Mlyn en HarrachovSpindleruv Mlyn en Harrachov zijn twee wintersportgebieden in Tsjechië. De plaatsen liggen in het Tsjechische Reuzengebe…
Goedkoop op Wintersport in TsjechieGoedkoop op Wintersport in TsjechieTsjechie is een van de landen waar je goedkoop op wintersport kunt. Dit komt omdat de prijzen in het algemeen al laag zi…
Wintersport in TsjechiëDe skivakantie is leuk om te vieren in de traditionele wintersportlanden als Frankrijk en Oostenrijk maar Tsjechië is ee…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…

Graubunden Zwitserland - ochtend- en avondactiviteitenTerwijl sommigen zich nog een keer in hun bed omdraaien of schaapjes tellen, zijn anderen allang weer onderweg. In Graub…
Beste skigebieden van Valle d'AostaIn Valle díAosta, in de Noord-Italiaanse Alpen, liggen fantastische skigebieden, op maat van jong en oud, van beginnelin…
Bronnen en referenties
  • Wintersport in Tsjechië
Maria_louise91 (153 artikelen)
Gepubliceerd: 28-09-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.