Wintersport in Spindleruv Mlyn en Harrachov

Wintersport in Spindleruv Mlyn en Harrachov Spindleruv Mlyn en Harrachov zijn twee wintersportgebieden in Tsjechië. De plaatsen liggen in het Tsjechische Reuzengebergte op ongeveer 900 kilometer van Utrecht. De plaatsen zijn goed te bereiken met de auto, maar er worden ook reizen aangeboden per bus en vliegtuig. Samen Splindleruv Mlyn en Harrachov 35 kilometer aan pistes. In vergelijking met de Alpen is wintersport hier relatief goedkoop.

Reuzengebergte Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn ligt in het Tsjechische Reuzengebergte. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 900 kilometer en het gebied ligt kort bij de grens van Polen. Het skigebied is geschikt voor gevorderden en beginners. Spinderleruv Mlyn is een van de bekendere wintersportplaatsen in Tsjechië. Rondom het dorp bestaat de mogelijkheid om op verschillende bergen diverse pistes uit te proberen. Spindleruv Mlyn is vanaf de overnachtingsplekken goed te bereiken met de skibus of auto.

Het skigebied

Skigebied Spindleruv Mlyn ligt op een hoogte tussen 700m en 1200m en is gelegen aan de rivier de Elbe. In totaal liggen er ruim 25 kilometer aan pistes. Er zijn pistes in alle moeilijkheidsgraden voor zowel beginners als gevorderden, daarnaast zijn er ook voorzieningen voor Freestyle skiërs zoals een funpark. Een voordeel aan het gebied is de relatief goedkope skipas: Voor een skipas van zes dagen betaal je ongeveer €100 euro. In het skigebied Spindleruv Mlyn bestaat ook de mogelijkheid om in de avond te skiën. In het skigebied van Spindleruv Mlyn zijn ook enkele sneeuwkanonnen voorhanden zorgen voor witte pistes als moeder natuur daar niet voor heeft gezorgd. Het skigebied van Splindleruv Mlyn is ongeveer vijf maanden per jaar geopend.

Het voorzieningen aanbod in de omgeving van Spindleruv Mlyn is goed. Er zijn voldoende overnachtingsplaatsen te vinden voor een kort of langer verblijf. Daarnaast is Spindleruv Mlyn ook geschikt om uitstapjes de maken naar Polen of enkele Tsjechische steden. Mocht je willen langlaufen dan is er een netwerk van ruim 90 kilometer langlauf loipes in het gebied aanwezig.

Het skiseizoen loopt van begin december tot begin april

Reuzengebergte Harrachov

Harrachov is een dorp wat in het westen van het Reuzengebergte is gesitueerd vlakbij de grens van Polen. De plaats heeft ongeveer 1700 inwoners en ligt in het noorden van Tjechie. Harrachov ligt op een hoogte van 700m. Het plaatsje is ondermeer bekend vanwege de productie van kristalglas en de wereldbeker skischans springwedstrijden.

Het skigebied

Het skigebied van Harrachov ligt op een hoogte van 650. tot 1020m. In het gebied liggen ongeveer 12 kilometer aan pistes daarnaast telt het gebied negen skiliften. Net als in Spindleruv Mlyn zijn ook hier pistes voorhanden in verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast zijn er ook diverse langlaufloipes voor langlaufers voorhanden. Wandelaars kunnen ook terecht in Harrachov, rondom het dorp voeren diverse wandelroutes die een goede indruk geven van de omgeving.

Het dorp heeft naast de skimogelijkheden ook voldoende faciliteiten ter ontspanning waaronder: zwembaden, sauna’s en bioscopen. Ook zijn er diverse winkelmogelijkheden met zelfs een winkelboulevard. Daarnaast zijn er ook skibussen voorhanden die tussen het dorp Harrachov en de pistes pendelen.

Het skiseizoen loopt van begin december tot eind maart.

Overzicht Spindleruv Mlyn

Aantal km pistes25
Blauwe pistes12
Rode pistes9
Zwarte pistes4
FunparkJa
HalfpipeJa
RodelenJa
Langlaufen72

Overzicht Harrachov

Aantal km pistes10
Blauwe pistes5
Rode pistes4
Zwarte pistes1
FunparkJa
HalfpipeJa
RodelenJa
Langlaufen86
© 2009 - 2023 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op Wintersport in TsjechieGoedkoop op Wintersport in TsjechieTsjechie is een van de landen waar je goedkoop op wintersport kunt. Dit komt omdat de prijzen in het algemeen al laag zi…
Wintersport in Tsjechië: Reuzengebergte en ErtsgebergteWintersport in Tsjechië: Reuzengebergte en ErtsgebergteIn Tsjechië vindt u twee bekende wintersport gebieden: het Reuzengebergte en het Ertsgebergte. Deze afzonderlijke gebied…
Wintersport in TsjechiëDe skivakantie is leuk om te vieren in de traditionele wintersportlanden als Frankrijk en Oostenrijk maar Tsjechië is ee…
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…

Vogezen: sneeuwpret, skiën en langlaufen dicht bij huisVogezen: sneeuwpret, skiën en langlaufen dicht bij huisEven weg voor een shortski of voor een leuke gezinsvakantie in de sneeuw, het zegt je wel wat. Geen zin om uren in de au…
Wintersport: de beste funparken in Europa voor freeskiërsWintersport: de beste funparken in Europa voor freeskiërsJaren geleden was wintersport skiën en langlaufen. Maar vooral sinds de jaren tachtig uit de vorige eeuw hebben nieuwe s…
Bronnen en referenties
  • http://www.wintersporters.nl
  • http://www.idtravel.nl
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.