Oostenrijk - skigebied Zillertal Arena

Oostenrijk - skigebied Zillertal Arena Het skigebied Zillertal Arena is gelegen in Oostenrijk en verspreid over de provincies Tirol en Salzburgerland. Het wintersportgebied Zillertal Arena is bij veel Nederlanders een geliefde vakantieplaats om te wintersporten. Het skigebied heeft meer dan 500 kilometer aan pistes en is daarmee één van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Het skigebied van de Zillertal Arena bestaat uit de volgende dorpen: Gerlos, Zell, Köningleiten, Zell Am Ziller, Hippach, Krimml, Wald im Pingzau. Vanaf Utrecht is het ongeveer 950 kilometer rijden.

Inhoudsopgave


Skigebied Zillertal Arena

Bron: Schmidundmorgen, PixabayBron: Schmidundmorgen, Pixabay
Het skigebied van de Zillertal Arena heeft meer dan 500 kilometer aan pistes. Door de grote hoeveelheid aan afdalingen is het zeer geschikt voor beginnende en ervaren wintersporters. De pistes van het Zillertal liggen verspreid over het twintig kilometer lange dal. Met één skipas kun je 179 liften gebruiken die ervoor zorgen dat je snel weer kunt afdalen. De hoogte van het skigebied ligt tussen de 580 en 3250 meter. In het Zillertal kan op de Isskogel (2264m) geskied worden, ook kan men terecht op de Köningsleitenspitze (2315m) om te wintersporten. Mocht je genoeg hebben van deze twee skibergen dan kan men nog skiën op de Plattenkogel (2040m) en de Übergangsjoch (2500m).

De langste dalafdaling is tien kilometer lang en hiermee daal je 1920 meter in één keer af. Via de dalafdalingen naar Gerlos en Köningsleiten kun je afdalen tot in de dorpen. De zwaartste afdaling is de piste naar Zell am Ziller met een lengte van 2.5 kilometer en een hoogteverschil van 728 meter. Daarnaast heeft het skigebied ook andere attracties zoals een fun- en snowpark met halfpipe. Ook kun je op verschillende plekken je skivaardigheden testen en je snelheid op de latten meten.

Sneeuwzekerheid Zillertal Arena

Door de hoogte van de pistes in het skigebied en de aanwezigheid van een gletsjer is het een sneeuwzeker skigebied. Alle pistes starten boven de 1300 meter en 80% is voorzien van sneeuwkanonnen. Dankzij moderne sneeuwinstallaties is de dalafdaling een groot gedeelte van het seizoen geopend. Het skiseizoen loopt van begin december tot medio april.

Omgeving Zillertal

Het Zillertal in Oostenrijk is 32 kilometer lang en omvat de volgende dorpen: Fügen, Kaltenbach, Zell, Hippach, Mayerhofen, Finkenberg, Tux, Hintertux en Gerlos. Omdat het een groot dal is zijn er naast het skiën of snowboarden zijn er ook andere activiteiten te ondernemen. Dit kunnen actieve activiteiten zijn maar je kunt er ook terecht om alleen te relaxen in je vakantie.

Wat is er allemaal te doen in het Zillertal?

In de winter kun je natuurlijk volop skiën in het Zillertal maar kun je dat niet of heb je daar geen zin in dan zijn er ook nog genoeg andere activiteiten te ondernemen.

Langlaufen

De omgeving van het Zillertal is ook geschikt om te langlaufen. Er liggen 125 kilometer aan loipes in het dal. De lengte varieert van één tot en met vijftien kilometer. Daarnaast zijn de loipes verdeeld in de moeilijkheidsgraden blauw, rood en zwart.

Wandelroutes Zillertal

In het Zillertal in Oostenrijk kun je kiezen uit verschillende wandelroutes. In de winter is meer dan 400 kilometer aan wandelwegen geruimd. Door dit grote aanbod is er bijna voor iedereen een geschikte route te vinden. Mede hierdoor is het Zillertal prima geschikt om te wandelen in de vakantie.

Rodelen Zillertal

In het Zillertal komen ook liefhebbers van het rodelen ruim aanbod. Hier vind je meer dan veertien verschillende rodelbanen verspreid over 45 kilometer aan afdalingen. Een gedeelte van de rodelbanen is ook in de avonduren geopend.

IJsklimmen

Eens wat anders proberen? Op verschillende plekken in het Zillertal kun je ijsklimmen. Samen met een instructeur kun je je klimvaardigheden testen.

Eten en drinken in het Zillertal

In het Zillertal vind je een ruim aanbod aan plekken waar je kunt eten of alleen een drankje kunt doen. Het Zillertal heeft in totaal 150 berghutten waar je terecht kunt voor een maaltijd tijdens het wandelen of wintersporten. Maar ook het aanbod van restaurants is groot. Daarnaast kun je in het Zillertal ook lokale en eigengemaakte producten zoals kaas, worst of melk kopen. In het dal zijn meerdere plekken waar je lokale producten kunt kopen. Op en rondom de pistes zijn er voldoende eettenten te vinden, hetzelfde geldt voor de sanitaire voorzieningen. Ook het voorzieningenaanbod is goed in het dal, er zijn voldoende bars, restaurants en cafés te vinden.

Wintersport in de Zillertal Arena

De Zillertal Arena in Oostenrijk heeft voldoende vertier te bieden voor de beginnende- en gevorderde wintersporter. Naast skiën en snowboarden kun je ook meedoen aan andere activiteiten zoals wandelen en rodelen. Mede door de variatie aan activiteiten en het landschap is het een geliefde vakantiebestemming bij veel toeristen.

Overzicht Zillertal Arena

  • Aantal km pistes: 508
  • Blauwe pistes: 42
  • Rode pistes 114
  • Zwarte Pistes 10
  • Funpark Aanwezig
  • Halfpipe Aanwezig
  • Rodelen Aanwezig
  • Langlaufenloipen 53
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkZes sneeuwzekere skigebieden in november - OostenrijkNovember is voor veel mensen nog een echte herfstmaand. Toch heeft deze herfstmaand voor de liefhebber van wintersport v…
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Vijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkVijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkIn april zijn er in Oostenrijk verschillende skigebieden die ook nog sneeuwzeker zijn. Wintersporten in april heeft vers…
Montafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenMontafon skigebied in Oostenrijk - Sneeuwzeker wintersportenHet skigebied van Montafon in Oostenrijk is bij veel Nederlanders nog relatief onbekend als het om wintersport gaat. Toc…

Saalbach Hinterglemm - Het grootste skigebied van OostenrijkSaalbach Hinterglemm - Het grootste skigebied van OostenrijkHet skigebied Saalbach-Hinterglemm is gelegen in de Oostenrijkse provincie Salzburgerland. Het skigebied heeft meer dan…
Voor de eerste keer op wintersport - enkele tipsVoor de eerste keer op wintersport - enkele tipsIeder jaar zijn er veel mensen die voor de eerste keer op wintersport gaan om kennis te maken met deze vorm van vakantie…
Bronnen en referenties
  • http://www.zillertalarena.at
  • https://www.zillertal.at/tipps/winter/skigebiete.html
  • Afbeelding bron 1: Schmidundmorgen, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 04-09-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.