Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland!

Winterberg - Wintersport dicht bij huis in het Sauerland! Winterberg is een vakantieplaats in Sauerland, Duitsland. Het dorp is voornamelijk bekend vanwege de talloze mogelijkheden om er te skiën of snowboarden. Het is een populaire wintersportplaats voor zowel Duitsers als Nederlanders. Veel landgenoten reizen naar Winterberg in het Sauerland voor een dag of weekend skiën. Het dorp is gemakkelijk te bereiken en vanaf midden Nederland ongeveer drie uur rijden. Ook beroemd in het dorp is de skischans en de bobsleebaan. Kortom, prima mogelijkheden voor wintersport dichtbij huis.

Inhoudsopgave


Skigebieden Winterberg - Wintersport dichtbij huis

Winterberg en haar omgeving in het Sauerland hebben verschillende skigebieden voor skiërs en snowboarders. Al deze skigebieden liggen allemaal op korte afstand van het beroemde dorp. Naast wintersport leent het Sauerland zich ook prima voor wandelen en langlaufen. Winterberg en de omliggende skigebieden geven je de mogelijkheid voor wintersport dichtbij huis.

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussel Winterberg ligt een paar kilometer ten noorden van Winterberg. Dit is een van de bekendste skigebieden in het Sauerland. Het skigebied heeft verspreid over zeven bergen 34 afdalingen en ongeveer 27 kilometer aan pistes. Skiliftkarussel Winterberg heeft veertien kilometer blauwe pistes, twaalf kilometer rode pistes en 1,5 kilometer zwarte pistes. Voor beginners en gevorderden zijn er hiermee voldoende skimogelijkheden.

Skigebied Kappe - Steilste afdaling van het gebied

Dit gebied in de regio Winterberg heeft twee skiliften en in totaal kan men hier vier afdalingen maken. In totaal ligt er ongeveer drie kilometer aan pistes. Er is een blauwe, rode en zwarte pistes waarop geskied kan worden. Het skigebied heeft daarnaast de meest steile afdaling ten noorden van de Alpen.

Skigebied Ruhrquelle

Winterberg / Bron: James3214, PixabayWinterberg / Bron: James3214, Pixabay
Het skigebied Ruhrquelle heeft de beschikking over twee liften en in totaal 600 meter aan afdalingen. Daarnaast is het mogelijk om twee keer per week in de avond te skiën.

Sahnehang

Dit skigebied heeft één blauwe afdaling en is daarmee uitermate geschikt voor beginnende wintersporters. De blauwe afdaling is ruim 700 meter lang. De hoogte van het skigebied varieert van 780m tot 840m. Er is één ankerlift en een oefeningslift in skigebied Sahnehang. Ook bestaat er de mogelijkheid om te rodelen. Voordeel de piste ligt op de Kahler Asten op 836 meter hoogte en is hiermee één van de sneeuwzekerste van het gebied.

Altastenberg

Skigebied Altastenberg heeft elf verschillende afdalingen met in totaal acht kilometer aan pistes. De langste afdaling in dit skigebied is ruim 1500 kilometer lang. Het skigebied is een van de hoogst gelegen gebieden in Sauerland. De hoogte van het skigebied varieert van 680 meter tot 800 meter.

Postwiesen

In dit gebied kan men vijftien verschillende afdalingen maken met in totaal acht kilometer aan pistes. Er zijn acht sleepliften aanwezig om je naar boven te brengen. De hoogte van het skigebied ligt tussen 610 meter tot 730 meter. Daarnaast zijn er in dit skigebied ook rodelmogelijkheden in skigebied Postwiesen.

Eschenberg

In dit skigebied zijn ongeveer zes verschillende afdalingen te maken. Er zijn pistes in alle moeilijkheidsgraden. In het gebied zijn vier skiliften aanwezig. Het gebied heeft zes kilometer aan pistes en drie skiliften.

Langwiese

Het skigebied Langwiese heeft de beschikking over drie verschillende afdalingen die allemaal rond een hoogte van 700m liggen. In het gebied zijn twee sleepliften aanwezig. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te rodelen.

Snow World Züschen

Dit skigebied heeft vijf liften en ongeveer vijf pistes waarop geskied kan worden. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te rodelen. Het skigebied heeft een hoogte van 620m tot 815m. De langste piste is ongeveer 1400m lang.

Omgeving Winterberg / Bron: James3214, PixabayOmgeving Winterberg / Bron: James3214, Pixabay

Afwisselend wintersporten in Sauerland met talloze pistes

De omgeving van Winterberg heeft in totaal 82 afdalingen met 46 kilometer aan pistes. Het totale aantal liften is 60 er zijn sleep- en stoeltjesliften. Dit alles maakt dat er in Winterberg een groot aanbod is aan pistes voor een geslaagde wintersport. In het hele Sauerland zijn skigebieden aanwezig. Mocht je een keer wat anders willen dan Winterberg dan zijn er voldoende alternatieven.

Voordelen Winterberg

Groot voordeel aan het Winterberg is dat het slechts op ongeveer drie uur rijden ligt van het midden van Nederland. Daarmee is Winterberg prima geschikt voor mensen die erop uit willen voor een korte skivakantie of een dagje uit. De prijzen van een skipas zijn in Winterberg niet duurder dan in vergelijking met de Alpenlanden.

Nadelen Winterberg

Nadeel aan het Winterberg is dat het in de weekenden en schoolvakanties zeer druk kan zijn waardoor er lang gewacht moet worden voor de skiliften in het gebied. Daarnaast leidt dit tot overvolle pistes in de skigebieden van Winterberg. Soms loont het de moeite om dan juist de skigebieden in de omgeving uit te proberen.
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Winterberg, wintersport om de hoekWinterberg, wintersport om de hoekVoor ski-, snowboard- en sneeuwplezier, hoef je niet ver weg te gaan. Op ongeveer twee uur rijden vanaf de Duits-Nederla…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Winterberg: dé wintersportbestemming dicht bij huisWintersporten is ontzettend populair bij de Nederlanders. Het hele jaar door worden skihallen op verschillende locaties…

Voor de eerste keer op wintersport - enkele tipsVoor de eerste keer op wintersport - enkele tipsIeder jaar zijn er veel mensen die voor de eerste keer op wintersport gaan om kennis te maken met deze vorm van vakantie…
Drukte tijdens de wintersport - tips voor het hoogseizoenDrukte tijdens de wintersport - tips voor het hoogseizoenEindelijk je wintersportakantie is aangebroken maar eenmaal aangekomen op plaats van bestemming is het overal erg druk.…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Hpgruesen, Pixabay
 • http://www.skigebiet-kappe.de/
 • http://ruhrquelle.com
 • http://www.winterberg.de
 • http://www.sahnehang.de/
 • http://www.ski-altastenberg.de/
 • http://www.postwiese.de
 • http://www.eschenberglifte.de
 • http://www.hoehenhang.de
 • http://www.snow-world-zueschen.de/
 • Afbeelding bron 1: James3214, Pixabay
 • Afbeelding bron 2: James3214, Pixabay
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 20-09-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.