Winterberg: dé wintersportbestemming dicht bij huis

Wintersporten is ontzettend populair bij de Nederlanders. Het hele jaar door worden skihallen op verschillende locaties in het land druk bezocht, maar vooral tegen de tijd dat het weer winter gaat worden, gaat de sneeuwkoorts toch weer opspelen. Het echte wintersporten in de buitenlucht is natuurlijk waar het bij de meeste mensen om gaat. Een leuke locatie voor de Wintersport, dicht bij huis, dat is Winterberg.

Het dorp Winterberg

Op nog geen 4 uur rijden vanaf Utrecht ligt het Duitse dorpje Winterberg, midden in de heuvels van Sauerland. Winterberg is een toeristisch dorpje dat zich vooral richt op de wintersport. Er zijn veel toeristische winkeltjes, een echte kerstmarkt rond de feestdagen, maar misschien nog wel belangrijker, er is een behoorlijk groot skigebied.

Door het grote skigebied zijn er ieder jaar veel toeristen in Winterberg. Er zijn dan ook verschillende locaties om te overnachten. Je kunt in het centrum in een hotel slapen, of iets buiten het dorp in een vakantiepark. Vanaf vrijwel iedere locatie gaan er bussen naar het skigebied, waar je met eigen of gehuurd materiaal van de pistes kunt scheuren.

Wintersporten in Winterberg

Sauerland ligt dicht bij Nederland en heeft vergeleken met de Alpen geen hoge bergen. Hoe kan het toch dat Winterberg zo populair is bij de Nederlanders? Dat komt omdat je in Winterberg behoorlijk zeker bent van sneeuw! Bijna alle pistes beschikken over meerdere sneeuwkanonnen, zodat er bij een beetje kou al direct gezorgd kan worden voor een flinke laag sneeuw. De pistes in Winterberg zijn over het algemeen dan ook eerder open dan de pistes in omringende dorpen!

Verschillende pistes rond Winterberg

Behalve de bekende pistes in het dorp, zijn er in en om Winterberg verschillende skigebieden te vinden. Hieronder vind je een kort overzicht van de verschillende skigebieden. Alle skigebieden hebben een skiverhuur en een skischool. Ook is er in alle gebieden de mogelijkheid tot après ski.

Skilift Karussel Winterberg

Het skigebied aan de rand van het dorp Winterberg. Hier zijn verschillende pistes met maar liefst 25 liften, zowel stoeltjesliften als sleepliften. Er zijn meerdere blauwe en rode pistes en er is één zwarte afdaling. Dankzij de sneeuwkanonnen is dit gebied bijna altijd open.

Postwiese skidorp Neuastenberg

Dit skigebied is te vinden aan de zuidkant van de Kahler Asten, de berg die je bij Winterberg vindt. Ook hier vind je meerdere liften en verschillende blauwe en rode afdalingen. Ook hier zijn sneeuwkanonnen, waardoor dit gebied veel geopend is.

Skikarussel Altastenberg

Altastenberg is een dorpje vlak bij Winterberg. Hier vind je een skigebied met meerdere blauwe, rode en zwarte pistes, meerdere liften en een groot langlaufgebied. Bij een aantal pistes zijn er sneeuwkanonnen, zodat deze regelmatig geopend zijn.

Eschenberglifte Niedersfeld

In Niedersfeld, een naastgelegen dorp van Winterberg, vind het skigebied Eschenberg. Met drie liften en een aantal afdalingen is dit een klein, maar gezellig skigebied. Er zijn hier helaas geen sneeuwkanonnen aanwezig, waardoor bij weinig sneeuw de liften gesloten zijn. Een skipas is hier echter wel goedkoper dan bij de pistes met sneeuwkanonnen, voor 18 euro kun je als volwassene een hele dag onbeperkt skiën.

Skigebiet Ruhrquelle

Even buiten Winteberg ligt het Skigebiet Ruhrquelle, een kleine piste met een sleeplift en een kinderlift. Om even het gevoel weer te pakken te krijgen is dit een ideaal gebied, maar een ruime keus aan afdalingen is er niet. Er is echter wel een sneeuwkanon aanwezig, zodat er een grote sneeuwzekerheid is.

Goedkoop wintersporten

Wintersporten wordt door veel mensen gezien als een erg dure hobby. Door op wintersportvakantie te gaan naar Winterberg, zul je echter zien dat het wel meevalt met de prijs. Ten eerste is Winterberg dicht bij, waardoor je minder aan benzinegeld kwijt zult zijn. Je kunt er tevens ook makkelijk voor een weekendje of zelfs voor een dag naartoe (er gaan regelmatig busreizen voor een dag vanuit Nederland). Daarnaast zijn de overnachtingen in Winterberg gemiddeld goedkoper dan in Oostenrijk en huur je voor gemiddeld 10 euro per dag al een complete set ski's met stokken en schoenen.
© 2013 - 2024 Nemesisdivina, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland!Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland!Winterberg is een vakantieplaats in Sauerland, Duitsland. Het dorp is voornamelijk bekend vanwege de talloze mogelijkhed…
Winterberg, wintersport om de hoekWinterberg, wintersport om de hoekVoor ski-, snowboard- en sneeuwplezier, hoef je niet ver weg te gaan. Op ongeveer twee uur rijden vanaf de Duits-Nederla…
Winterberg, zomer en winterWinterberg is gelegen in het HochSauerland in Duitsland. Het is vooral populair om de wintersport, maar ook in de zomer…

Sneeuwzeker skigebied in Duitsland - OberwiesenthalSneeuwzeker skigebied in Duitsland - OberwiesenthalDuitsland is een prima land voor wintersport. De kuurstad Oberwiesenthal is een stad nabij de Tsjechische grens, gelegen…
Skiën in TurkijeTurkije, het land van zon, sneeuw en skipiste`s. Een kreet die u niet vaak hoort alhoewel het Turkse volk massaal iedere…
Bronnen en referenties
  • http://www.winterberg.de
  • http://ruhrquelle.com/
  • http://www.skiliftkarussell.de/
  • http://www.postwiese.de/
  • http://www.eschenberglifte.de/
  • http://www.ski-altastenberg.de/
Nemesisdivina (14 artikelen)
Gepubliceerd: 20-02-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.